Wedden op Belgische Pro League: RSC Anderlecht – Standard Luik

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
14 januari 2022     0 REACTIES

Deze zondag staat er in de Belgische Pro League een echte voetbalklassieker op het programma als RSC Anderlecht en Standard Luik elkaar bekampen. De strijd tussen de Brusselse ploeg en het team uit Wallonië treffen elkaar in de 22 speelronde van de competitie. Welke ploeg zegeviert volgens u in het Lotto Park Stadion te Brussel? Voorspel en win met straffe odds bij de bookmakers via VoetbalGokken.be!

Vincent Kompany: “Reeks doortrekken naar match Standard Luik”

Na een moeizaam begin van het eerste deel van het seizoen haalde RSC Anderlecht voor de winterbreak de top drie van de Belgische Pro League. De ploeg van trainer Vincent Kompany kan met winst op Standard Luik zelfs tweede worden. Daarvoor zal Club Brugge die nu tweede staat wel moeten verliezen van Sint Truiden, maar coach Kompany gaat er vol voor. “We zitten in een interessante reeks die we willen verder zetten. We moeten tegen Standard Luik vasthouden wat we goed doen en verbeteren wat niet goed is”, stelt de T1 van Paars-wit vast in zijn persconferentie.

“Geen gemakkelijke tegenstander”

Klassiekers zijn vaak onvoorspelbaar en zijn vaak extra speciaal voor spelers en fans. Coach Kompany hoopt daar doorheen te kunnen prikken om drie punten te scoren. “Zondag spelen we tegen Standard Luik, het wordt geen makkelijke tegenstander”, zegt de trainer. Na het duel tegen Standaard heeft RSCA een match op verplaatsing bij KV Mechelen op het programma staan en wordt er eind januari bij koploper Royale Union SG gespeeld.

Luka Elsner: “Match Anderlecht is een uitdaging”

Voor Standard Luik wordt de match bij RSCA een zware opdracht nu de Rouches niet in hun beste vorm zijn. Standaard-coach Luka Elsner hoopt op een goed resultaat in Brussel. “Anderlecht pakt uit met goed gestructureerd voetbal en het is voor ons een enorme uitdaging om daar wat tegenover te zetten. Ik ken hun thuisreputatie, maar ik wil dat we ons beste gezicht laten zien. We moeten sterk zijn in balbezit én in de omschakeling. Feller in de duels, sneller op de tweede bal, beter in de passing”, zegt de coach van de Luikse ploeg in zijn persconferentie.

“Snel punten rapen”

Standard Luik staat pas vijftiende plaats van de Belgische Pro League. Er is in dit tweede deel van het seizoen nog heel wat werk te doen voor coach Eslner en zijn ploeg. “Niemand zal ons helpen. We zullen het zelf moeten doen”, waarschuwt Elsner. “We moeten zo snel mogelijk voldoende punten rapen om onszelf te redden. Want het is primordiaal voor de club dat we in 1A blijven”, zo besluit de trainer van Standaard.

Statistieken

In de Belgische Pro League staat RSC Anderlecht op de derde plaats. De ploeg van trainer Kompany heeft 38 punten bij elkaar geraapt. De nummer twee Club Brugge heeft veertig punten. Koploper van de Jupiler Pro League is Royale Union SG dat 47 punten heeft. Standaard Luik staat pas vijftiende met 23 punten.

Head 2 Head

Anderlecht en Standaard speelden op 29 november 2020 voor de laatste keer tegen elkaar in Brussel. Paars-wit wist toen te zegevieren met 1-0 van de Rouches. Alexis Saelemaekers die nu uitkomt voor AC Milan scoorde toen voor RSCA. In 2018 kwamen de Rouches voor de laatste keer winnen in Brussel met 1-3.

Huidige vorm RSC Anderlecht

Net voor de winterstop zegevierde coach Kompany en zijn team met 0-7 van rode lantaarn Beerschot VA. Dit jaar speelde Paars-wit al twee oefenduels om in vorm te geraken. De matches tegen Westerlo 2-0 en Zulte Waregem 3-0 werden beide gewonnen.

Huidige vorm Standard Luik

Standard Luik sloot het oude jaar af met drie verloren duels op rij. De ploeg van coach Elsnet verloor de competitiewedstrijden tegen OH Leuven 2-1 en Zulte Waregem 0-1. Ook de kwartfinale van de Croky Cup tegen KAA Gent ging met 3-1 verloren.

Lappenmand

Bij RSC Anderlecht zijn er geen spelers geblesseerd. Wel moeten Kristoffer Olsson, Wesley Hoedt en Michael Murillo waken voor een schorsing. Met vier gele kaarten achter de naam staan de mannen op scherp.

Standard Luik kan zondag waarschijnlijk nog niet beschikken over middenvelders Gojko Cimirot en Daouda Peeters. Beiden kampen met een blessure en dat geldt ook voor de aanvallers Denis Mihai Dragus en Abdoul Tapsoba.

Prognose

En dan de prognose voor RSC Anderlecht – Standard Luik. Onze wedtip is een overwinning van RSCA: 2-0. Wat is uw voorspelling voor deze Jupiler Pro League wedstrijd in Brussel?

Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor u gereed hebben staan.

Quoteringen RSC Anderlecht – Standard Luik

De pre-odds zijn voor deze match straf ingedeeld door de Belgische wedkantoren. De hoogste bonus kunt u opstrijken bij een zege van Standard Luik. Zegeviert de ploeg van coach Elsner in het Lotto Park Stadion, dan kunt u x 7.00 keer de inleg op deze uitslag rijker worden.

Een gelijkspel is bij de Belgische wedkantoren ook een ferme odd waard. Bij Unibet zijn ze bereid u maximaal x 4.50 keer de inleg terug te betalen als de teams de punten zondag delen. Een zege van RSCA is goed voor een bonus van x 1.40 keer uw inleg.

De Jupiler Pro League match RSC Anderlecht – Standard Luik wordt gespeeld op zondag 16 januari om 18:30 uur in het Lotto Park Stadion te Brussel. Zegeviert Paars-wit volgens u of gaan de Rouches met drie punten terugkeren naar Luik? Vind de strafste quoteringen bij de bookmakers op VoetbalGokken.be!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN