Premier League derby Manchester City versus Manchester United

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
5 maart 2021     3 REACTIES

Deze zondag strijden Manchester City en Manchester United tegen elkaar voor drie punten in de Premier League. In het Etihad Stadion te Manchester wordt deze kraker van een derby gehouden tussen de nummer één en twee van de Engelse competitie. Denkt u vooraf te weten welke ploeg er wint? Laat uw voetbalkennis dan echte euro’s waard zijn bij de bookmakers op VoetbalGokken.be!

Josep Guardiola: “Wij denken alleen aan United”

Het was een drukke week voor Manchester City dat midweeks al een competitiematch tegen Wolverhampton Wanderers speelde en met 4-1 won. Komende week worden er midweeks ook matches gespeeld, maar eerst maakt coach Josep Guardiola zijn team gereed voor de stadsderby tegen Manchester United. “Komende zondag spelen we thuis tegen Manchester United. Dáár denken we nu alleen maar aan”, zegt de coach van onze landgenoot Kevin De Bruyne.

Manchester City wint de wedstrijd
1.55
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.00
Manchester United wint de wedstrijd
5.45

“Kwaliteit in voorhoede”

The Cityzens hebben een ruime voorsprong op de rest van de topteams, maar coach Guardiola wil geen punt laten liggen. “Er zijn 33 punten om voor te spelen. We bereiden ons thuis voor op de komst van Manchester United een ploeg dat een ongelooflijk kwaliteit in de voorhoede heeft. Ik houd wel van de manier waarop ze spelen”, aldus Guardiola aan het slot van zijn vooruitblik.

Ole Gunnar Solskjaer: “Tot uiterste gaan tegen Manchester City”

Manchester United staat op de tweede plek in het rijtje, maar heeft veertien punten minder dan de koploper van de Engelse competitie. United-coach Ole Gunnar Solskjaer wil zich over dat feit niet te veel bezighouden. “We moeten tegen Manchester City tot het uiterste gaan. Denk dan ook niet aan de stand en denk ook niet aan het aantal punten. Ze zijn een heel goede ploeg met een zeer goede coach”, zegt Solskjaer.

“Opfrissen en er zondag tegenaan”

De ploeg van coach Solskjaer speelde voorbije woensdag nog tegen Crystal Palace (0-0) en moet enkele dagen daarna alweer fris zijn voor de stadsderby. “Natuurlijk is het een strak schema, maar dat hebben wij allemaal. Het is goed voor de speelminuten en voor de vorm van de spelers. We moeten nog wat veranderingen aanbrengen, ons blijven opfrissen en er dan zondag weer tegenaan gaan”, besluit de coach van Manchester United.

Statistieken

In de Premier League is Manchester City koploper en loopt met 65 punten ver uit op de rest. Manchester United is de eerste achtervolger met 51 punten en dat zijn er veertien minder dan van City. Leicester City staat derde met één punt minder dan de ploeg van coach Solskjaer.

Head 2 Head

De stadsderby tussen The Cityzens en The Mancunians in de Premier League werd voor het laatst gespeeld op 7 december 2019. Deze match werd in het Etihad Stadion met 1-2 gewonnen door Manchester United. Een ontmoeting eerder wist City wel te zegevieren. Op 11 november 2018 werd het 3-1 voor de lichtblauwe formatie uit Manchester.

Huidige vorm Manchester City

We moeten een pak tijd terug willen we nog een verloren match van Manchester City tegenkomen. Om precies te zijn verloor de ploeg van coach Guardiola op 21 november 2020 voor het laatst een match! Tottenham Hotspur bleek toen met 2-0 te sterk voor de ploeg uit Manchester.

Voorbije week kwam City ook nog midweeks in actie. Toen werd er van Wolverhampton Wanderers gewonnen met 4-1 en dat kwam mede door owngoal door onze landgenoot Leander Dendoncker.

Huidige vorm Manchester United

Al drie matches op rij wist Manchester United niet te winnen. Voorbije week werd er met 0-0 gelijkgespeeld bij Crystal Palace en voorbije weekeinde waren dat ook dezelfde cijfers bij Chelsea. Ook in de Europa League match tegen Real Sociedad werd er niet gescoord: 0-0.

Lappenmand

Manchester City-coach Guardiola kan zondag niet beschikken over Nathan Aké (hamstringblessure), Scott Carson (gezondheidsklachten), Ilkay Gündogan (liesklachten) en Philippe Sandler (hersteld van operatie knie).

Manchester United kan nog altijd niet beschikken over de al lang geblesseerde Phil Jones. De centrale verdediger van United heeft een knieblessure.

Prognose

Manchester City laat thuis zeer weinig punten liggen. Volgens ons gaat dat ook zondag tegen Manchester United niet gebeuren. Onze wedtip voor deze kraker is 2-1. Onderstaand odd-overzicht geeft u alvast een indicatie van de gemiddelde quoteringen die de Belgische wedkantoren hanteren.

Quoteringen Manchester City – Manchester United

De quoteringen zijn het hoogst ingeschaald bij een zege van Manchester United. Gemiddeld kunt u x 5.45 keer de inleg terugverwachten als The Mancunians winnen van City.

Mocht het een gelijkspel worden in het Etihad Stadion dan keren de bookies gemiddeld x 4.00 keer uw inleg. Een straffe odd voor deze uitslag. Wint Manchester City? De pre-odd voor een zege van Rode Duivel De Bruyne en zijn team staat op x 1.55 keer uw speelbedrag.

De Premier League derby Manchester City – Manchester United wordt gespeeld op zondag 7 maart om 17:30 uur in het Etihad Stadion te Manchester. Speelt u ook mee voor de hoogste odd op uw favoriet van deze clash? Bij VoetbalGokken.be vindt u altijd de beste bookmakers met de strafste voetbaldeals!


Reacties

dropend...
6 maart 2021

Dit zijn de potjes waar je graag op gokt ;)

3 jaar geleden

progokker
6 maart 2021

Wat een match! Nu nog een straffe odd vinden voor winst van United

3 jaar geleden

casinoking
6 maart 2021

Wie op The Cityzens speelt heeft de meeste kans op een bonus. Pep doet het uitstekend!

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN