Europese opponenten van Belgische clubs tegen elkaar in Frankrijk

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
13 oktober 2015     0 REACTIES

In de Franse competitie staat dit weekend een voor ons Belgen zeer interessant affiche geprogrammeerd: AS Monaco ontvangt in eigen huis Olympique Lyon. Beide teams zijn in het lopende seizoen ingedeeld bij Belgische clubs. AA Gent pakte, ondanks tweemaal rood, een punt tegen Lyon in hun onderlinge treffen in de Champions League. Anderlecht speelde in de Europa League thuis 1-1 gelijk tegen Monaco.

Broodnodige punten

Beide Franse teams snakken naar een overwinning, want de competitiestart is allesbehalve goed te noemen. Lyon bakt er nog het meeste brood van en staat zesde. De achterstand op koploper Paris St. Germain is na negen speelrondes echter al enorm: acht punten. De slechte start van dit seizoen liet zich ook opmerken in het Champions League duel tegen AA Gent. Lyon-trainer Hubert Fournier zei na afloop van die match: “AA Gent verraste ons met hun heel enthousiaste start. Toch hadden we gewoon moeten winnen gezien onze numerieke meerderheid. Minstens hadden we de 0-1 moeten vasthouden. Maar dan pakken we een goal die ik als ‘stom’ moet omschrijven. En dan missen we een strafschop, een wrede speling van het lot. De toekomst zal uitwijzen of die ons zuur zal opbreken. Dat we tijdens onze sterke periodes in de tweede helft niet konden scoren, is ook de verdienste van Gent.”

Ook in Gent besefte ze dat dit een unieke kans was tegen een topploeg uit de Franse Ligue 1: “Dit was een emotioneel heel zwaar beladen match. Wij waren veruit de beste ploeg, creëerden veel kansen maar kwamen in eerste instantie niet tot scoren. Met de rode kaart geraakten we in de problemen”, reageerde kapitein Sven Kums op de draw tegen Lyon.

Monaco nog verder in problemen

Voor AS Monaco zijn de druiven van dit seizoen zo mogelijk nog zuurder. De Franse topploeg bivakkeert op een troosteloze tiende stek en moet al tien punten toegeven op klassementsleider PSG. De wedstrijd in en tegen Anderlecht eindigde op 1-1 een uitslag waar Monaco wel mee kon leven, maar Anderlecht zag in dat er meer te halen vielen tegen deze zwalkende ploeg. Steven Defour: “We moeten ontgoocheld zijn. We hebben een goeie match gespeeld en hadden de kansen om de score uit te diepen, maar op Europees niveau moet je zulke kansen afmaken. We mogen trots zijn op onze wedstrijd, maar het resultaat is een spijtige zaak.” Dennis Praet baalde vooral van de late tegengoal door Traore: “We krijgen een beetje hetzelfde verhaal als vorig seizoen: we krijgen weer een doelpunt tegen in de slotfase. Dat mag niet, maar het is gebeurd.”

Het toont wel waar de kracht van de Monegasken ligt: niet opgeven en blijven loeren op die ene kans. De Portugeze trainer van de Fransen, Leonardo Jardim, weidt de lage klassering vooral aan de slappe verdediging en beloofde in de aanloop naar de wedstrijd tegen Lyon “te werken aan de defensie”. Jardim, die vooral opzien baarde door vorig seizoen Arsenal-trainer Wenger weigerde de hand te schudden, zei verder nog altijd ‘hoopvol’ te zijn over een goede eindklassering: “Het seizoen duurt nog lang en als we tegen Lyon een resultaat kunnen pakken zijn we weer op de goede weg.”

Bookmakers

Voor de bookmakers is dit een duel om de vingers bij af te likken. Veel Fransen, maar ook Belgische en Duitse voetbalfans wedden op de wedstrijden in de Ligue 1. Zeker wanneer er topclubs bij betrokken zijn. Uiteraard is PSG de meest populaire ploeg om op te spelen, maar Monaco en Lyon volgen snel. Een onderlinge ontmoeting levert dan ook altijd interessant odds op. In dit geval is vooral de quotering voor Lyon opvallend: x 3,10 als Lyon deze wedstrijd wint. Winst voor thuisploeg levert x 2,25 op. Mocht Monaco in het eigen Stade Louis II niet verder komen dan een draw dan wordt er aan spelers op die uitslag x 3,25 uitgekeerd, de hoogste odd bij dit duel.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De wedstrijd tussen topploegen AS Monaco en Olympique Lyon wordt gespeeld op vrijdag 16 oktober 2015 in Stade Louis II te Monaco. Voor welk team is dit duel het begin van de weg omhoog en welke ploeg zakt nog verder weg in de Franse Ligue 1? Voorspel de winnaar van deze match en profiteer van de hoge noteringen bij de wedkantoren.Pak snel uw bonus bij Unibet en krijg tot wel 60 euro aan gratis weddenschappen! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN