Weekend topper Belgische Pro League: KRC Genk – RSC Anderlecht

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
26 augustus 2021     0 REACTIES

In de Luminus Arena trappen KRC Genk en RSC Anderlecht deze zondag af in de zesde speelronde van de Jupiler Pro League. De ploegen wisten hun laatste competitiematch te winnen en zullen beide die lijn willen doortrekken naar deze speelronde. Welke ploeg slaagt daar dit weekeinde in en welk team komt met lege handen te staan? Voorspel de match via VoetbalGokken.be en scoor de hoogste odds!

John van den Brom: “Iedereen is klaar voor Anderlecht”

KRC Genk had voorbije weekeinde vrij doordat de match op verplaatsing bij Royal Antwerp werd uitgesteld in verband met de kwalificatiematch van RAFC tegen Omonia Nicosia. Hierdoor kreeg Genk een week langer de tijd om zich voor te bereiden op de thuismatch tegen RSC Anderlecht. Volgens de Genk-coach John van den Brom is zijn hele team er zondag wel klaar voor. “Iedereen voelt zich klaar om te spelen tegen Anderlecht en wil zondag winnen. De groep is gretig en hongerig en dat is mooi om te zien”, zegt Van den Brom.

KRC Genk wint de wedstrijd
2.30
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.10
RSC Anderlecht wint de wedstrijd
3.10

“Beide clubs spelen op balbezit”

Coach Van den Brom schijnt het goed te kunnen vinden met RSC Anderlecht-trainer Vincent Kompany en ziet veel gelijkenissen met de twee teams. “Onze filosofieën zijn hetzelfde: uitgaan van de eigen kracht en spelen op balbezit. Wij leven van match tot match, maar ik heb vertrouwen in mijn ploeg en ik stel gewoon het beste elftal op”, aldus de T1 van Genk.

Vincent Kompany: “Genk heeft veel vertrouwen”

RSC Anderlecht kan de borst dus nat maken voor de match in de Luminus Arena. Coach Vincent Kompany weet dat er zondag een lastige taak te doen is. “Genk heeft veel vertrouwen, en dat zie je. Wij zullen het ons niet kunnen permitteren om één procent minder dan gewoonlijk georganiseerd te zijn. Maar we zullen klaar zijn, wees gerust”, vertelt coach Kompany in Het Laatste Nieuws.

“Passie in het spel”

Ook coach Kompany kijkt ernaar uit de Genk-coach terug te zien, maar wil zondag wel slagen in Genk. “John is een fijne kerel”, lacht de coach van Anderlecht. “Maar ik wil hem wel verslaan en hij mij ongetwijfeld ook. Volgens mij zitten we beiden gewoon met al onze passie in het spel. We doen er alles aan om de ploeg te ondersteunen waar we kunnen”, zo besluit coach Kompany.

Statistieken

Racing Genk staat op de zevende plek van de Pro League met zeven punten. RSC Anderlecht heeft ook zeven punten, maar staat op de achtste plek door een minder goed doelsaldo dan de Genkies. Beide teams hebben een speelronde gemist in verband met uitstel om de kwalificatieduels in de Europese voetbaltoernooien.

Head 2 Head

Voorbije mei ontmoetten Genk en Anderlecht elkaar voor de laatste keer in de Ghelamco Arena. De match werd toen een gelijkspel 1-1. In de reguliere competitie wist Paars-wit begin februari nog te winnen van Genk met 1-2. De Genkies wonnen hun thuismatch tegen Anderlecht voor het laatst op 23 augustus 2019.

Huidige vorm KRC Genk

Twee weken geleden speelde Genk de laatste Pro League match. De ploeg van coach Van den Brom na het in eigen huis op tegen OH Leuven. Met vier treffers scoorden de Genkies er behoorlijk op los. OHL kreeg geen kans. Het werd 4-0 in Genk.

Vier dagen voor de match tegen Leuven werd Genk door Shakhtar Donetsk uitgeschakeld in de kwalificatieronden van de Champions League. Hierdoor komen Genk straks uit in de groepsfase van de Europa League.

Huidige vorm RSC Anderlecht

RSCA speelde twee weken terug een match op verplaatsing bij Cercle Brugge. De ploeg van coach Kompany won met 1-2 van de Brugse ploeg. Een match eerder werd ook RFC Seraing verslagen met 3-0 in het Lotto Park. Alleen KAS Eupen (1-1) en Union St. Gillis (1-3) wisten punten weg te snoepen van Anderlecht in de Belgische Pro League.

Lappenmand

Voor zover bekend is, hoeft Genk-coach Van den Brom geen spelers te missen door kwetsuren of gezondheidsproblemen als het zondag tegen Anderlecht speelt. Ook is er niemand geschorst bij Genk. Ook RSCA komt met een fitte basisselectie naar Genk toe. Bij Paars-wit is ook niemand geschorst.

Prognose

En dan de prognose voor Racing Genk – RSC Anderlecht. Onze wedtip is een gelijkspel 2-2. Wat is uw voorspelling? Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor u gereed hebben staan.

Quoteringen KRC Genk – RSC Anderlecht

De hoogste odd die wij in het 1X2 spelsysteem van de Belgische wedkantoren konden vinden staat genoteerd bij een gelijkspel en een zege van RSCA. Worden zondag de punten gedeeld in de Luminus Arena dan wordt uw speelbedrag x 3.10 keer meer waard. De pre-odd voor een zege van Anderlecht staat ook op x 3.10 keer uw inleg ingedeeld.

Wint Genk thuis van Paars-wit dan staat er met x 2.30 keer uw inleg nog een torenhoge quotering voor u gereed bij de online bookmakers op VoetbalGokken.be.

De Jupiler Pro League match KRC Genk – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zondag 29 augustus om 18:30 uur in de Luminus Arena te Genk. Wat is uw verwachting van dit duel in Genk? Laat uw voetbalkennis nou eens een bonus waard zijn bij de bookmakers op VoetbalGokken.be!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN