Wedden op Brugse Pro league derby Cercle Brugge – Club Brugge

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
21 december 2021     0 REACTIES

Dit jaar sluiten Cercle Brugge en Club Brugge af met een derby op Jan Breydel in de Belgische Pro League. De ploegen willen beide met een goed gevoel de winterstop in, maar er is maar één ploeg die drie punten kan pakken in speelronde 21. Wat wordt volgens u de uitslag van deze match? Laat uw voorspellingen tijdig achter bij de Belgische wedkantoren op VoetbalGokken.be!

Dominik Thalhammer: “Kijken uit naar match Club Brugge”

Bij Cercle Brugge nam coach Dominik Thalhammer drie weken terug het stokje over van de ontslagen coach Yves Vanderhaeghe. Inmiddels heeft Cercle drie matches op rij gewonnen, maar een match voor de derby tegen Club Brugge ging het mis. Op bezoek bij Royale Union SG werd voorbije weekeinde verloren met 3-2, maar coach Thalhammer verwacht dat zijn team er snel van hersteld zal zijn. “We moeten onze hoofden omhoog houden en we kijken uit naar de volgende wedstrijd tegen Club”, zei de Oostenrijkse coach direct na de verloren match tegen Union ’60.

“Volle bak gaan”

Volgens de coach zijn er een paar aanpassingen door te voeren die ervoor kunnen zorgen dat de derby naar zich toe getrokken kan worden. “We moeten nog meer controle krijgen op de wedstrijd”, zegt de coach van Groen-zwart. “We zitten op de goede weg en zullen volle bak gaan tegen Club Brugge”, aldus de nieuwe coach van Cercle Brugge.

Philippe Clement: “Cercle is een stugge ploeg”

Club Brugge verliest zelden de derby tegen ‘kleine broertje’ Cercle Brugge, maar Club-coach Philippe Clement weet waar Groen-zwart toe in staat is. “Cercle is een stug geheel, dat drie matchen op rij wist te zegevieren”, blikt Clement terug naar de reeks die Cercle neerzette voordat het op pad ging naar de koploper van de Belgische Pro League.

“Derby altijd speciaal”

Een derby staat erom bekend dat het hele bizarre uitslagen kan optekenen. Ook in Brugge zijn er zeer wisselvallige resultaten geboekt. Zo werd de laatste Brugse derby door geen van beide ploegen gewonnen (1-1) en wist Club in 2018 nog met 4-0 te zegevieren op Jan Breydel. Een derby kent verrassingen en daar is coach Clement onderhand ervaren mee. “Ook mijn spelers kennen allemaal de context van de Brugse derby. Die zijn altijd speciaal”, besluit coach Clement tot slot.

Statistieken

In de Belgische Pro League is Royale Union SG koploper. De ploeg uit het Brusselse Sint Gillis heeft 46 punten bij elkaar gevoetbald. Club Brugge staat op de tweede plek en heeft zes punten minder dan de winterkampioen. Cercle Brugge vinden we terug op de veertiende plaats. De Ploeg van coach Thalhammer heeft 22 punten.

Head 2 Head

De Brugse derby werd op 6 augustus voor de laatste keer gespeeld. Officieel speelde Club Brugge toen een thuismatch tegen Cercle. De ploegen wisten niet van elkaar te winnen en werd het met 1-1 onbeslist. Begin dit jaar troffen de ploegen elkaar ook op Jan Breydel. Club zegevierde toen met 1-2 van Cercletje. De laatste keer dat Cercle de derby won van haar ‘grote broer’, was in 2013. Het werd op 31 oktober dat kalenderjaar 2-0 voor Groen-zwart.

Huidige vorm Cercle Brugge

Voorbije weekeinde speelde Cercle Brugge een loodzware match op verplaatsing bij koploper Royale Union SG. Cercle slaagde erin voor de rust de stand op 0-2 te zetten, maar Union ’60 kwam in de tweede helft van de match terug met twee treffers.

Uiteindelijk zorgde de owngoal van Cercle-speler Jesper Daland in de laatste speelminuten ervoor dat Royale Union de drie punten en eigen huis mocht houden: 3-2. De drie speelronden daarvoor wist Cercle te winnen: KV Kortrijk 0-2, St. Truiden 1-2 en RFC Seraing 2-0.

Huidige vorm Club Brugge

Club Brugge kwam voorbije zondag uit op Jan Breydel tegen RSC Anderlecht. De ploeg van coach Clement wist de Klassieker niet te winnen. RSCA bleek even sterk te zijn die dag waardoor het 2-2 werd in Brugge. Midweeks wisten de Bruggenaren nog met 1-4 te winnen bij OH Leuven.

Ook SV Zulte Waregem werd in eigen huis verslagen met 3-0. Deze match werd direct na de uitschakeling in de UEFA Champions League gespeeld. Blauw-zwart was niet opgewassen tegen PSG. In Parijs werd verloren met 4-1. Club werd vierde in de poule en overwintert dit seizoen dus niet in Europa.

Lappenmand

Cercle Brugge speelt de derby van Brugge zonder Alexander Coryn, Senna Miangue en Waldo Rubio. Het drietal kampt met een blessure. Leonardo Lopes en Jesper Daland zijn geschorst en moeten een match op de blaren zitten.

Club Brugge heeft geen geblesseerde spelers in de lappenmand. Ook zijn er geen spelers die geschorst zijn voor dit Brugse onderonsje.

Prognose

En dan de prognose voor Cercle Brugge – Club Brugge. Onze wedtip is een zege van Club Brugge: 0-2. Wat is uw voorspelling voor dit duel op Jan Breydel?

Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor u gereed hebben staan voor de stadsderby van Brugge.

Quoteringen Cercle Brugge – Club Brugge

De quoteringen zijn scherp in geschaald voor de derby van Brugge. De hoogste pre-odd die wij in het 1X2 spelsysteem van de Belgische wedkantoren vonden, staat op x 3.80 en wordt uitgekeerd als Cercle wint.

Goed nieuws is dat er een even hoge quotering staat bij een gelijkspel. Ook bij een puntendeling kunt u x 3.80 keer uw speelbedrag terugverdienen. Een overwinning van Club Brugge is bij de bookmakers goed voor een straffe odd van x 1.84 keer uw inleg.

De Belgische Pro League match Cercle Brugge – Club Brugge wordt gespeeld op zondag 26 december om 13:30 uur op Jan Breydel te Brugge. Wilt u de eerste dag na kerst nog flink uitpakken met een winnende weddenschap bij de online bookmakers? Ga dan naar de wedkantoren op VoetbalGokken.be en knal het kalenderjaar uit met een ferme bookmakers bonussen!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN