Londense derby in de Premier League: Arsenal vs. Chelsea

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
15 januari 2019     0 REACTIES

Het is bijna elk weekend wel raak, een kraker in de Premier League. Deze zaterdag is dat de wedstrijd van Arsenal tegen Chelsea. De nummer vijf (Arsenal) neemt het op tegen de nummer vier (Chelsea met Eden Hazard in de geleden) dat zes punten meer heeft dan de thuisploeg. De Belgische wedkantoren hebben deze Londense derby al wekenlang in de agenda staan en hebben daar hoge pre-wedstrijdquoteringen voor ingecalculeerd. Speelt u ook mee via VoetbalGokken.be?

Maurizio Sarri: “Tegen Arsenal het eerste doelpunt maken”

Op de vierde plaats en 47 punten draait Chelsea mee in de top vier van de Premier League. The Blues zijn vier wedstrijden op rij ongeslagen in de Premier League, maar in de tegen Newcastle United werd thuis maar nipt gewonnen met 2-1. Chelsea-trainer Maurizio Sarri vindt dit zorgwekkend in de aanloop naar de match tegen Arsenal. “We moeten als eerste een doelpunt maken, anders wordt het moeilijk tegen Arsenal”, zo analyseert Sarri.

“We zitten qua offensieve spelers in de problemen”

De trainer duidt hier op de beperkte keuze die hij heeft binnen de spelerskern. “We zitten qua offensieve spelers in de problemen. De club weet heel goed hoe ik erin sta. Ik denk dat we wat andere dingen nodig hebben. Ik heb niet de leiding op de transfermarkt. Het is mijn taak om mijn team beter te maken en te zorgen dat we in de eindfase sterker worden. Het is nu aan de clubleiding. Maar het is duidelijk dat we qua offensieve spelers in de problemen zitten”, zegt Sarri tegen Sky Sports. Chelsea mist momenteel vooral spelers in de spits. Olivier Giroud is geblesseerd en Álvaro Morata steekt niet in een geweldige vorm.

Ook op het middenveld bij Chelsea rommelt het. Door het vertrek van Fabregas is er buiten Jorginho geen alternatief achter de hand voor Sarri. “We hadden op de bank nu geen speler voor die positie. Ik heb een extra optie nodig”, luidt hij aan de vooravond van de Londense derby de noodklok.

Sarri: “Eden Hazard is uniek”

Daarmee komt er nog meer druk op de schouders van onze landgenoot Eden Hazard. De Rode Duivel heeft dit seizoen 21 wedstrijden gespeeld, waarin hij maar liefst tien keer scoorde. Sarri is fier op zijn oogappel en ziet in de middenvelder een Europese topspeler: “Hazard is uniek. Ik vond hem een van de beste spelers van Europa, maar ik ben van gedachten veranderd. Misschien is hij wel de beste. Maar hij kan nog beter worden”, looft de Argentijnse coach hem.

Eden Hazard: “Ik heb er vertrouwen in”

Hazard zelf wil zich zaterdag ook weer van zijn beste kant tonen als hij Arsenal moet bekampen. “Ik probeer altijd alles te geven op het veld dus ook bij Arsenal”, aldus de aanvaller tegen de Engelse Sky Sports. “Sarri wil dat we overspelen en ruimte vinden tussen de linies, zodat de spitsen ons kunnen vinden. Ik heb er vertrouwen in”, zegt Hazard.

Unai Emery: “We hebben genoeg spelers om te winnen van Chelsea”

Bij Arsenal wordt de vlag niet uitgehangen met de komst van Chelsea in het Emirates stadion. The Gunners verloren voorbije zaterdag met 1-0 van stadsgenoot West Ham United. Dit was de vijfde keer dit seizoen dat Arsenal in de Premier League onderuit ging. Coach Unai Emery weigert het gebrek aan creativiteit te wijten aan de afwezigheid van Mesut Özil die toch een volledige trainingsweek achter de rug had. “We hebben genoeg spelers om te winnen en ons eigen spel te spelen. Zonder hem hebben we ook wedstrijden gewonnen en verloren”, was zijn reactie aan diverse Engelse media.

”Goede kans om dichterbij te komen”

Door het verlies wordt het gat tussen Arsenal en Chelsea (en Tottenham 48 punten) niet kleiner. Met winst op West Ham had Arsenal heel wat meer kansen gekregen om Chelsea van de vierde plek te beroven. “Het was een erg goede mogelijkheid om drie punten te pakken en dichter bij Chelsea en de overige teams in de top vier te komen”, zo zegt Emery die waarschijnlijk nog even goed gaat nadenken of Özil opnieuw een plek op de bank gaat krijgen.

Statistieken

De statistieken liegen er niet om. Deze Londense derby is altijd een zeer beladen wedstrijd. We noemen nu alleen de Premier Leaguewedstrijden van Arsenal tegen Chelsea. Exact twaalf maanden geleden kwam er geen winnaar uit de bus rollen. In het Emirates stadion werd het 2-2. Het seizoen daarvoor wonnen The Gunners met 3-0 van The Blues. In 2016 was het Chelsea die nog eens kwam winnen. Door die 0-1 overwinning gingen de drie punten mee terug naar de Londense wijk Chelsea. In 2015 bleef het 0-0. Het kan dus werkelijk alle kanten op zaterdag.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Arsenal – Chelsea FC

Het is dus een hele uitdaging om deze Londense derby van tevoren juist te voorspellen. De Belgische wedkantoren maken een gokje meer dan de moeite waard. Winst van thuisploeg Arsenal wordt met x 2.90 keer de inleg al heel hoog beloond. De uitkering voor een overwinning van Chelsea is er in het 1X2 spelsysteem niet minder om: x 2.35. De hoogste odd voor deze PL-match staat genoteerd bij een gelijkspel: x 3.60 keer uw inleg.

  

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De Premier League-wedstrijd Arsenal – Chelsea FC wordt gespeeld op zaterdagavond 19 januari om 18:30 uur in het Emirates stadion te Londen. Denkt u te weten welke ploeg de Londense derby gaat winnen? Laat uw voetbalkennis dan spreken en speel mee via VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Ladbrokes een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij ladbrokes.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN