Topmatch tussen KRC Genk en RSC Anderlecht in Jupiler Pro League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
22 augustus 2019     6 REACTIES

Een prachtig affiche: deze vrijdag neemt landskampioen Genk het thuis op tegen Anderlecht dat onder trainer/speler Vincent Kompany nog zoekende is naar de juiste vorm. Komt die ommekeer er bij het bezoek aan de Luminus Arena? Of houdt Genk de punten thuis en breidt het een vervolg aan de reeks die voorbije weekend is ingezet met 0-4 winst op verplaatsing bij Waasland-Beveren?

Felipe Mazzú: “Tegen RSCA naar voren durven stormen”

KRC Genk-trainer Felipe Mazzú heeft met zijn elftal de seizoenstart gemist, maar panikeert allerminst. “We hebben geen ideale voorbereiding gekend door de vele afwezigen. We zijn nog aan het opbouwen. Bovendien wordt een landskampioen nu eenmaal anders ontvangen: met een strakke organisatie en een laag blok. Mijn spelers moeten het durven loslaten en met een leeg hoofd naar voren durven stormen”, is het devies voor de match tegen Anderlecht.

Genk wint de wedstrijd
1.70
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.70
Anderlecht wint de wedstrijd
3.90

“Scherpe duels en hoge intensiteit”

Hoewel de match tegen Waasland-Beveren niet als graadmeter gezien kan worden voor vrijdag, neemt de hoofdcoach wel positieve punten mee naar de topper tegen RSCA: “Ik zag scherpere duels en een hogere intensiteit”, legde Mazzu uit bij Het Laatste Nieuws. “Dat is alleen maar positief, maar nu wil ik ook zien dat mijn spelers dat meenemen naar de wedstrijd tegen Anderlecht.”

Mazzú: “Kompany brengt positieve energie”

Mazzú liet overigens eerder al weten dat hij RSCA-trainer/speler Kompany hoog heeft zitten: vooral zijn enthousiasme en ervaring komen van pas bij de veelal jeugdige ploeg die dankzij Kompany snel leert en beter wordt, zo stelt Mazzú vast op de clubwebsite: “Dat is een beetje wat er aan het gebeuren is bij Anderlecht met Kompany. Het geloof in hem, in zijn cv, zijn carrière, dat is allemaal immens groot. Al die positieve gedachten brengen hen in een context waarin hen niks kan overkomen. Situaties die onbewust of doelbewust ontstaan en die positieve energie aanvoeren, dat kan alleen maar een plus zijn, voor eender welke club.”

Gaetan Coucke: “Fans gaan ons kracht geven”

Genk-doelman Gaetan Coucke verwacht dat de sfeer deze vrijdag in de Luminus Arena geweldig gaat zijn: “De steun van de fans gaat ons kracht geven om de match goed aan te vatten. Het wordt mijn eerste topper, maar ik ga die match gewoon aanvatten als eender welke wedstrijd. Die ballen komen toch allemaal op dezelfde manier aan”, is hij nuchter op het Youtube-kanaal van de club.

Vincent Kompany: “Keihard werken om er vrijdag te staan”

Het stroopt nog altijd bij Anderlecht en Kompany lijkt maar niet de vinger op de zere plek te kunnen leggen. De vedette stelt in de aanloop naar de topper tegen Genk ook ontevreden te zijn, maar weigert vooralsnog de handdoek te werpen: “Ik ben zelf niet tevreden. We gaan keihard werken om er vrijdag te staan in Genk. De tweede helft was onacceptabel. De jongens op het veld wisten dat ze het moesten doen. Dat is niet gebeurd en dan moeten we conclusies trekken.”

“Snel maturiteit krijgen”

Ondanks de opeenvolging van teleurstelling blijft Kompany vertrouwen houden in zijn spelerskern: “Ik vertrouw de jongens volledig. We gaan onze stijl en visie niet veranderen. Alleen moeten we er heel snel maturiteit in krijgen, anders krijgen we tegen Genk andermaal het deksel op de neus.”

Kompany: “Tweede helft vaak kantelmoment”

Met name in het tweede bedrijf geeft RSCA telkens geen thuis, viel ook Kompany op in de voorbije matches. Hij hoopt dat vrijdag tegen Genk niet meer terug te zien: “Die tweedeling is een beetje de samenvatting van ons seizoen tot dusver. Ik was echt supertevreden over de eerste helft tegen KV Kortrijk, maar hoe we uit de kleedkamer zouden komen was een kantelmoment (4-2 verlies, red.). Het was naïef: inworp en penalty. Als we telkens zo vaak en zo hard het spel moeten maken en voor doel moeten komen om het verschil te maken, dan gaan we een moeilijk seizoen tegemoet.”

Statistieken

Nog meer slecht nieuws komt er vanuit de historische balans, want in de voorbije jaren heeft Genk daar ook een voorsprong opgebouwd ten opzichte van Anderlecht. De voorbije drie edities wist RSCA geen resultaat te pakken in Genk. Sterker nog: Genk is al zes matches uit en thuis ongeslagen tegen Paars-Wit.

De laatste Genk – Anderlecht eindigden in een overtuigende 3-0 zege voor de thuisploeg en ook die editie daaraan voorafgaand was een prooi voor De Genkies. Weliswaar minder afgetekend, maar het resultaat was voor RSCA hetzelfde: met nul punten terug naar Brussel.

Pre-wedstrijdquoteringen voor KRC Genk – RSC Anderlecht

Menig bookmaker in België is ook het vertrouwen in een goede afloop voor Anderlecht kwijt. De huidige pre-wedstrijdquoteringen laten een algeheel beeld zien dat alludeert op winst voor de thuisploeg. Weet RSCA op verplaatsing toch de volle buit te pakken, dan profiteren spelers op die uitslag keihard mee: x 3,90 het ingelegde spelbedrag valt hen dan ten deel. Een gelijkspel levert bijna net zoveel op: gemiddeld x 3,70. Winst voor regerend landskampioen Genk tikt een verdubbeling van de inleg aan: x 1,85 is de gemiddelde uitkering als de thuisploeg vrijdagavond de eerste topper van dit seizoen winnend afsluit.

De Jupiler Pro League-match KRC Genk – RSC Anderlecht wordt gespeeld op vrijdag 23 augustus 20:30 uur en wordt gespeeld in de vertrouwde thuisbasis van De Genkies: De Luminus Arena. Speelt u al mee met deze topmatch? Check snel de hoogste odds via onze bookmakerpagina en laat uw voetbalkennis spreken voor het winnen van een pak euro’s via VoetbalGokken.be!


Reacties

riesjart
23 augustus 2019

De Genkies gaan RSCA er goed van langs geven.

5 jaar geleden

ysentje
23 augustus 2019

Anderlecht komt vanavond uit zijn dip ;)

5 jaar geleden

rsca
23 augustus 2019

Ik gok op een eerste overwinning van dit seizoen. Ga er voor RSCA!

5 jaar geleden

tooskla...
23 augustus 2019

Ik gok op een gelijkspel 2-2 ;)

5 jaar geleden

kampioe...
23 augustus 2019

Dit wordt dikke winst van Genk

5 jaar geleden

tooskla...
28 augustus 2019

Hoeveel tijd zal Kompany nog krijgen om RSCA beter te maken?

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN