Monday Matchday: Arsenal – Manchester City

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
17 december 2015     0 REACTIES

De Engelse Premier League staat elke week bol van de topwedstrijden. Deze week belichten we het duel tussen Arsenal en Manchester City. Beide teams krijgen bij de wedkantoren hoge odds mee en daarmee is deze Engelse topper een zeer interessante gok-optie geworden. Achter de verrassende koploper zijn het deze twee teams die de lakens uitdelen. Arsenal is tweede, City staat derde.

City is zuinig op De Bruyne

Bij City vliegen de miljoenen over tafel alsof het bierviltjes zijn. Vele euro’s daarvan gingen op aan een landgenoot: Kevin De Bruyne. De Bruyne werd begin dit seizoen weggeplukt uit de Duitse Bundesliga en maakt de investering tot nu toe meer dan waar. “Het verschil tussen de Duitse en de Engelse competitie is niet zo groot. De teams spelen erg goed voetbal en het is moeilijk om te winnen op verplaatsing”, aldus De Bruyne die in korte tijd is uitgegroeid tot superster.

Tegen Swansea werd hij bewust uit de basiself gehouden, maar toen het lang slechts 1-0 bleef moest de Rode Duivel alsnog opdraven. Uiteindelijk pakte City in de blessuretijd alsnog de overwinning: 2-1. Pellegrini hield de Belgisch international bewust op de bank met het oog op de clash tegen Arsenal: “Kevin is een speler die getoond heeft erg kwetsbaar te zijn. We proberen altijd spelers die veel minuten hebben gemaakt tijdig rust te geven. In het geval van De Bruyne konden we Kolarov de kans geven om mee te doen en daarmee tegelijkertijd voorkomen dat de Belg een (spier)blessure oploopt. Tot nu toe houdt hij zich goed staande dit seizoen.”

De Bruyne speelde sinds augustus meer dan 20 wedstrijden voor The Cityzens, kwam vier keer uit voor Wolfsburg en droeg eveneens vier maal het shirt van de Rode Duivels.

Kleine ploegen

Opvallend is dat City tegen de kleinere ploegen (Aston Villa en Norwich City) moeite heeft om te winnen, maar dat in de grote wedstrijden de ploeg van coach Manuel Pellegrini vaak als winnaar uit de bus komt. Ook in de Champions League, waar City tijdens de loting werd gekoppeld aan Dynamo Kiev, draait het team goed. De verwachting voor het uitduel tegen Arsenal zijn dan hoog gespannen bij The Blues.

Kompany afwezig, Aguero terug

Pellegrini bevestigde tijdens de persconferentie voor de clash tegen Arsenal dat The Cityzens komende maandag niet kunnen beschikken over die andere Belg bij City: Vincent Kompany aanvoerder van City kampt nog altijd met een blessure en wordt node gemist in de defensie. Het beschamende optreden tegen Stoke City liet goed zien dat City vooral achterin kwetsbaar is.

“Vincent is een geboren leider, daarom is hij ook aanvoerder van het team. Demichelis is ook een goede captain, maar een totaal andere persoonlijkheid. Beide zijn goede aanvoerders. Ik herhaal nog maar eens: we doen het goed zonder Vincent Kompany, maar als je het mij vraagt, zijn we als team nog beter als Vincent wel meedoet. Hij is gewoon een heel belangrijke speler voor ons”, aldus Pellegrini.

Tegenover het gemis van Kompany staat de terugkeer van de Argentijnse superheld Sergio Aguero. Aguero traint sinds deze week weer mee met de groep, maar of hij kan starten tegen de Gunners is maar de vraag. In de aanloop naar het cruciale ‘zes punten’ duel tegen Arsenal zegt Pellegrini tegenover Goal het volgende hierover: “Dat valt nog te bezien. De ene blessure is de andere niet. Het is voor een speler erg moeilijk om binnen een paar dagen wedstrijdfit te geraken. Er is een groot verschil tussen hersteld zijn van een blessure en fit genoeg zijn om te kunnen spelen. We gaan deze week bekijken of Aguero ver genoeg staat om mee te doen komende maandag.”

Pre-wedstrijd quoteringen

Zoals eerder opgemerkt staan de odds voor dit duel bijzonder hoog. De wedkantoren pakken zo vlak de kerst flink uit. Winst voor thuisploeg Arsenal levert bij de gokstrategie 1X2 al snel een ruime verdubbeling van de inleg op: x 2,45. Als City de drie punten meeneemt vanuit het Emirates Stadium dan keren de bookies x 2,85 uw inleg uit. Een gelijkspel is helemaal lucratief: x 3,50 bij de Belgische online bookmaker Betfirst.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De Premierleague-topper tussen Arsenal – Manchester City wordt gespeeld op maandag 21 december om 21:00 uur in het Emirates Stadium te Londen. Wie pakt de tweede plaats achter Leicester? Kunnen de Belgen de Gunners verslaan? Zet nu in en profiteer van de extreem hoge odds via VoetbalGokken.be! Pak uw voordeel bij Betfirst en krijg een spectaculaire bonus van 60 euro! Schrijf u hier in bij Betfirst.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN