FA-Cup: Crystal Palace – Manchester City

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
25 januari 2017     7 REACTIES

Komend weekend geen Premier Leaguewedstrijden, maar wel volop strijd in de FA-Cup. Een voor België interessante wedstrijd daarin is Crystal Palace – Manchester City. Natuurlijk vanwege de Belgen bij City, maar ook vanwege de spits bij de thuisploeg: Christian Benteke. Lukt het Palace om City uit het bekertoernooi te stoten? Laat uw voorspelling voor de bekermatch achter op VoetbalGokken.be!

Crystal Palace-coach: “Benteke is niet te koop”

Onze landgenoot Christian Benteke is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat Palace deze zondag mag aantreden tegen City. Zijn ploeg stond achter in de rematch toen de Rode Duivel als invaller het duel deed kantelen met twee treffers. Daarmee verschafte hij zijn team een plekje in de volgende ronde van de FA-Cup. De prestaties van de Rode Duivel worden ook door andere teams op de voet gevolgd. Het is dan ook niet vreemd dat het gonst van de transfergeruchten: “Ik moet ermee lachen. Ik ben die speculaties al gewoon sinds ik in Engeland speel. Het is nu al twee of drie jaar op rij dat er elke transferperiode gezegd wordt dat Christian gaat vertrekken”, aldus de speler zelf in de Daily Mail.

Ook zijn coach Sam Allardyce is duidelijk: “Christian is niet te koop”, verklaarde Allardyce op de persconferentie richting het FA-cupduel. “Tenzij de voorzitter er anders over denkt, ben ik er zeker van dat Christian ook op het einde van de transferperiode nog bij ons zit”, legde Allardyce uit. In de match tegen City kan de Belg wellicht wederom een hoofdrol vertolken: “Christian scoorde al acht keer en speelt een belangrijke rol in ons team. We moeten hem wel beter aanspelen, zowel in de lucht als in de voet. Zo halen we nog meer uit zijn kwaliteiten. Als hij de bal kan bijhouden, kan hij ons team doen opschuiven.”

Vormdipje bij Manchester City

De recente oor wassing tegen Everton (4-0 verlies, red.) en het gelijke spel tegen de Spurs (2-2, red.) is reden voor de Engelse media om The Cityzens een kleine vorm-dip toe te schrijven. Vooral achterin zou het elftal aan alle kanten rammelen. Echter trainer Pep Guardiola wijst met de beschuldigende vinger richting de voorhoede. Ook onze landgenoot Kevin de Bruyne, die al sinds september niet meer tot scoren is gekomen, krijgt ervanlangs: “De nul houden is ook afhankelijk van de kansen die je voorin creëert”, zei de Spanjaard. “Onze defensie is niet de reden waarom we goals binnenkrijgen. Veel hangt ook af van de manier waarop we aanvallen, hoe efficiënt we zijn. Ik wil dat we daar verbeteren en het gevoel hebben dat we altijd kunnen scoren. Dan zullen we ook achterin minder problemen kennen”, zo verklaarde Pep op de persconferentie richting het FA-Cupduel tegen Palace.

Een kleine kanttekening mag hierbij nog wel geplaatst worden: De Bruyne scoorden sinds september geen enkele keer, maar is wel de assistenten-koning in de Premier League met negen voorzetten waaruit gescoord werd.

Wedstrijdoverzicht

De zogeheten vormcrisis bij City staat in geen vergelijk met het matige presteren van Palace dit seizoen. De ploeg van de broertjes Benteke staat derde van onderen en verloor al veertienmaal in dit Premier Leagueseizoen. In de FA-cup vergaat het de mannen iets beter, maar dat ging wel gepaard met het nodige geluk en stress.

Christian Benteke moet zijn broertje Jonathan nog altijd missen. De Belg kampt met een knieblessure. Ook Palace-doelman Steve Mandanda moet de wedstrijd tegen City van de zijlijn volgen door knieklachten. Verder mist manager Alladyce Souare Pape en Mutch Jordan. Ook aanvaller Wickham Connor ontbreekt aan de kant van de Londense ploeg.

Bij City wordt nog altijd zeer voorzichtig omgesprongen met Vincent Kompany. De Belg is speelklaar, maar het is niet ondenkbaar dat hij buiten de opstelling wordt gehouden om hem fit richting de competitiewedstrijden van volgende week te krijgen. Guardiola heeft de rest van zijn defensie fit en kan het zich dus ook permitteren om te rouleren. Middenvelder Ilkay Gundogan zal niet meedoen in de FA-cup match tegen Palace. De Duitser kampt met de naweeën van een knieblessure. 

Quoteringen voor FA-Cup wedstrijd!

De bookmakers zijn altijd dol op FA-cupwedstrijden tussen twee Premier Leagueteams. Palace is dan weliswaar geen hoogvlieger, maar de bookies verwachten wel dat ze City partij kunnen bieden. De quoteringen zijn uiteraard wel in het voordeel van de Cityzens. Winst van de thuisploeg zorgt voor de hoogste uitkering: x 5,50. Ook een gelijkspel heeft een aantrekkelijk odd: x 4,33. Bij winst van Man. City ontvangen spelers die op deze uitslag hebben ingezet x 1,53 keer hun inleg.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De FA-Cup match Crystal Palace – Manchester City wordt gespeeld op zaterdag 28 januari om 16:00 uur op Selhurst Park te Londen. Gaat Benteke weer van waarde zijn voor Palace en zet de staartploeg een straffe prestatie neer tegen City? Of weet De Bruyne eindelijk weer te scoren? Zet nu in via VoetbalGokken.be en pak die hoogste odd! Ontvang bij Betfirst een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Betfrist.be…[/av_promobox]

 


Reacties

sporza
26 januari 2017

Manchester City verdient het om deze wedstrijd te winnen.

7 jaar geleden

footbal...
27 januari 2017

Kevin geeft geen zege weg aan Crystal Palace. Ik gok zeker op winst van City. De FA Cup is heel belangrijk voor Pep en zijn team.

7 jaar geleden

kevinde...
28 januari 2017

Kevin knalt de bal er twee keer in vanmiddag. Crystal Palace is een eitje voor de jongens van City!

7 jaar geleden

weddens...
28 januari 2017

Voor Manchester City heeft de FA Cup geen prioriteit. Ze willen liever knallen in de Premier League. Ik gok dan ook op winst van Crystal!

7 jaar geleden

gokbaas
29 januari 2017

Manchester City speelde fantastisch. Helemaal geweldig dat Kompany weer eens op het veld kon staan. Hopelijk blijft hij nu blessurevrij.

7 jaar geleden

forzadu...
29 januari 2017

Ik heb op deze wedstrijd gegokt via BetWay en dat bevalt mij prima. Zeker een aanrader!

7 jaar geleden

goktopper
29 januari 2017

Jammer dat Kevin de bal er niet in kon schieten. Ik gun hem wel een doelpuntje. Tegen Palace had dat ook zeker gemoeten.

7 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN