Straffe odds: Portugese bekerfinale FC Porto en Benfica

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
31 juli 2020     1 REACTIE

Deze zaterdag wordt in Portugal de bekerfinale met FC Porto en Benfica gespeeld. Een affiche waar de Belgische wedkantoren straffe odds voor over hebben. De twee topploegen van Portugal gaan onderling uitmaken wie de beker in handen zal krijgen. Denkt u te weten welk team aan het langste eind trekt in de eindstreep van de Portugese beker? Speel dan mee via VoetbalGokken.be en win straffe geldprijzen!

Jorge Jesus (trainer Benfica): “Alle trofeeën winnen met Benfica”

Jorge Jesus keerde twee weken geleden terug naar Portugal om als hoofdcoach bij zijn oude geliefde Benfica aan de slag te gaan. Jesus neemt daarmee het stokje over van Sergio Conceicao op, die na een serie slechte resultaten in de competitie zijn ontslag indiende.

Benfica wint de wedstrijd
2.85
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.10
FC Porto wint de wedstrijd
2.46

De nieuwbakken coach van Benfica komt over van Flamengo waar hij zeer succesvol is geweest. Jesue won er vijf hoofdprijzen en vond de 66 jarige trainer het tijd worden om een nieuwe uitdaging te zoeken en dat was terugkeren naar Benfica. De bekerfinale tegen FC Porto is dan ook meteen een hele mooie start van zijn tijd bij zijn oude club. “Bij een grote club als Benfica is het doel om alle trofeeën te winnen. Maar je moet bereid zijn om alles te geven om te winnen. Ook als het niet goed gaat, zoals in de competitie is gebeurd.”

“Wij willen als morele winnaar het nieuwe seizoen in”

Jesus wil dat zien nieuwe ploeg niet langer doorpraten over de periode na de coronabreak waarin Benfica een bijna zekere kampioenschap zelf weggaf: “Laten we de emoties beheersen. Het feit is dat Porto de nieuwe kampioen is. Wij kunnen ze alleen nog pijn doen door de bekerfinale wél te winnen. Dan gaan wij als morele winnaar het nieuwe seizoen in”, aldus Jesus op de Portugese website CM Jornal.

Sergio Conceição (trainer FC Porto): “Wij willen dolgraag de dubbel pakken”

FC Porto kan met een gerust hart aan de bekerfinale tegen Benfica van start gaan. De Portugese topploeg heeft immers de landstitel al binnen en is verzekerd van Champions League deelname voor het komende seizoen. Een mooi extraatje is het winnen van de bekerfinale vindt Porto-coach Sergio Conceição: “Wedstrijden tegen Benfica blijven altijd bijzonder. Zeker als het een finale betreft. Wij willen dolgraag de dubbel pakken dit jaar en dus is de honger naar winst op Benfica nog altijd groot bij ons.”

“Wij zijn blij dat FC Porto in de eindstrijd staat”

Volgens coach Conceição is het niet vanzelfsprekend dat Porto en Benfica in de finale staan. Hoewel de buitenwereld er wel zo naar kijkt, vindt de 45-jarige Portugees dat het andere ploegen in Portugal te kort doet. “Stellen dat deze bekerfinale de top van Portugal toont, is overdreven. We hebben ook Sporting, Braga noem maar op. Allemaal topploegen die ook niet hadden misstaan in de bekerfinale. Wij zijn blij dat FC Porto in de eindstrijd staat. Wie er ook de tegenstander is: wij willen altijd winnen!”

Statistieken

Benfica speelde in de halve finale tegen Famalicao. Het was tegen deze ploeg niet gemakkelijk om door te bekeren naar de eindstreep in Estádio Efapel Cidade de Coimbra, maar uiteindelijk werd er met 3-2 gezegevierd. FC Porto rekende de halve finale iets gemakkelijker af met Academico Viseu: 3-0.

Head 2 Head

In de Portugese Primeira Liga troffen de teams elkaar dit seizoen al tweemaal. FC Porto won beide ontmoetingen. Op verplaatsing won de landskampioen met 0-2 en thuis in Porto met 3-2. Opmerkelijk feitje is dat in het seizoen 2018 -2019 juist Benfica tweemaal aan het langste trok: 1-2 en 1-0.

Voorbije seizoen speelden beide teams ook in het bekertoernooi al tegen elkaar. Dit ging om de halve finale. Het was Porto die met speels gemak begin voorbije jaar met 1-3 won van Benfica.

Huidige vorm Benfica

Benfica won van de laatste vijf competitiematches er vier en dat bleek niet genoeg voor een kampioenschap. De ploeg uit Benfica had daarvoor al een slechte reeks neergezet en kon dat niet meer goedmaken. De verloren matches Santa Clara (3-4) en Maritimo (2-0) hielden Benfica van de titel.

Huidige vorm FC Porto

Porto wist optimaal te profiteren van de haperende ploeg uit Benfica. De ploeg van coach Conceição won na de coronapauze zevenmaal, waarvan zes keer op rij. Dat bleek voldoende om de landstitel te pakken. De laatste competitiematch van het seizoen was bij Sporting Braga en ging verloren met 2-1, maar de titel was al binnen dus die match deed er niet meer toe.

Lappenmand

Benfica mist in de bekerfinale vleugelverdediger Alejandro Grimaldo die door een nog onbekende blessure niet aan de start zal verschijnen. Er wordt gesproken over een corona-besmetting die Grimaldo zou hebben opgelopen, Benfica ontkent dat. Ook Adel Taarabt zal zaterdagavond niet meespelen. De 21-jarige centrale middenvelder kampt met een voetgewrichtblessure.

FC Porto kan niet beschikken over Iván Marcano. De 33-jarige ervaren centrale verdediger heeft een gescheurde kruisband waardoor hij niet mee kan doen. De Spanjaard wordt ook pas volgend seizoen terugverwacht.

Ook Shoya Nakajima is er zaterdag niet bij. De officiële reden is dat de speler uit Japan een ‘speciale vakantie’ heeft, maar in feite kan hij vanwege opgelegde reisbeperkingen, die te maken hebben met het voorkomen van coronaverspreidingen, niet naar Portugal afreizen om voor zijn ploeg te spelen.

Prognose

Onze wedtip is een 3-1 zege voor Benfica. Waarom? De nieuwbakken coach brengt nieuwe energie in zijn ploeg en dat motiveert ze om ten koste van FC Porto de beker te winnen. Porto heeft de titel al en is niet genoodzaakt om de beker ook nog te winnen. We vullen daarom een 1 in op het wedstrijdformulier van de bookmakers.

Quoteringen Benfica – FC Porto

De Belgische wedkantoren keren x 2,85 keer uw speelbedrag uit als Benfica de bekerfinale wint. Wordt FC Porto na landskampioen te zijn geworden ook de beker? Dan staat er bij de bookies een gemiddelde odd van x 2,46 voor u gereed.

De hoogste quotering staat in het 1X2 spelsysteem bij een gelijkspel. Als de match eindigt in een verlenging of strafschoppen keren de bookmakers gemiddeld x 3,10 het ingelegde speelbedrag uit.

De finale van de Portugese beker Benfica – FC Porto wordt gespeeld op zaterdag 1 augustus en begint om 21:45 uur (Belgische tijd). Speelt u mee via VoetbalGokken.be en gaat u voor de hoogste odd? Laat vandaag alvast een voorspelling achter en profiteer van de beste deals.


Reacties

mignole...
31 juli 2020

De Portugese beker is dit seizoen voor Benfica ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN