Topaffiche in Jupiler League: KRC Genk – Club Brugge

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
25 februari 2016     0 REACTIES

Deze zondag is de Cristal Arena in Genk het strijdtoneel voor de topper van deze speelronde: Genk – Club Brugge. Beide ploegen draaien bovenin de Belgische competitie mee. Club Brugge is zelfs leider en Genk mag met zijn stevige vijfde plaats vast gaan hopen op een plek in de kampioensplay-off. Een herhaling van de uitslag die Club tegen Westerlo (0-6) neerzette levert bij de bookies een spectaculaire x125,00 (CS) keer uw inleg op, maar vanuit alle voorbeschouwingen blijkt dat die uitslag komende zondag niet verwacht mag worden.

Jelle Vossen terug in Cristal Arena

Voor Jelle Vossen wordt de wedstrijd van deze zondag wederom een heel speciale. Vossen kwam vorig seizoen over van Genk om de kleuren van Club Brugge te verdedigen. De aanvaller kreeg in het heenduel op Jan Breydel al behoorlijk wat kritiek te verduren, maar logenstraffende het supportersgedrag door te tekenen voor het enige doelpunt in die match. Eindstand: 1-0.

Vossen heeft inmiddels ook andere zaken aan het hoofd de spits kondigde vorige week aan dat hij en zijn vrouw Audrey (met wie hij enkele maanden terug in het huwelijksbootje stapte) in verwachting zijn van hun eerste kindje. In de met 6-0 gewonnen match tegen Westerlo kon Vossen niet rekenen op een basisplaats. Coach Michel Preud’homme hield hem zelfs buiten de wedstrijdselectie. Of Vossen in de wedstrijd tegen zijn oude club dus wederom de kans krijgt om beslissend te zijn is dus maar zeer de vraag.

Debutanten

Medeoorzaak voor het uitblijven van een basisplaats voor Vossen is de komst van enkele nieuwe spelers. De Braziliaan nam bij afwezigheid van de spits de honneurs waar en niet zonder succes. Moraes scoorde bij zijn debuut: “Het is nu zaak voor mij om te bevestigen. Dat is een doel dat ik wil bereiken. Het was alvast een goede week voor mij, want ik scoorde vorige week ook al in een beloftewedstrijd. Toen ik hier aankwam, nam ik me voor om hard te werken om een kans te krijgen om me te tonen. Ik wil alvast mijn ploegmaats bedanken dat ik kon scoren bij mijn debuut. Ik ben hier uiterst tevreden mee. Nu moet ik hier een vervolg aan breien door meer speelminuten te verdienen.”

Een andere debutant, de Fransman Poulain, deed ook van zich spreken. Hij maakte indruk en lijkt zijn coach te bekoren. Poulain: “Of ik tegen Genk terug op het veld sta? Het is de coach die dat zal beslissen. Er zijn gewoon nog veel matchen te gaan tot het einde van het seizoen. We zien wel hoe het verder gaat.”

Het vertrouwen bij Club Brugge is groot. De laatste matchen werden allemaal winnend afgesloten, met de 6-0 tegen Westerlo als ultieme bekroning voor de vorm waarin de ploeg steekt. Ook middenvelder Hans Vanaken toont wekelijk progressie “Op dit moment loopt het uitstekend, zowel met de ploeg als mijzelf. Maar we moeten hard blijven werken op training om deze focus zo lang mogelijk aan te houden. Tegen Genk moeten we ons wederom bewijzen.”

Engels: “Zondag ander paar mauwen”

Collega-middenvelder Bjorn Engels waakt voor overschatting: “Na overwinningen tegen Gent en Oostende kwam het er voor ons op aan om ook tegen een lager geklasseerde ploeg voluit te gaan. Bij Genk wordt natuurlijk een heel andere wedstrijd, maar ook daar willen we op ons elan verder gaan.”

Trainer Preud’homme is het met zijn pupil eens: “Genk is een goede ploeg met een prima organisatie en goede mentaliteit. Die wals je niet zomaar van het veld.”

Het mindere nieuws is dat Diaby wellicht een scheur heeft opgelopen. Preud’homme: “Het is nu nog afwachten hoe lang hij buiten strijd zal zijn, Genk zal allicht te vroeg komen. Maar we hebben nog drie andere centrale spitsen, dus die zullen we nu gaan gebruiken.”

KRC Genk niet bang voor Bruggenaren

“We moeten eerst naar onszelf kijken”, steekt Peter Maes direct van wal. “Als wij zelf onze reeks verderzetten dan hoeven wij geen rekening te houden met andere ploegen.” Het bezoek van koploper Brugge boezemt de nummer vijf van de ranglijst geen angst in. De bookmakers verwachten echter geen stunt van de kampioen uit 2011. De pre-wedstrijd quoteringen zijn allen in het voordeel van Blauw-Zwart.

De bij voetbalgokken.be aangesloten wedkantoren laten een eenduidig beeld zien en onderstreept dat de wedstrijd Genk – Brugge een totaal ander paar mauwen is dan de match die Brugge in de vorige speelronde afwerkte tegen Westerlo. Als Brugge wint dan wordt er tweemaal de inleg uitgekeerd: x 2,00. Lukt het Blauw-Zwart om – net als thuis tegen Westerlo – met 0-6 te winnen dan keren de bookies 125 (!) maal uw inleg uit. Dat geeft aan dat deze uitslag als hoogst onwaarschijnlijk wordt geacht, maar je weet maar nooit. Als KRC Genk de punten in eigen huis weet te houden krijgen gokkers die op dit resultaat hebben gegokt een mooie x 3,50 uitkering. Een gelijkspel is vergelijkbaar gequoteerd: x 3,60.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De wedstrijd KRC Genk – Club Brugge wordt gespeeld op zondag 28 februari 2016 om 14:30 uur in de Cristal Arena te Genk. Wie wint er volgens u deze match? Speel mee en zet in op uw favoriete club. Pak uw voordeel bij Betfirst en krijg een spectaculaire bonus van 60 euro! Schrijf u hier in bij Betfirst.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN