SL Benfica vervolgt titelrace thuis tegen CD Tondela

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 juni 2020     1 REACTIE

De wedkantoren zitten al op het puntje van de stoel, want in Portugal is de spanning bij de herneming van de competitie om te snijden! FC Porto en Benfica zitten elkaar op de hielen in een poging de landstitel te grijpen. De quoteringen bij de bookmakers lopen dan ook flink op voor de match tussen Benfica en laagvlieger CD Tondela.

Bruno Lage (Benfica): “Een erg moeilijke wedstrijd”

Eén puntje is het verschil slechts met FC Porto en dus weet Benfica-trainer Bruno Lage wat hen te doen staat als Tondela op bezoek komt: drie punten pakken, niets meer en niet minder. Lage: “Dit wordt direct een erg moeilijke wedstrijd. Maar ik denk dat we goed getraind hebben richting deze wedstrijd. We hebben ook geleerd van onze fouten in de match van oktober (0-1 winst, red.). We hebben deze drie punten nodig om kampioen te kunnen worden”,  aldus Lage.

SL Benfica wint de wedstrijd
1.17
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
6.35
CD Tondela wint de wedstrijd
15.00

“Prima in staat match te controleren”

Lage weet waar de pijnpunten liggen in zijn elftal en heeft ook CD Tondela goed geanalyseerd: “Tondela speelt met een bepaalde dynamiek die je moet doorzien. Als we de defensie goed organiseren en offensief de verticale bal goed spelen, dan zijn wij prima in staat de match te controleren. Zodra we de oversteek maken naar hun helft hebben wij de capaciteiten ze onder druk te zetten en te houden om zodoende de wedstrijd in ons voordeel te beslissen.”

Natxo González (Tondela): “Benfica is uiteraard de favoriet”

Voor CD Tondela is het zaak zo snel mogelijk in veilige haven te komen en dat zal geen sinecure zijn, want de ploeg staat dichtbij de degradatiezone. En punten pakken in en tegen Benfica is ook al geen simpele opgave. Trainer Natxo González ziet ook de mogelijkheid van de opdracht: “Als het gaat om winstkansen, dan liggen die momenteel op 80-20 in het voordeel van SL Benfica. Zij zijn uiteraard de favoriet, maar dat betekent niet dat we ons overgeven.”

“Benfica uit balans proberen te krijgen”

González hoopt met een goede wedstrijdinstelling de winstkansen tijdens het duel te vergroten. Als voordeel noemt hij ook dat er geen fanatieke aanhang van Benfica aanwezig zal zijn, omdat alle duels zonder publiek worden afgewerkt: “We weten dat er verschil in voetbalkwaliteit is tussen ons en Benfica, maar door inzet en hard werken kunnen we onze winstkansen misschien vergroten naar 60-40 of zelfs 55 – 45.  Het wordt een heel uitdaging, maar als we ons aanpassen, samen verdedigen en aanvallend, dan moet het mogelijk zijn om Benfica uit balans te krijgen.”

Statistieken

SL Benfica is de nummer twee in de Portugese Primeira Liga. Met een puntentotaal van 59 uit 24 bedraagt de achterstand op koploper FC Porto slechts één punt. Alle reden dus om vol voor de titel te gaan. Het bescheiden CD Tondela zou daarbij geen sta in de weg mogen zijn, de ploeg van trainer González is pas veertiende en het heeft amper de helft van het aantal punten: 25 uit 24 matches.

H2H

De laatste maal dat CD Tondela afreisde naar Lissabon ging het met een 1-0 nederlaag weg bij Benfica. Er zat op 30 maart vorig jaar best meer in tijdens die match, al mocht Tondela ook niet klagen over het aantal gemiste kansen bij de thuisploeg.

Dat Tondela een laatste tegenstrever is voor Benfica bleek ook eerder dit seizoen nog maar eens. Op verplaatsing wist Benfica het eind oktober opnieuw maar net te redden: 0-1. Om te onthouden: CD Tondela won in 2018 met 2-3 bij SL Benfica!

Huidige vorm SL Benfica

Voordat de competitie om bekende redenen werd stilgelegd kende SL Benfica een mindere periode. In de laatste vijf matches voor de coronabreak werd er pas eenmaal gewonnen, konden er twee draws genoteerd worden en moest het tweemaal met lege handen naar huis.

De twee nederlagen waren wellicht enigszins logisch aangezien er met 3-2 werd verloren bij FC Porto en het goed presterende Sporting Braga op verplaatsing bij Benfica met 0-1 de overwinning wist te ‘stelen’. De gelijkspelen vlak voor de break waren minder voorzien. Tegen zowel het bescheiden Moreirense als Vitoria Setubal werd het maar 1-1. De 0-1 overwinning op Gil Vicente was ook al weinig overtuigend, maar wie weet heeft de gedwongen pauze de topploeg goed gedaan?

Huidige vorm CD Tondela

CD Tondela worstelt al het ganse seizoen met haar vorm. De voorbije vijf matches waren daarop geen uitzondering. Slechts twee punten werden er behaald: 0-0 thuis tegen Maritimo en 1-1 thuis tegen Boavista. Tussentijds gingen de matches tegen Santa Clara (0-1), Rio Ave (1-2) en Vitoria Guimaraes (2-0) verloren voor de equipe van coach González.

Lappenmand

Benfica-coach Bruno Lage zal het deze donderdag bij de herneming nog moeten stellen zonder sterkhouders Gabriel (oogblessure), routinier Jardel (gescheurde buitenband) en centrumspits Haris Seferovic (spierkwetsuur). Er zijn geen schorsingen binnen de formatie van SL Benfica.

Bij CD Tondela is iedereen tijdig wedstrijdfit geraakt en kan men met een voltallige, fitte selectie afreizen naar SL Benfica in een poging het de ploeg zo moeilijk mogelijk te gaan maken.

Prognose

In onze prognostiek bij deze match ditmaal geen uitslag, maar wel een voorspelling van de winnaar: SL Benfica. Uiteraard gebaseerd op de ranglijst en het verleden tussen beide elftallen. Maar wilt u echt scoren? Dan is inzetten op een draw wellicht een betere suggesties. De odds lopen dan namelijk straf omhoog. De winstkansen zijn navenant: een pak kleiner! Schat zelf uw kansen en risico’s in als u besluit mee te spelen met VoetbalGokken.be. Hieronder alvast een overzicht van de gemiddelde odds voor de match Benfica – CD Tondela.

Quoteringen SL Benfica – CD Tondela

De bookmakers schalen een zege voor de thuisploeg laag in: x 1,17. De kans dat Benfica gaat winnen is statisch gezien namelijk best groot. De Duitse Bundesliga heeft ons echt geleerd dat spelen in lege stadions het thuisvoordeel wegneemt. Wellicht profiteert Tondela hiervan en snoept het Benfica punten af. Een gelijkspel levert spelers van VoetbalGokken gemiddeld x 6,35 keer hun inleg op. Een overwinning – hoe onwaarschijnlijk ook – topt de tabellen helemaal: x 15,00 uw inleg!

De Primeira Liga match SL Benfica – CD Tondela wordt gespeeld op donderdag 4 juni om 20:15 uur in Estádio da Luz in Lissabon. Gaat Benfica de volle buit grijpen of hangt er een stuntje in de lucht? Laat uw voetbalhart spreken, gebruik uw kennis van de sport en de Portugese competitie en voorspel de uitslag! De statistieken in deze voorbeschouwing helpen u alvast een eindje op weg. Speel verantwoord en scoor met VoetbalGokken.be!


Reacties

tooskla...
6 juni 2020

Benfica begon fier!! Haha 0-0 tegen Tondela, dat is niet best.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN