Geweldige kraker in Premier League: Leicester City – Manchester City

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
28 december 2015     0 REACTIES

In de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw dendert de Premier League-trein in volle vaart door. Ook de topduels volgen elkaar in rap tempo op. Dinsdag staat koploper Leicester tegenover Manchester City, de nummer drie van de ranglijst. Een fantastische topper, met zeer aantrekkelijke odds, om dit kalenderjaar in stijl af te sluiten.

“Ik vraag niemand om medelijden te hebben met mij”

Opnieuw tegenslag voor Vincent Kompany. In de aanloop naar de topper tegen Leicester wilde Manchester City-coach Manuel Pellegrini de Belgische captain van zijn ploeg weer speelminuten gunnen. Kompany viel in de 62e minuut in voor Otamendi en moest krap tien minuten later het veld alweer verlaten. Opnieuw door een kuitblessure: “Niemand begrijpt hoe dit gebeurd is. Hij was helemaal klaar voor zijn rentree en had een goede opwarming achter de rug. We zullen het doktersrapport moeten afwachten”, aldus Pellegrini op Sporza.

Kompany zelf reageerde direct na de wedstrijd teleurgesteld en strijdvaardig tegelijkertijd: “Vandaag was een slechte dag voor mij. Mijn lichaam voelt zich onoverwinnelijk, maar ik word geplaagd door een aantal kleine en lokale blessures. Dat frustreert me meer dan om het even welke grote blessure die ik ooit had, maar ik zal hier bovenop komen.”

De Rode Duivel weet ook direct te relativeren: “Er zijn ergere dingen in het leven en dat zal ik nooit vergeten. Ik vraag dus niemand om medelijden met mij te hebben. Mijn gedachten blijven onveranderd. Ik zal vechten voor wat ik verdien, mijn beste jaren als voetballer.”

De Bruyne-show

Waar Kompany een rotdag kende, was Kevin de Bruyne afgelopen weekend behoorlijk aan het feesten. De Bruyne strooide met mooie passes, acties en assists. Als kers op de taart maakte onze landgenoot zelf de vierde treffer in het met 4-1 gewonnen duel. Pellegrini: “Dit is de reden waarom we Kevin gekocht hebben. Zulke spelers maken het verschil en dat heeft hij vandaag ook gedaan.”

De Bruyne is zelf nochtans bescheiden over zijn vertoonde spel. “We hebben hetzelfde voetbal als tegen Arsenal proberen te spelen, maar verleden maandag hebben we verloren omdat we te veel fouten hebben gemaakt.”

Ondanks alle loftrompetten voor De Bruyne is de Belg vooral bekommert over de blessure van Kompany: “Dit is een harde slag voor Vincent. Hij heeft heel hard gewerkt om terug te komen en leek er klaar voor. Mentaal zal het nu een lastige week worden voor Vincent, maar we zullen hem blijven steunen.”

Problemen voor Leicester

Leicester is nog altijd de trotse leider in de Premier League, maar het team begint langzaamaan haarscheurtjes te vertonen. Tegen Liverpool werd in de vorige speelronde verloren, maar nog belangrijker: topschutter James Vardy is ziek en onzeker voor het duel tegen Manchester City. Leicester-manager Claudio Ranieri: “We moeten afwachten of James goed hersteld is van het duel tegen Liverpool. Die wedstrijd was hij ziek. Wij hebben hem dan ook noodgedwongen moeten wisselen. Hopelijk is hij op tijd fit geraakt voor de topper tegen City.”

Voor Ranieri is het zaak om de gelederen gesloten te houden na de nederlaag op Boxing Day: “We moeten onze gedachten leeg maken, resetten en doorgaan. De spelers houden niet van verliezen en dat is een goede zaak, maar er staat opnieuw een grote hindernis te nemen. Dat is zwaar, maar we zijn er klaar voor.”

Ook spits Riyad Mahrez werd afgelopen wedstrijd vroegtijdig gewisseld, maar volgens Ranieri is ‘de andere topschutter van Leicester’ op zeker wel inzetbaar tegen Manchester. Dit geldt overigens niet voor onze landgenoot Ritchie De Laet. Begin deze maand liep de verdediger van Leicester een enkelblessure op. Het duel tegen City komt net iets te vroeg voor de Belg. Raneiri: “We kunnen niets doen aan een enkelblessure: dat moet vanzelf genezen. Over 1 of twee weken hopen we hem weer toe te voegen aan de selectie. Het is vooral belangrijk dat er geen spierblessure uit voorkomt, dus we zijn voorzichtig met hem.”

Bookmakers

Het mogelijke gemis van topscoorder James Vardy komt hard aan bij de bookmakers. De odds stijgen hierdoor in het voordeel van Manchester City, dat bij de meeste wedkantoren toch al favoriet was. Een overwinning van Leicester is, vanwege de problemen waarmee coach Raneiri kampt, zeer hoog ingeschaald x 3,75. Gaan de lichtblauwe uit Manchester met de overwinning aan de haal dan keren de bookies x 1,91 uit aan de gokkers die deze uitslag voorspeld hadden. Een puntendeling staat bij de pre-wedstrijd quoteringen op x 4,00 en geeft daarmee de hoogste uitkering.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De absolute kraker van deze speelronde koploper Leicester City tegen nummer drie Manchester City wordt gespeeld op dinsdag 29 december om 20:45 uur in het King Power Stadium (voorheen Walker Stadium) te Leicester. Pak uw kans met deze extreem hoge quoteringen en speel mee via VoetbalGokken.be. Pak uw voordeel bij Betfirst en krijg een spectaculaire bonus van 60 euro! Schrijf u hier in bij Betfirst.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN