Weekendtopper Club Brugge tegen KAA Gent

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
5 oktober 2019     2 REACTIES

Na de Europese matches die de Belgische ploegen hebben gespeeld deze week wordt dit weekend de tiende speelronde van de Jupiler Pro League gespeeld. In deze ronde krijgt Club Brugge op Jan Breydel het altijd lastige KAA Gent op bezoek. Bij de Belgische wedkantoren levert deze match tussen de nummers één en drie op de tabellen straffe odds op, vermits Gent natuurlijk tijdig terugkeert uit de Oekraïne.

Philippe Clement: “Concentreren op match tegen Gent”

De Champions Leaguematch tegen Real Madrid heeft er bij de ploeg van trainer Philippe Clement behoorlijk ingehakt. De wedstrijd bij de Koninklijke werd met een gelijkspel 2-2 zeer knap afgewerkt. Met dit resultaat kan Club terugkijken op een geslaagde week, al leek er lange tijd zelfs nog meer in te zitten dan één punt. Het goede gevoel kan komende zondag worden doorgetrokken als KAA Gent naar Jan Breydel trekt. En ook daartegen wil Club weer alles geven. “Ik concentreer me vanaf nu volledig op de match van zondag tegen Gent”, zegt Clement na afloop van de wedstrijd in Madrid.

Club Brugge wint de wedstrijd
5.00
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.00
KAA Gent wint de wedstrijd
1.61

“Gewoon drie punten pakken”

De trainer verwacht dat zijn team zondag weer fris aan de start zal staan voor de topper tegen Gent. “Er zit veel vertrouwen in de groep. We hebben al wat watertjes doorzwommen. Je moet je voorbereiden op een wedstrijd waarin gewoon drie punten te pakken zijn”, aldus de coach die het thuispubliek wil trakteren op een driepunter.

Ruud Vormer ‘gebeten mannetje’

Ruud Vormer kreeg in de Champions Leaguematch tegen Real Madrid een rode kaart nadat aanvoerder al twee gele kaarten had gekregen. Er hangt echter een grotere donkere wolk boven zijn hoofd, want Vormer zal bij het verlaten van het veld de Bulgaarse scheidsrechter Georgi Kabakov beledigd hebben. De UEFA neemt dit soort zaken erg serieus en wat de schorsing ook zou zijn, de komende Champions Leaguematch, dat tegen Paris Saint Germain is, moet de aanvoerder vanaf de zijlijn bekijken.

“Op deze elan doorgaan”

In de Jupiler Pro League gaat Vormer zondag wel van start en volgens de aanvoerder is de goesting groot om voor de neus van Gent drie punten weg te snoepen. “Iedereen wil scoren. Als we blijven trainen vallen ze de volgende keer wel binnen. We hebben een hele goede wedstrijden laten zien. We moeten op dit elan blijven doorgaan”, aldus Vormer bij Sporza.

Jess Thorup voorbereiding op Brugge verkort

Voorbije donderdag speelden KAA Gent een Europa Leaguematch op verplaatsing bij Oleksandria in het Oekraïense Lviv. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, maar de terugreis uit Oekraïne verliep niet zoals gehoopt. De mannen van Gent bleven langere tijd vast op het vliegveld nadat een cargovliegtuig was gecrasht op minder dan twee kilometer van de luchthaven. Daardoor werd de vlucht van Gent uitgesteld en heeft het team van trainer Jess Thorup nog wat minder tijd gekregen om zich klaar te stomen voor de topper zondag tegen Club Brugge.

“Hopen op fijne zege bij Club Brugge”

Thorup wil ondanks alles terugkijken op een goede week en dat bij Club bekronen met een overwinning op Jan Breydel. “We moeten misschien tevreden zijn met één punt. Dat we weer niet op verplaatsing winnen? Klopt, maar we hebben ook al een tijd niet meer verloren buitenshuis. En zondag kan een zege op het veld van Club Brugge dan fijn zijn”, aldus Thorup in tegen Sporza.

Sven Kums: “Bij Club ons eigen spel spelen”

Ook Sven Kums laat zich niet door de match tegen Oleksandria, dat misschien gewonnen had kunnen worden, beïnvloeden voor de topper van zondag. “Dit gelijkspel verandert weinig”, zegt Kums in Het Nieuwsblad. “We gaan naar Club om daar ons eigen spel te spelen: vaak de bal hebben en proberen iets te creëren. Het gevoel dat na deze match blijft hangen, zullen we niet tot zondag meedragen. Welk gevoel dat dan is? Dat er meer in zat”, besluit de speler van Gent.

Statistieken

Beide ploegen hebben een lange ongeslagen reeks in de Jupiler Pro League die beide zondagmiddag niet willen breken. Club Brugge heeft nog geen enkele competitiewedstrijd verloren. KAA Gent startte het seizoen met een verloren wedstrijd tegen Moeskroen, maar liet dat in de matches daarna niet meer gebeuren.

Bij Club Brugge zal de loodzware Champions Leaguewedstrijd van dinsdag tegen Real Madrid nog goed te voelen zijn, maar de ploeg van Clement heeft vaker getoond dat het snel kan herstellen nadat het midweeks nog heeft gespeeld. Voorbije weekend won het nog van KV Mechelen met 0-5 nadat het midweeks in de Belgische beker nog tegen Francs Borains (0-3) uitkwam. Ook van RSC Anderlecht (2-1) werd na de Champions Leaguematch tegen Galatasaray (0-0) gewonnen.

Ook KAA Gent heeft diezelfde herstelcapaciteiten. Voorbije weekend werd KV Kortrijk met 2-0 winst aan de zegekar geknoopt nadat Gent met 0-4 midweeks had gewonnen in de beker van Eendracht  Aalst. Een week eerder werd er bij Zulte Waregem een 2-2 gelijkspel opgestreken nadat de Buffalo’s in de Europa League de thuiswedstrijd tegen AS Saint-Étienne met 3-2 hadden gewonnen. Tot zondagmiddag heeft de ploeg van Thorup de tijd om te herstellen van de reis uit het Oekraïense  Oleksandria.

Huidige vorm Club Brugge

Het seizoen verloopt tot nu toe nog gesmeerd voor Club. Niet alleen in de Jupiler Pro League kent Club een reeks ongeslagen wedstrijden. Vanaf het begin van het seizoen heeft Club op geen enkel front een match verloren. Het team van Clement barst dus van het zelfvertrouwen en daar zou de knappe prestatie tegen Real Madrid (2-2) nog een schepje bovenop doen. Bovendien is de lappenmand nog te overzien. Naast Eder Balanta, Latej Mitrovic en Frede Ricca zijn er nog geen nieuwe meldingen van blessureleed binnengekomen.

Huidige vorm KAA Gent

Ook Gent barst het van het zelfvertrouwen doordat er een lange tijd geen wedstrijd verloren is gegaan. De eerder genoemde wedstrijd tegen Moeskroen is de enige in die reeks die werd verloren. In de Europa League voorrondes werd er bij Viitorul Constanta nog verloren met 2-1, maar doordat Gent thuis de Roemeense ploeg met 6-3 had verslagen is die nederlaag al snel vergeten in Gent. Net als bij de tegenstander van zondag is de lappenmand bij Gent nog te overzien. Met de geblesseerde  Giorgi Chakvetadze is er een middenvelder minder ter beschikken aan de kant van de Buffalo’s.

Head 2 Head

Het is voor Club Brugge nog niet zo’n lange tijd geleden dat het nog eens verloor op Jan Breydel van de ploeg uit Gent. In mei 2018 won AA Gent namelijk met 0-1 van de Bruggenaren. Ook in 2015 zegevierden Gent in Brugge (2-3). Om precies te zijn was dat op 17 mei 2015, dat was in het seizoen dat de Buffalo’s – onder leiding van Hein Vanhaezebrouck – landskampioen werden. Voorbije seizoen liet Club met duidelijke cijfers zien de sterkste van de twee te zijn. Eind maart van dit jaar werd het in de PO1 3-0 voor de thuisspelende ploeg. In competitieverband was dat een maand eerder nog wat evenwichtiger toen de match met 1-1 een gelijkspel werd.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Club Brugge – KAA Gent

De Belgische wedkantoren hebben veel vertrouwen in de Brugse formatie van Clement. Een zege van De Buffalo’s zou helemaal niet zo raar zijn, maar krijgt met x 5.00 keer de inleg wel de hoogste odd van deze match mee.

In het 1X2 spelsysteem wordt een gelijkspel ook een zeer straffe odd aangestipt. Mochten beide teams een punt overhouden aan de ontmoeting op Jan Breydel, dan wordt elke inleg x 4.00 keer meer waard. Voor een overwinning van Club staat x 1.61 keer uw speelbedrag genoteerd.

De Jupiler Pro League-wedstrijd Club Brugge – KAA Gent wordt gespeeld op zondag 6 oktober om 14:30 uur op Jan Breydel te Brugge. Gaat dit weekend een ploeg de reeks ongeslagen matches op rij doorbreken of wordt het een puntenverdeling op Jan Breydel? Laat de Belgische wedkantoren weten wat uw voorspelling is voor de match Club tegen Gent.


Reacties

leovandere
5 oktober 2019

Deze straffe odd mag ik wel ;)

5 jaar geleden

ysentje
5 oktober 2019

Gokje op Gent dat levert bij de bookies de hoogste bonus op.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN