Zondag strijdtoneel voor topmatch: KAA Gent – KV Mechelen

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
12 september 2019     2 REACTIES

Deze zondag is de Ghelamco Arena het strijdtoneel voor de topmatch tussen Gent (vijfde) en Mechelen (derde). Beide coaches hopen op een voortzetting van de goede resultaten in de beginfase van de competitie, maar het is helaas niet mogelijk om beide clubs drie punten toe te bedelen. Is Gent al standvastig genoeg om KVM te ontmaskeren? En kan Mechelen de straffe seizoenstart in Gent een vervolg geven of is het vat stilaan leeg aan het lopen bij de dappere promovendus? Laat uw voorspelling achter bij VoetbalGokken.be en doe mee!

Gent-coach: Jess Thorup: “Winnen is het enige dat telt”

KAA Gent coach Jess Thorup herinnert zijn groep, de supporters van De Buffalo’s en de lezers van VoetbalGokken er maar wat graag aan dat Gent al zes thuisduels ongeslagen is. “En dat willen we graag zo houden. Zondag tegen KVM is winnen dan ook het enige dat telt”, verklaart hij op de persconferentie.

KAA Gent wint de wedstrijd
1.50
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.33
KV Mechelen wint de wedstrijd
6.00

Vadis Odjidja: “Verplicht om alle thuismatches te winnen”

Speler Vadis Odjidja kijkt iets verder dan enkel het resultaat. Hij ziet nog wel enkele verbeterpunten richting de komende competitiematch: “We moeten match per match bekijken, maar zeker de thuiswedstrijden willen we allemaal winnen. Het gaat inderdaad goed, de laatste tijd. Of er werkpuntjes zijn? In de matchen waar het er iets intensiever aan toe gaat, moeten we de match sneller kunnen beslissen.

“Terug focus op competitiehervatting”

Odjidja vervolgt zijn analyse: “En gemakkelijke tegendoelpunten? Dat mag ons ook niet meer gebeuren. Na deze rustperiode vanwege de interlands moet terug de volle focus op de competitie en uiteraard ook op komende Europese matchen”, zo staat te lezen op de clubwebsite.

Mechelen-coach Wouter Vrancken: “De druk ligt bij Gent”

KV Mechelen is een nieuwkomer in de Jupiler Pro League. Voorbije seizoen wist de ploeg promotie af te dwingen en de beker te winnen. Die finale werd gespeeld tegen: juist, Gent! Nu staan beide ploegen terug tegenover elkaar. Coach Wouter Vrancken legt – net als voorafgaand aan de bekerfinale – de bal in het kamp van De Buffalo’s. “AA Gent moet absoluut winnen, zij zijn dat verplicht aan hun status en dat zal wel druk op hen leggen. Wij willen absoluut winnen, zij moeten winnen.”

“Goede herinneringen aan tijd bij Gent”

Met Gent krijgt Vrancken een team tegenover zich waarbij hij als speler de beste periode in zijn carrière gekend heeft. “Ik hou aan die periode alleen maar goeie herinneringen over. Ik heb daar nog goeie contacten, maar daar mag je nu niet mee bezig zijn. Gent heeft tegenvallende resultaten behaald in het begin van de competitie, maar voorbije weken hebben ze nog laten zien dat ze een sterk elftal hebben. Dat wil niet zeggen dat ze geen zwaktes hebben. Aan ons om die – samen met onze eigen sterktes – uit te buiten”, zo besluit hij zijn voorbeschouwing op de komende match op verplaatsing bij KAA Gent.

Statistieken

Gent miste zijn seizoenstart, maar is weer helemaal op de weg terug na twee zeges op rij. De Buffalo’s nemen hierdoor een vijfde plek in op de ranglijst. KVM verrast vriend en vijand door op plaats 3 te prijken op de tabellen. Wel speelden het elftal van Vrancken al zes matches, tegenover vijf van Gent.

Head 2 Head

Omdat we KVM even kwijt waren op het hoogste niveau zit een gaatje in de onderlinge ontmoetingen. Uiteraard is er de bekerfinale van 1 mei, waarin KV Mechelen (toen nog 1B ploeg) met 1-2 wist te winnen. Vervolgens moeten we terug naar 18 februari 2018 om nog een match tussen KVM en Gent te spotten. Destijds werd het in de Ghelamco Arena 2-2. Ook toen wist Gent dus thuis niet te winnen van de ploeg uit Mechelen. Dat lukte wel in 2017, de Buffalo’s wonnen in dat jaar hun thuisduel met 3-0.

Ver zoeken

Voor een zege van KVM in de Ghelamco Arena moeten we naar 2012 toe. Gent werd op alle fronten afgetroefd en moest voor eigen publiek afdruipen met een 0-2 stand op het scorebord. De meest memorabele ontmoeting vond een jaar eerder plaats. Toen vielen er maar liefst acht treffers en mocht Gent wél vieren dankzij een 6-2 zege op KV Mechelen.

Huidige vorm

Een ferme zege lijkt er op het oog nu niet in te zetten. Gent wint zijn potjes maar moeizaam, zo werd in de voorbije speelronde met 3-2 afgerekend met Cercle Brugge. Ook in speelronde vier pakte Gent thuis geen dikke vis: het werd tegen Oostende 2-0. De enige straffe uitslag die de ploeg dit seizoen op haar conto heeft staan is de 6-1 thuiszege op Eupen.

Superstart KVM

KV Mechelen heeft haar seizoenstart niet gemist en schoot uit de startblokken met een 0-2 zege op verplaatsing bij SV Zulte Waregem en nam een week later revanche op de verloren supercupmatch tegen kampioen Genk door in het onderlinge competitie treffen met 3-1 te winnen van de Koninklijke Royal Club uit Genk. Na deze bliksemstart werd er enkel nog van Cercle gewonnen. De matches tegen RSC Anderlecht (0-0) en Mouscron (2-2) eindigen onbeslist, terwijl het bij kustploeg Oostende zelfs een nederlaag moest slikken: KVM verloor met 2-1.

Prognose

Onze prognostiek voor deze Jupiler Pro League-match luidt: 1-1. KVM is bezig met een straffe serie, al lijkt winnen in de voorbije matches al moeilijker te worden. Gent daarentegen tankte vertrouwen door in de Europa League-playoff Rijeka te verslaan en zodoende door te dringen tot de groepsfase. Ook won Gent na de 2-1 nederlaag bij Mouscron al twee Jupiler Pro League-matches. Maar het elftal is nog te wisselvallig en KVM is te taai om direct al te durven spreken over een ‘simpele’ thuiszege voor De Buffalo’s. Vandaar dat wij op ons wedformulier een draw aankruisen. Weet u het beter? Ga dan naar onze bookmakerspagina en laat uw voorspelling achter!

Pre-wedstrijdquoteringen voor KAA Gent – KV Mechelen

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers zijn voor deze wedstrijd straf ingedeeld. Winst van KV Mechelen krijgt met x 6.00 keer de inleg de hoogste odd van deze match mee. In het 1X2 spelsysteem wordt een gelijkspel met x 4.33 keer uw inleg hoog ingeschaald. Mocht KAA Gent thuis winnen van de huidige nummer drie, dan wordt uw inleg x 1.50 keer zoveel waard.

De Jupiler Pro League-match KAA Gent – KV Mechelen wordt gespeeld op zondag 15 september om 18:00 uur in de Ghelamco Arena. Kunnen De Buffalo’s hun reeks met thuisoverwinningen doortrekken naar de wedstrijd tegen Mechelen? Of zijn de Kakkers klaar om Gent thuis te verslaan en de drie punten zelf te houden? Laat de bookmakers weten wat uw voorspelling is.


Reacties

belga
15 september 2019

Normaal moet Gent winnen maar dit weekend is voor de Kakkers.

5 jaar geleden

weddens...
15 september 2019

Het begint en eindigt met 0-0.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN