Zwitserland treft Spanje in vijfde speelronde Nations League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
13 november 2020     1 REACTIE

Na de oefenmatch tegen de Rode Duivels speelt Zwitserland deze zaterdag thuis tegen Spanje dat eerder deze week tegen onze noorderburen (1-1) oefenden. In Groep 4 van de Nations League is Spanje koploper en hoopt dat na de match tegen – de nummer vier – Zwitserland nog te zijn. Welke uitslag voorspelt u bij VoetbalGokken.be?

Vladimir Petkovic: “Degradatie naar B-league dreigt”

De Zwitserse bondscoach Vladimir Petkovic moet amper twee dagen na de nederlaag tegen de Belgen (2-1, red.) zijn mannen weer in het gareel zien te krijgen voor de cruciale match tegen Oekraïne. Petkovic snapte dat het niet evident gaat zijn om daar wel een resultaat te rapen: “Met wedstrijden tegen Spanje en Oekraïne ziet het er niet best uit en degradatie naar de B-categorie B dreigt als we niet snel punten pakken.”

Zwitserland wint de wedstrijd
4.00
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.35
Spanje wint de wedstrijd
1.87

“Veel matches op korte tijd”

Volgens Petkovic is het tijdschema waarin de prestaties moeten worden neergelegd zeer krap, maar is dat debet aan de situatie in de wereld: “Er zijn veel matches op korte tijd, dat klopt. Hier wordt ook veel over gesproken. Maar we kunnen niet anders doen dan het programma dat ons wordt opgelegd volgen. Het is nu eenmaal een ongewone tijd.”

Spaanse bondscoach Luis Enrique: “Zwitserland is lastig te bespelen”

Bij Spanje moeten ze nog bekomen van de 1-1 tegen Nederland, voorbije woensdag. Bondscoach Luis Enrique zag zijn elftal vooral in de eerste helft goed spelen en tankte daarmee vertrouwen voor de match tegen de Zwitsers. Een match die volgens hem wel erg lastig gaat worden: “Het is ingewikkeld om een ​​team als Zwitserland, dat drie centrale verdedigers en twee spilpunten op het middenveld had, onder druk te zetten.”

“Trots op Spanje”

Luis Enrique vertelde de Spaanse sportverslaggevers ook dat hij in de aanloop naar de match in Zwitserland veel nadruk legt op de goede elementen in het spel van zijn land: “Ik ben trots op Spanje. We spelen mooi, aanvallend voetbal. Maar soms moeten we ook teruglopen om de tegenstander op te vangen. Tegen de Zwitsers moeten we oppassen niet te veel achteruit te gaan lopen, maar hoog druk te zetten waardoor we geen kansen weggeven.”

Statistieken

De Spanjaarden gaan aan kop in Groep 4 van de Nations League. Met zeven punten houdt de ploeg van bondscoach Enrique Duitsland net achter zich. De Duitsers hebben zes punten en ook Oekraïne heeft zes punten bij elkaar geraapt. Zwitserland staat vierde in de groep en pakte tot nu toe twee punten in de eerste vier speelronden.

Head 2 Head

Het Spaanse elftal speelden voorbije maand nog thuis tegen het Zwitserse team. Spanje won met één doelpunt: 1-0. De winnende treffer werd gemaakt door Mikel Oyarzabal.

Twee jaar geleden speelden de landen een oefenmatch tegen elkaar. Toen kwam er geen winnaar uit de bus: 1-1. Op het WK 2010 in Zuid-Afrika wist Zwitserland wel te winnen van Spanje met 0-1.

Huidige vorm Zwitserse elftal

Zwitserland heeft nog maar weinig geluk gehad in groepsfase van de Nations League. De openingsmatch was tegen Oekraïne en werd met 2-1 al verloren. Een paar dagen kwam het Duitse elftal op bezoek en werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

De match op verplaatsing tegen Spanje werd met 1-0 verloren en ook de match op verplaatsing in Duitsland werd er gelijkgespeeld met 3-3 en dat was niet wat het team va bondscoach Petkovic gehoopt had. De oefenmatch tegen de Rode Duivels van voorbije woensdag moet moed geven voor de laatste twee speelronden. In eigen huis treft Zwitserland Spanje en Oekraïne.

Huidige vorm Spaanse elftal

De Spanjaarden maakten zich eerder deze week tegen Nederland al gereed voor de laatste twee speelrondes van de groepsfases. De laatste match ging verloren en de Spanjaarden zullen dat deze zaterdag graag willen goedmaken. Oekraïne was te sterk voor de ploeg van bondscoach Enrique met 1-0.

Dit is tot nu toe de enige nederlaag die de Spanjaarden moesten slikken. Thuis werd namelijk wel gewonnen van Zwitserland 1-0 en hetzelfde Oekraïne 4-0. Op verplaatsing tegen Duitsland werd met 1-1 gelijkgespeeld. De Duitsers komen volgende week nog naar Spanje voor de laatste groepsmatch.

Prognose

Wij voorspellen een 0-2 voor de Spaanse ploeg. Denkt u dat het Zwitserse team thuis een vuist weet te maken tegen de koploper van de poule? Schroom u dan niet, want de odds voor een zege van Zwitserland is bij deze Nations League match het meeste waard. Check onderstaand odd-overzicht en speel met uw voetbalkennis mee op VoetbalGokken.be!

Quoteringen Zwitserland – Spanje

De quoteringen zijn de moeite meer dan waard om te spelen op de match Zwitserland tegen Spanje. De hoogste odd die er genoteerd staat in het 1X2 spelsysteem van de Belgische wedkantoren wordt uitgekeerd als de ploeg van bondscoach Petkovic wint. U ontvangt gemiddeld x 4.00 keer de inleg retour als uw voorspelling op winst van Zwitserland uitkomt.

De quotering voor een gelijkspel staat op x 3.35 keer je inleg genoteerd. Wint Spanje volgens u? Vul dan een 2 in bij de bookies en uw inleg wordt x 1.87 keer meer waard als Spanje wint in Bazel.

De UEFA Nations League match Zwitserland – Spanje wordt gespeeld op zaterdag 14 november om 20:45 uur in het Sint Jacob-Park stadion te Bazel. Denkt u te weten welk team zegeviert? Speel dan mee via VoetbalGokken.be en trakteer uzelf op een straffe beloning.


Reacties

mignole...
13 november 2020

Dit wordt een lastige om te voorspellen. Ik ga voor een puntendeling in Bazel.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN