Kan Portugal winnen van Zweden in de Nations League?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
13 oktober 2020     0 REACTIES

Woensdagavond is het ook voor Portugal D-Day. Na de 0-0 tegen Frankrijk moet het elftal rondom superster Cristiano Ronaldo het opnemen tegen Zweden. De geel-blauwe formatie staat laatste in Groep 3 van de A-League en moet dus alles geven om niet volledig kansloos te worden. Wat wordt de uitslag van Portugal – Zweden?

Fernando Santos: “Wedstrijden tegen Zweden altijd onvoorspelbaar”

De Portugese bondscoach Fernando Santos zag afgelopen weekend zijn ploeg met 0-0 gelijkspelen tegen Frankrijk. Een uitslag waar beide landen na afloop mee konden leven, maar het zorgt tevens voor behoorlijk wat druk richting de wedstrijd van woensdag thuis tegen Zweden: “Wedstrijden tegen Zweden zijn altijd onvoorspelbaar”, begint Santos zijn voorbeschouwing.

Portugal wint de wedstrijd
1.48
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.85
Zweden wint de wedstrijd
6.40

“Normaal gesproken winnen we van Zweden”

Santos heeft desondanks wel vertrouwen in een goede afloop tegen de nummer vier in Groep 3 van de A-League: “We spelen beter en beter. Voorheen verloren we de bal veel te snel. Nu is het spel constanter en kunnen we vaker Cristiano (Ronaldo, red.) in stelling brengen. Als we dat woensdag weer doen, moeten we normaal gesproken kunnen winnen van Zweden”, zo besluit de bondscoach zijn perspraatje over de aankomende wedstrijd tegen de Zweedse nationale ploeg.

Janne Andersson: “Willen graag in A-League blijven”

Na de nederlaag tegen Kroatië staat Zweden helemaal alleen onderaan de poule. Er wacht bondscoach Janne Andersson dan ook een zware taak: winnen van Portugal om degradatie te voorkomen: “Voor ons is dit een belangrijke wedstrijd, want we willen heel graag in deze A-divisie blijven.

“Er zal zeker druk zijn”

Andersson beseft dat de opgave zeer moeilijk gaat zijn, maar probeert de druk bij zijn spelers zoveel mogelijk weg te nemen: “Er zal zeker druk zijn, vooral omdat we tegen Cristiano Ronaldo spelen. Hij is één van de beste in de wereld. Maar we moeten proberen niet te degraderen, want spelen in de A-League is goed voor de ontwikkeling van onze spelers en het Zweedse nationale voetbalteam”, besluit Andersson zijn verhaal op de website van de UEFA.

Statistieken

In Groep 3 staat Portugal op de eerste plek met zeven punten. De Fransen hebben ook zeven punten en zitten de Portugezen op de hielen. De nummer vijf van de FIFA ranglijst maakte een doelpunt meer dan het Franse team dus de verschillen zijn heel klein. Kroatië is de nummer drie in het rijtje. De Kroaten hebben drie punten bij elkaar gevist. Zweden staat na drie speelronden nog steeds op nul en is dus de nummer vier in de rij. De Zweedse formatie staat achttiende in de meest recente lijst van de FIFA.

Head 2 Head

Vorige maand reisde bondscoach Santos nog met zijn keurkorps naar Zweden en wist daar met 0-2 te winnen dankzij twee goals van Cristiano Ronaldo. Drie jaar geleden kwamen de Zweedden nog voor een oefenduel naar Portugal. De Scandinaviërs waren toen met 2-3 te sterk voor de Portugezen. Eind 2013 speelden beide landen tegen elkaar om de kwalificatie van het WK in Brazilië in 2014. Tweemaal stonden de Portugezen aan de winnaars kant: 1-0 en 2-3. Cristiano Ronaldo scoorde viermaal in twee duels en bij Zweden was het Zlatan Ibrahimovic die de doelpunten maakten.

Huidige vorm Portugal

Met mede dankzij Cristiano Ronaldo in de geleden wist Portugal twee van de drie wedstrijden te winnen. CR7 staat met twee doelpunten en één assist op de tweede plek in de topscoorderslijst. De eerste wedstrijd van de groepsfase speelden Portugal zonder Ronaldo tegen Kroatie en dat duel werd met 4-1 gewonnen. Uit tegen Zweden werden er opnieuw drie punten verdiend: 0-2. De wedstrijd van afgelopen zondag tegen Frankrijk werd een 0-0 gelijkspel.

Huidige vorm Zweden

Zweden speelden de eerste twee groepsduels in eigen huis, maar wisten die niet te winnen. Begin vorige maand starten de ploeg van bondscoach Andersson de groepsfase met een wedstrijd tegen  Frankrijk. De Franse topschutter Kylian Mbappe scoorde als enige in deze wedstrijd: 0-1. Van Portugal werd met 0-2 verloren en de uitwedstrijd tegen Kroatië afgelopen zondag was met 2-1 voor de Kroaten ook niet het gewenste resultaat van de Zweedse ploeg.

Prognose

Net als de bookmakers geloven wij ook niet direct in een klinkende overwinning van Zweden. Onze voorspelling is een 3-1 overwinning van de Portugezen. Daar staat nog altijd een quotering tegen over die het meespelen de moeite waard maakt. Overweeg ook eens een andere speeltechnieken om je winstkansen te vergroten. Bijvoorbeeld hoe vaak scoort Ronaldo dit keer? Denk jij dat Zweden juist wel wint? Neem onderstaand overzicht dan goed door en ontdek de hoge quotering voor een Zweedse overwinning.

Quoteringen Portugal – Zweden

Bij Koning TOTO wordt een overwinning van Zweden torenhoog ingeschaald. Die odd staat gemiddeld op x 6.40 keer je inleg als Zweden ook echt wint.

Een gelijkspel krijgt met x 3.85 keer je inleg ook een zeer hoge quotering mee voor deze wedstrijd in de A-League. Denk jij dat CR7 weer toe gaat slaan met zijn team? Zet dan in op winst van Portugal en ontvang jouw inleg x 1.48 keer terug als dit woensdag ook echt gebeurt.

De UEFA Nations League wedstrijd Portugal – Zweden wordt gespeeld op woensdag 14 oktober om 20:45 uur in het José Alvalade stadion te Lissabon. Wil jij naast Oranje op nog meer wedstrijden gokken? Dan is deze wedstrijd een goede keuze, want de quoteringen zijn torenhoog. Speel via VoetbalGokken.nl mee en win!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN