UEFA Nations League strijd om derde plaats: Italië vs België

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
8 oktober 2021     0 REACTIES

Wordt België derde in UEFA Nations League 2020 -2021? Dat is de grote vraag nadat de Rode Duivels voorbije donderdag de halve finale van Frankrijk verloren. De Belgen strijden om de eer tegen Italië die in de halve finale van Spanje verloren. Pakken de Rode Duivels de troostprijs of gaat die naar de Europees kampioen Italië? Voorspel in win straffe quoteringen via VoetbalGokken.be!

Roberto Mancini: “Wij strijden ook om een derde plaats”

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini was wat teleurgesteld nadat zijn team verloor van Spanje met 1-2, maar wil toch alles gaan geven in de match tegen België voor de derde plaats. “Wij willen alles winnen, maar hebben respect voor onze tegenstander. België is samen met Frankrijk momenteel misschien wel een van de sterkste landen in Europa. Maar dat wil niet zeggen dat ze ons zondag ook wel even verslaan. Wij gaan hoe dan ook strijden voor de derde plaats”, zegt de bondscoach van Azzurri.

Italië wint de wedstrijd
2.21
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.38
België wint de wedstrijd
3.05

“Jongeren vooruitgang laten maken”

Dat de bondscoach alles wil winnen heeft vooral te maken met het klaarstomen van zijn team voor het WK volgend jaar in Qatar. “We wilden het liefst doorgaan met winnen tot en met het WK in december 2022, maar dat is niet gelukt. We willen de jongeren vooruitgang laten maken. We hebben nog veertien maanden tot het WK en die jongeren hebben wedstrijden op dit niveau hard nodig”, zo legt de bondscoach van Italië het belang nog maar eens uit.

Roberto Martinez: “Herpakken voor Italië”

Bondscoach Roberto Martinez was donderdagavond verslagen toen Frankrijk met 2-3 wist te zegevieren van de Rode Duivels. De Belgen begonnen de match tegen de Fransen goed, maar gaven het toch uit handen. “Dit is een wedstrijd waarin we onze ervaring en al ons harde werk van de afgelopen vijf jaar moesten tonen. De ontgoocheling is enorm omdat we het harde werk en alle inspanningen zelf hebben weggegooid. Nu moeten we ons herpakken voor de match tegen Italië”, blikt de bondscoach van België vooruit.

“Terug onze flair tonen”

Eigenlijk maakt het de bondscoach niet veel meer uit of het zondag derde of vierde wordt van de UEFA Nations League. Wat volgens coach Martinez wel van belang is, is dat de Rode Duivels snel terug op niveau zijn. Dat is volgens Martinez ook belangrijk voor het WK volgend jaar in Qatar. “Dit is voor ons een pijnlijke en harde les. We moeten terug onze flair, aanvallend voetbal en individueel talent tonen. Over ruim twaalf maanden wacht ons een nieuw toernooi, het WK”, zo besluit Martinez zijn vooruitblik op deze zondag.

Statistieken

De ploeg die de finale zondag wint, plaatst zich direct voor het WK 2022 in Qatar. Die kans lopen onze Belgen mis, het ticket zal nu naar Spanje of Frankrijk langs. Met de match voor de derde en vierde plaats hebben de Belgen en de Italianen alleen nog maar de eer om voor te strijden.

Head 2 Head

Dit jaar speelden de Rode Duivels de kwartfinale van het EURO2020 tegen elkaar. De Belgen werden met 1-2 verslagen door La Squadra Azzurra en konden het EK verlaten. Rode Duivel Romelu Lukaku nam een goal voor België voor zijn rekening, maar de Italianen Nicolo Barella en Lorenzo Insigne scoorden beiden voor de Italiaanse ploeg. Op het EK 2016 werd België in de groepsfase verslagen door Italië met 0-2. Winnen de Rode Duivels dan nooit van Italië? In 2015 wonnen de Belgen met 3-1 al was dit wel een oefenmatch.

Huidige vorm Italië

De Europees kampioen werd voorbije woensdag in de halve finale verslagen door Spanje. De Spanjaarden kwamen in de eerste helft al op voorsprong dankzij twee treffers van Manchester City-speler Ferran Torres. In de 83ste minuut scoorde AS Roma middenvelder Lorenzo Pellegrini voor de Italianen, maar dit was niet genoeg om de Italianen te beroven van de ticket voor de finale.

Huidige vorm België

De Rode Duivels begonnen de halve finale tegen Frankrijk erg sterk. Rode Duivel Yannick Carrasco was de eerste die scoorde in deze halve finale. Ook Romelu Lukaku wist nog voor de thee de stand op 2-0 te zetten. In de tweede helft kwamen de Fransen los met een treffer van Karim Benzema. Kylian Mbappé scoorde kort daarna. De Franse verdediger van AC Milan Theo Hernandez, gaf in de negentigste minuut de genadeklap met zijn treffer in het net van doelman Thibaut Courtois.

Prognose

En dan de prognose voor Italië – België. Onze wedtip is een zege van Italië: 2-1. Wat is uw voorspelling?

Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor u gereed hebben staan.

Quoteringen Italië – België

De Belgische wedkantoren zien kansen voor de Rode Duivels tegen Italië. De hoogste odd van deze troostfinale staat op x 3.38 keer uw inleg en wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt binnen de reguliere speeltijd.

Denkt u dat de Rode Duivels winnen? Dan keren de wedkantoren x 3.05 keer uw speelbedrag uit als België zondag wint. Een zege en dus derde plaats van Italië levert u in het 1X2 spelsysteem een beloning van x 2.21 keer uw inleg op.

De UEFA Nations League finale om de derde plaats Italië – België wordt gespeeld op zondag 10 oktober om 15:00 uur in het Allianz Stadion te Turijn. Winnen de Rode Duivels deze match en is België straks de nummer drie van de UEFA Nations League 2020-2021? Voorspel deze troost match vandaag via VoetbalGokken.be en wordt zelf de grote primus van dit duel!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN