Topper Jupiler Pro League: KAA Gent – Club Brugge staat garant voor spektakel

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
26 januari 2017     8 REACTIES

Aankomend weekend staat er een topwedstrijd gepland in de Jupiler Pro League. KAA Gent ontmoet Club Brugge in de Ghelamco Arena. Het beloofd een waar spektakel te worden en de Belgische wedkantoren doen daar nog graag een schepje bij bovenop. De pre-wedstrijdquoteringen mogen er weer wezen. Een juiste voorspelling kan een hoop geld waard zijn, dus speel nu mee met VoetbalGokken.be en maak deel uit van de strijd tussen Gent en Brugge.

Michel Preud’homme: “We kunnen altijd nog beter doen”

Michel Preud’homme is tevreden over de wintertransfers die Club Brugge tot nu toe deed. “Lex Immers heeft ervaring en pikt de zaken makkelijker op. En zoals gezegd is ook Palacios goed bezig. Maar we willen ons ook nog op de flank versterken. We hebben een bepaald profiel daarvoor voor ogen”, zegt de coach in het Gazet van Antwerpen.

AA Gent wint deze topper – 2.55 !

Preud’homme wijst ook op het zware programma van Club Brugge. “Ik ga het nog eens herhalen, vergeet het niet: ons programma is écht moeilijk na de winterstop. We kijken niet naar de rest, we hebben doelen voor ogen en moeten zelf ons werk doen. De mentaliteit, sfeer en arbeid was goed op winterstage. Maar dat moet zich nu nog vertalen in punten.” De oefenmeester liet in de midweekse speelronde met het oog op de topper in Gent enkele spelers buiten de basis: “Refaelov heeft af en toe problemen met drie matchen in een week en bovendien hadden we met Vossen, Vormer en Cools drie spelers die op een kaart van schorsing stonden”, zo verklaarde hij de keuze voor nieuwkomers Immers en Palacios in de basiself. Zeer waarschijnlijk keren Vossen, Vormer en Cools tegen Gent wel weer terug in het startteam.

Jose Izquierdo: “Ik hoop dat ik nogmaals zo’n wedstrijd op Gent kan spelen als vorig jaar”

In de aanloop naar deze topper wist Club tegen Waasland-Beveren maar net tot winst te geraken. De Colombiaanse spits José Izquierdo maakte de winnende treffer (2-1) door met links de bal in de korte hoek te trappen: “De laatste keer dat ik met links scoorde was in de wedstrijd tegen Eupen. Daarvoor was het in de wedstrijd tegen Gent. Ik hoop dat ik nogmaals zo’n wedstrijd op Gent kan spelen zoals vorig jaar in de play-offs”, blikt hij vooruit op de clubwebsite.

Hoewel Club in de voorbije speelronde nipt de zege wist te pakken, vindt Laurens de Bock dat zijn team tegen KAA Gent met dezelfde instelling en speelstijl op het veld moet verschijnen: “Ik denk dat we volgende zondag op Gent op dezelfde manier moeten spelen als in voorgaande wedstrijden tegen hen. We moeten proberen om de wedstrijd in handen te krijgen en dan maken we zeker een kans om opnieuw te winnen van AA Gent.”

KAA Gent-trainer: “Brugge is op verplaatsing net zo sterk als thuis”

Gent kende een duidelijk mindere generale richting de thuiswedstrijden tegen Club. Op verplaatsing bij Lokeren bleef de ploeg steken op 0-0. Wel zette jongeling Thibaut De Smet een straffe prestatie neer door zijn eerste basisplaats tijdens een Oost-Vlaamse derby goed voor de dag te komen, vooral in aanvallend opzicht: “Ik probeer altijd mijn wedstrijd te spelen, zonder schrik. Dankzij mijn conditie kan ik mij ook offensief uitleven.” Bijna had hij zijn eerste basisplaats gekruid met een assist op Mili. De Smet baalde even, maar hoopt op een nieuwe plek in de basis als Club Brugge op bezoek komt: “Er komen zeker nog wel kansen.”

Hein Vanhaezebrouck beseft dat het deze zondag allemaal iets beter moet draaien dan tegen Lokeren het geval is. De trainer bleef tijdens het wekelijkse perspraatje opvallend stil over de opstelling en tactiek, maar liet wel dit los: “Brugge is op verplaatsing net zo sterk als thuis.” En daarmee is de toon duidelijk gezet: Gent zal alle zeilen moet bijzetten om een resultaat te halen. Onze prognose: 0-2 voor The Blue Army.

Wedstrijdoverzicht

Als we terug gaan kijken naar het verleden is te zien dat de uitslagen nogal variërend zijn. De laatste ontmoeting in de Ghelamco Arena werd gewonnen door het team van Michel Preud’homme. In mei vorig seizoen won Club met 1-4 van de Buffalo’s. Die keer ervoor was Gent juist de ploeg die in de Jupiler Pro League met 4-1 won van de Bruggenaren. Aan het eind van het seizoen 2014/2015 werden de punten verdeeld. Nadat Gent lange tijd voorstond scoorde de Blue Army twee keer in de laatste twintig minuten (2-2). Club kon toen niet afrekenen in Gent die in datzelfde jaar al eerder een verloren wedstrijd opliep. KAA Gent won in februari 2015 met 2-1.

Club Brugge pakt 3 punten (!) – 1.40 !

Voor het komende thuisduel moet Hein Vanhaezebrouck rekening houden met zijn enkele gekwetsten: Dieumerci Ndongala en Renato Neto zullen niet op tijd wedstrijdfit zijn. Of Emir Kujovic weer zal spelen is nog de vraag. Kujovic is zo goed als hersteld van een rugblessure maar de oefenmeester zal hem tegen Club wellicht niet direct voor de leeuwen gooien. Matton Thomas is daarentegen wel weer beschikbaar. Michel Preud’homme kan voor de wedstrijd op verplaatsing Ricardo van Rhijn en Anthony Limbombe niet tijdig uit de lappenmand krijgen.

Wat voorspellen de bookmakers?

De Belgische bookmakers schalen de pre-wedstrijdquoteringen redelijk gelijk in. Winst van KAA Gent krijgt een quotering van x 2.55 mee. Wint Club Brugge, dan wordt er x 2.60 keer het ingelegde bedrag uitgekeerd. De bookies noteren gelijkspel met x 3.40 het hoogst.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De Jupiler Pro Leaguewedstrijd KAA Gent – Club Brugge wordt gespeeld op zondag 29 januari om 14:30 uur in de Ghelamco Arena te Gent. Wie wint deze topper in de Jupiler Pro League? Laat uw voorspelling achter bij voetbalgokken.be en speel mee met Gent – Brugge! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 60 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

gokfanaat
27 januari 2017

Yes, weer een topper in de Jupiler Pro League! Een gokje hierop maakt het nog spannender dan dat het al is. Ik speel mee!

7 jaar geleden

extratime
28 januari 2017

Club wint overtuigend! ;)

7 jaar geleden

deklat
29 januari 2017

Het wordt een zware wedstrijd voor beide teams. Ik gok erop dat het op een puntenverdeling uit gaat komen.

7 jaar geleden

thijsb
29 januari 2017

Ik gok op Gent. 1-0!

7 jaar geleden

bluearmy
29 januari 2017

Geen zorgen, Gent kunnen we hebben. Blue Army neemt drie punten mee naar Brugge.

7 jaar geleden

goktopper
29 januari 2017

Zo zeg Gent rekent af met Club. Dat had ik niet gedacht. Goed gespeeld door de Buffalo's.

7 jaar geleden

kaagent
29 januari 2017

Vanaf nu vol gas! Club hebben we verslagen, wie volgt!

7 jaar geleden

gokmaester
29 januari 2017

Mijn gok was gewaagd maar ik ben binnen. Bedankt Gent en Unibet :)

7 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN