Voorspel de uitslag van KRC Genk vs Charleroi

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
16 oktober 2020     2 REACTIES

Royal Charleroi Sporting Club is nog altijd fier leider in de Belgische Pro League. De club is vanaf het seizoen 2012 – 2013 actief op het hoogste Belgische niveau en schoot nimmer zo ferm uit de startblokken. KRC Genk heeft sinds de landstitel in 2019 geen plezante periode gehad, maar is deze jaargang toch aardig bezig. Al staat het pas tiende. Voorspel de uitslag en win!

Jess Thorup: “Verwacht een hongerig elftal tegen Charleroi”

KRC Genk T1 Jess Thorup kijkt nog altijd omhoog en hoopt deze zondag door een driepunter op Charleroi het linker rijtje binnen te stormen: “Het toont aan dat we hongerig zijn en iets willen bereiken. Die honger verwacht ik ook tegen Charleroi te zien”, zo begint Thorup zijn voorbeschouwing op de match in de Jupiler Pro League.

KRC Genk wint de wedstrijd
2.52
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.30
Sporting Charleroi wint de wedstrijd
2.62

“Alle komende wedstrijden winnen”

Met speelronde negen komt er al langzaam lijn in de verhoudingen. Genk zal zich moeten reppen om niet te ver achterop te geraken, beseft ook Thorup die eind september het stokje overnam van Hannes Wolf. “We kijken vooruit”, verzekert Thorup. “Oké, we verloren al een pak punten, maar daarom zijn onze ambities niet veranderd. Ons doel blijft hetzelfde: alle komende wedstrijden winnen. Het is natuurlijk heel optimistisch, maar zo denken we”, klinkt het ambitieus.

Karim Belhocine: “Lastige verplaatsing op Genk”

Charleroi is de voorlopig primus in de JPL. Maar de verschillen zijn nog klein. Door te winnen bij Genk kan er een nieuwe stap gezet worden naar een goed seizoen. Na de langs interlandbreak is het echter afwachten hoe de verhoudingen nu liggen: “Elk seizoen is een ander verhaal, elke match is verschillend. Je kan rekening houden met het verleden, maar wat echt telt, is het heden en het heden geeft aan dat we de volgende speelronde een lastige verplaatsing bij Genk voor de boeg hebben”, relativeert Karim Belhocine.

“Kijken van match naar match”

Belhocine houdt daarmee ook de titeldruk af. Volgens hem is het ook nog veel te prematuur om daarvoor te praten: “Er zijn grotere ploegen met grotere budgetten. We kijken van match naar match en hopen dit niveau lang te behouden.”

Statistieken

Charleroi staat fier bovenaan met 19 punten uit acht speelronden. De Waalse equipe won al zesmaal in het nieuwe seizoen, speelde eenmaal gelijk en verloor pas één keer.

KRC behaalde 10 op 24 en is daarmee tiende in de huidige tabellen. Genk won pas twee matches, speelden er vier gelijk en moest twee keer buigen voor de tegenstrever van dienst.

Head 2 Head

KRC Genk wist de voorbije drie thuismatches tegen Charleroi winnend af te sluiten. In het begin van dit kalenderjaar won het met 1-0. Tijdens het seizoen 2017 -2018 nam Genk simpel de maat van de Waalse club: 4-1. Een seizoen later deed het dat nog eens dunnetjes over: 3-1.

De laatste maal dat Charleroi drie punten kon rapen was in het jaar 2017. Aan het begin van de reguliere competitie van het seizoen 2017 – 2018 won het op verplaatsing in Genk met 0-1.

Huidige vorm KRC Genk

De voorbije weken ging het niet vanzelf bij de Genkies. In de laatste vijf matches won het pas eenmaal. Thuis werd er met 3-1 gewonnen van KV Mechelen. Voordien moest het vijf goals slikken op verplaatsing bij Beerschot en ging het in eigen huis onderuit tegen Club Brugge: 1-2.

Vlak voor de interlandbreak speelde Genk twee keer op rij gelijk. Tegen Oostende werd het 2-2 en op verplaatsing bij Waasland Beveren werd het 1-1.

Huidige vorm Charleroi

Dat het een plezant seizoen is voor Charleroi hoeft geen betoog, maar dat het niet evident is om te blijven winnen bleek in voorbije speelronde. Standaard Luik bleek te sterk: 1-2. De nederlaag volgde amper drie dagen na de ontgoocheling in de UEFA Europa League. Hierin was Lech Poznan de betere over Charleroi: 1-2.

Lappenmand

Racing Genk kan zondag tegen de koploper altijd niet beschikken over Bryan Heynen en Rubin Seigers. Beide spelers hebben al een ferme tijd een knieblessure.

Ook bij Sporting Charleroi is de lappenmand gevuld met twee spelers die kampen met een kwetsuur aan de knie. Christophe Diandy en Massimo Bruno zullen er zondag niet bij zijn in Genk.

Prognose

Dat de Belgische wedkantoren beide teams kansen toedichten is niet zo gek. Ook wij denken dat beide ploegen zullen scoren in de Luminus Arena. Onze wedtip is misschien wel wat verrassend: een gelijkspel 2-2. Daarmee gaan wij voor de hoogste odd in het 1X2 spelsysteem. Denkt u het beter te weten? Wacht dan iet langer en zet uw voorspelling op scherp bij uw favoriete bookmaker.

Quoteringen KRC Genk – Sporting Charleroi

De quoteringen zijn voor deze match gelijkwaardig ingeschaald. De juist voorspelling levert dus al een ruime verdubbeling van de inleg op. De hoogste odd staat genoteerd bij een gelijkspel x 3.30 keer de inleg is een zeer straffe odd.

De gemiddelde uitkering voor een zege van de Genkies staat in het 1X2 spelsysteem op x 2.52 keer uw speelbedrag. Er wordt nog net even iets meer uitbetaald als Charleroi wint: x 2.62 keer de inleg.

De Jupiler Pro League match KRC Genk – Royal Sporting Charleroi wordt gespeeld op zondag 18 oktober om 18:15 uur in de Luminus Arena te Genk. Kunnen de Genkies thuis winnen van de koploper of herstelt Charleroi zich na de interlandbreak met een zege in Genk? Laat uw voorspelling geld waard zijn bij de Belgische wedkantoren op VoetbalGokken.be!


Reacties

jupiler...
18 oktober 2020

De Genkies winnen!! Had ik dat nou maar gegokt!

4 jaar geleden

hansd
20 oktober 2020

Dit wordt weer vaker op Genk gokken, wat zij worden steeds beter. De Zebra's dwalen af.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN