FA-Cup: Chelsea – Nottingham Forest

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 januari 2019     0 REACTIES

Terwijl de meeste competities nog in een diepe winterslaap liggen, gaan ze in Engeland gewoon door. En als er dan geen Premier League-matches zijn, dan wordt er ‘gewoon’ een bekerronde ingepland. De strijd om de FA-Cup om precies te zijn. Eén van de topmatches in deze speelronde is Chelsea – Nottingham Forest. Manchester City speelt zaterdagmiddag thuis tegen Rotherham en Liverpool speelt maandag op verplaatsing bij Wolves uit Wolverhampton, maar wij richten ons op Chelsea FC – Nottingham Forest.

Analyse thuisploeg

Chelsea is al sinds jaar en dag een grootheid in het Engelse voetbal. De ploeg staat ook dit seizoen onder leiding van de Italiaanse coach Maurizio Sarri. Grote man bij de Blue Army is onze landgenoot Eden Hazard, de Belg scoorde dit seizoen al tienmaal voor Chelsea. Maar ook Alvaro Morata en Olivier Giroud spelen bij de Londense club een belangrijke rol. Die laatste is overigens geblesseerd. Giroud zal dan ook zeer waarschijnlijk dit FA-Cupduel aan zich voorbij moeten laten gaan.

Huidige vorm

De meest recente uitslagen tonen aan dat Chelsea in een wisselvallige fase zit. Begin december werd nog met 2-0 gewonnen van Manchester City, maar vervolgens was er het gelijke spel in de Europa League op verplaatsing bij MOL Vidi, een thuisnederlaag tegen Leicester City (0-1) en het jaar 2019 begon ook al niet fraai: Chelsea speelde op 2 januari in eigen stadion gelijk tegen Southampton (0-0).

Lappenmand

Zoals reeds gemeld, is het meespelen van de Franse spits Olivier Giroud uiterst onzeker. Giroud kampt met een enkelblessure. Ook vaste waarden Willian en Pedro (beide middenvelders) ontbreken zaterdag in het FA-Cupduel tegen Nottingham. Daniel Drinkwater ontbreekt al het hele seizoen en zal ook zaterdag niet van de partij zijn. Rode Duivel Eden Hazard is er uiteraard wel bij.

Achterin heeft Sarri geen personele problemen. De overwegend Spaanse defensie is fit en wordt aangevuld met de 25-jarige Duitser Antonio Rudiger.

Analyse bezoekers

Nottingham Forest is een grote naam in het Engelse voetbal, al speelt de club al een tijdje op Championship niveau. De resultaten in die tweede divisie vallen dit seizoen niet mee. Nottingham wint maar moeizaam, maar begon 2019 overtuigend door op nieuwjaardag met 4-2 te winnen van Leeds United.

Dat waren de eerste drie punten na een serie van vijf matches waarin niet gewonnen werd. Hierdoor is Nottingham afgezakt op de ranglijst en bezet het na 26 speelronden de zevende stek.

In de persoon van Lewis Grabban heeft ‘Forest’ een echte topschutter in huis. Grabban wist al veertien keer het net te raken. Collega-spits Joe Lolley spreekt ook een aardig woordje mee: hij heeft al zes treffers achter zijn naam.

Statistieken

Voor beide elftallen is dit de eerste speelronde in de FA Cup van dit seizoen, die inmiddels is aangeland bij de laatste 64. In 2017 kwamen beide clubs elkaar ook al in bekerverband tegen, toen in het kader van de EFL-Cup. Chelsea maakte gehakt van de bezoekende ploeg en won met 5-1. Landgenoot Michy Batshuayi (tegenwoordig uitkomend voor Valencia) nam een pak goals voor zijn rekening. De inmiddels 25-jarige Belg scoorde in dat duel driemaal, waarvan één keer op aangeven van Hazard.

Chelsea altijd primus

Overigens was die zege geen grote verrassing, want Chelsea is de ‘Bosjesmannen’ eigenlijk altijd baas. Het enige andere duel tussen beide clubs in deze eeuw werd in 2007 afgewerkt. Ook toen won Chelsea simpel: 3-0. Eind vorige eeuw was Nottingham nog Premier League en speelden beide teams vaker tegen elkaar. Maar ook de laatste ontmoeting in de hoogste Engelse divisie eindigden in winstpartijen van Chelsea (2-1 in 1998 en 1-3 in 1999).

Pre-wedstrijdquoteringen voor Chelsea – Nottingham Forest FC

De Belgische wedkantoren hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor deze FA Cup wedstrijd hoog ingecalculeerd. Een stunt van Nottingham wordt in het 1X2 spelsysteem het hoogst beloond x 17.00 keer uw inleg. Een gelijkspel levert elke speler hierop met x 6.50 keer het speelbedrag een hoge beloning op. Voor winst van Chelsea staat nog een prima odd van x 1.21 keer de inleg genoteerd.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De FA Cup Chelsea – Nottingham Forest FC wordt gespeeld zaterdag 5 januari om 16:00 uur in Stamford Bridge te Londen. Verwacht je een simpele overwinning van thuisploeg Chelsea of weet Nottingham te stunten bij de Blues? Wat uw voorspelling ook is, speel mee via VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN