Nations League: Engeland strijdt om tweede plek tegen IJsland

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
16 november 2020     1 REACTIE

Deze week worden de laatste Nations Leagueduels in de groepsfase gespeeld. In Groep 2 gaat Engeland met man en macht proberen de tweede plek te heroveren op Denemarken. Deze woensdag speelt de Engelse ploeg thuis tegen IJsland. België kunnen ze niet meer bijbenen, maar tweede worden is nog altijd beter dan derde. Voorspel de uitslag via VoetbalGokken.be en win!

Gareth Southgate: “We willen goed eindigen tegen IJsland”

Hoe het ook afloopt woensdag: de ploeg van bondscoach Gareth Southgate heeft niets meer in eigen hand. De Rode Duivels spelen woensdag tegen Denemarken en als de Denen verliezen, maken de Engelsen nog kans op de tweede plek. Daarvoor moeten zij zelf winnen van IJsland. En hoewel dat allemaal misschien niet belangrijk lijkt, maakt Southgate er wel echt een doel van: “We zijn trots op ons land en de manier waarop we spelen. We willen dan goed eindigen tegen IJsland”, begint de Engelse bondscoach aan zijn voorbeschouwing op de match van woensdag.

Engeland wint de wedstrijd
1.18
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
6.20
IJsland wint de wedstrijd
14.00

“Onszelf belonen voor goede prestatie”

De formatie van bondscoach Southgate wist voorbije weekeinde niet de maat te nemen van de Rode Duivels (2-0), maar de Engelse bondscoach content over het spel, inzet en de kwaliteiten die zijn spelers tegen de Belgen (en in eerdere matches) tentoonspreidde: “Ik ben tijdens deze Nations League groepsfase onder de indruk geraakt van de prestaties van onze spelers. We hebben veel geleerd over veel spelers, niet alleen over hun vaardigheden, maar ook over hun mentaliteit. We moeten onszelf daarom belonen met een zege in deze laatste match”, zo stelt Southgate vast.

Erik Hamren: “Wij willen altijd winnen”

IJsland is al gedegradeerd naar de B-League, maar ook bondscoach Erik Hamren wil deze laatste match aangrijpen om waardig af te sluiten. Een overwinning op Engeland zal niet evident worden, maar is volgens de Zweedse bondscoach wel mogelijk. “Ik verwacht niets anders dan dat mijn spelers professioneel zijn. Wij willen een match altijd winnen, ook al geraken we daarmee niet in de volgende fase”, aldus Hamren in zijn voorbeschouwingen bij de IJslandse sportpers.

“WK-kwalificatie volgende doel”

De match tegen Engeland is voor Hamren ook de laatste match als bondscoach van IJsland. De 63-jarige Harmen verklaarde dat het altijd zijn doel was geweest het IJslandse team naar het EK te brengen voordat hij zal stoppen. Hamren vindt echter dat het tijd wordt om het stokje er nu bij neer te leggen.  In maart komend jaar gaan de kwalificaties voor het WK 2022 van start. “Dan is het volgens mij beter dat iemand anders het overneemt en IJsland naar het WK loodst, want dat is het volgende doel voor IJsland”, zo besluit Hamren zijn relaas.

Statistieken

In Groep 2 zijn de Rode Duivels zeker van een plek in de Finals Four. Met twaalf punten kunnen de Duivels nog tweede worden, maar die kans is klein. De Belgen raapten twaalf punten bij elkaar. Denemarken staat tweede met tien punten en is woensdag de tegenstander van de Belgen op het Koning Boudewijn Stadion.

Engeland staat derde met zeven punten en heeft een iets lager doelsaldo dan de Denen. Mochten de Denen woensdag verliezen en Engeland winnen dan wordt het doelsaldo bepalend welk team de tweede plek krijgt. IJsland doet met nul punten niet meer mee aan deze tombola voor de ereplaatsen achter België.

Head 2 Head

Twee maanden geleden had Engeland de handen vol aan het IJslandse team dat toen thuis speelde. De Engelse formatie won moeizaam met 0-1. Raheem Sterling was de redder in nood met zijn treffer in de 91ste minuut van de match. In 2016 speelden de teams tegen elkaar op het EK van 2016. Engeland verloor toen met 1-2 van de IJslanders. De Engelsen hebben het dus niet bepaald gemakkelijk tegen de IJslandse ploeg.

Huidige vorm Engelse elftal

Engeland verloor voorbije zondag van België met 2-0. Dat was niet de eerste keer dat bondscoach Southgate en zijn team punten morsten. Thuis tegen Denemarken werd het 0-1 voor de Denen. De thuismatch tegen de Rode Duivels (2-1) leverde wel drie punten op.

Tegen de IJslanders werd er ook gezegevierd (0-1) en op verplaatsing tegen Denemarken werd er gelijkgespeeld: 0-0. Alles bij elkaar opgeteld levert dat de Engelsen zeven punten op en daarmee komen ze net te kort om Groep 2 van de A-League nog winnend af te kunnen sluiten.

Huidige vorm IJslandse elftal

IJsland wist niet één match te winnen en staan nog altijd met lege handen op de vierde plek. Ook het laatste EK ticket voor komend jaar werd niet veroverd. De ploeg van bondscoach Hamren moest daarvoor Hongarije verslaan, maar verzuimde in het slot van de match. Lange tijd dachten de IJslanders de ticket in handen te hebben door de treffer van de IJslandse Everton-speler Gylfi Sigurdsson. Niets bleek minder waar, want aan het eind van de match scoorden de Hongaren tweemaal: 2-1.

Voorbije weekeinde ging het in de slotfase weeral mis: Denemarken greep in de extra tijd de winst dankzij een benutte elf meter: 2-1 verlies.

Prognose

Onze wedtip voor Engeland – IJsland is een gelijkspel. Engeland is weliswaar de betere ploeg, maar wij verwachten dat Southgate wat jong talent de kans gaat geven. IJsland vecht altijd en zal na de zeperd in de laatste seconde van de wedstrijd tegen Denemarken zinnen op revanche. Daarom spelen wij op een gelijkspel!

Quoteringen Engeland – IJsland

De pre-odds bij online bookmaker Unibet laten zien dat vrijwel iedereen rekent op winst van de thuisploeg. Een weddenschap op een Engelse zege levert u in het 1×2 spelsysteem momenteel dan ook niet meer op dan x 1,18 keer uw inleg.

Een gelijkspel – onze wedtip – valt qua winstbonus beduidend hoger uit! Gemiddeld wordt er door unibet.be een quotering van x 6,20 keer het wedbedrag uitbetaald als het duel van woensdag in Londen onbeslist eindigt.

De hoogste odds staan achter een zege van IJsland. Weet de nummer laatst uit Groep 2 van A-League in de allerlaatste wedstrijd haar eerste zege van dit Nations League seizoen te boeken? Dan worden een paar mensen heel blij! Want iedereen die daarop heeft ingezet ontvangt dan gemiddeld x 14,00 het ingelegde geldbedrag!

De Nations League wedstrijd Engeland – IJsland wordt gespeeld op woensdag 18 november en begint – net als alle andere wedstrijden – om 20:45 uur. Speelt u mee via VoetbalGokken.be en zorgt u dat u ijskoud de beste voetbalgokker wordt bij deze match? Zet dan nu in en pak de hoogste odds en beste deals dankzij het bookmakersoverzicht van VoetbalGokken.be. Scoren was nog nooit zo gemakkelijk!


Reacties

voetbal...
17 november 2020

Nu het niet meer hoeft, gaan de IJslanders winnen!

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN