Strijd om PO1: KAA Gent – OH Leuven

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
8 april 2022     0 REACTIES

Dit weekeinde spelen de Belgische teams in de Jupiler Pro League de laatste speelronde voordat de play-offs van start gaan. Zondagavond is het erop of eronder voor KAA Gent. In eigen Ghelamco Arena treffen de Buffalo’s hun tegenstander OH Leuven en die match moet gewonnen worden wil AA Gent in PO1 spelen. Voor OHL rest zondag enkel nog de eer. Zet in en win via VoetbalGokken!

Hein Vanhaezebrouck: “Nog één wedstrijd te gaan”

KAA Gent heeft voorbije weekeinde punten verspild toen het op bezoek bij Cercle Brugge speelde. De ploeg van coach Hein Vanhaezebrouck stond op de vierde plaats, maar door het 2-2 gelijkspel op Jan Breydel gaven de Buffalo’s hun plek weg aan RSC Anderlecht. Vanhaezebrouck licht dit toe. “We hebben met vuur gespeeld en dit onszelf aangedaan. We hebben het dit seizoen veel te weinig in eigen handen gehad. We hebben nu nog één wedstrijd dat tegen OH Leuven zal zijn. Antwerp is weg, die kunnen we niet meer bijhalen. Het zal tussen ons en Anderlecht gaan”, zegt de T1 van AA Gent.

“Durven voetballen”

De coach van Gent haalt zijn lessen uit de match tegen Cercle om zondag tegen OHL niet dezelfde fouten te gaan maken. “Als we niet voetballen, dan zijn we maar een gewoon team. We maken een grote fout om die keuze te maken op zo’n cruciaal moment in de competitie. Wij moeten gewoon durven te voetballen om onze kwaliteiten te laten gelden. We maken niet veel goals en geven er gelukkig ook weinig weg. dan kun je de wedstrijd winnen”, aldus trainer Vanhaezebrouck.

Marc Brys: “AA Gent is moeilijk neer te halen”

Voor OH Leuven staat er dit weekeinde een match op verplaatsing in Gent gepland en alhoewel het voor OHL niets meer uitmaakt of er gewonnen wordt of niet, wil coach Marc Brys er vooral van genieten met zijn ploeg. “Laat ons eerlijk zijn: het is een mooie affiche. Onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen, was thuis tegen Antwerp. En dan zondag nog naar Gent, dat bijna alles aan het winnen is. Bij Gent zit ook veel talent en scorend vermogen, gecombineerd met een duidelijke structuur. Dat is ook moeilijk neer te halen”, analyseert de trainer van OHL.

“PO1 deelnemers beslissen”

OH Leuven kan medebepalen of AA Gent of RSC Anderlecht PO1 gaan spelen. Volgens coach Brys hebben beide teams de kwaliteiten. “Wat moet ik daarop zeggen? Ik mag ook niemand motiveren hé”, lacht Brys. “Anderlecht mag erbij zijn. Dat is weer een heel andere manier van voetballen. Ik wil eigenlijk geen keuze maken. Wie daar nu staat en nog meedingt, verdient het gewoon. Laat ze het maar uitvechten. Of laat ons het maar beslissen, dat zou leuk zijn”, aldus OHL-coach Brys.

Statistieken

KAA Gent is de nummer vijf op de tabel van de Belgische Pro League. De ploeg van coach Vanhaezebrouck heeft 59 punten. Op de vierde plaats staat RSC Anderlecht met 61. Paars-wit speelt dit weekeinde tegen KV Kortrijk en mocht RSCA verliezen en Gent winnen, dan gaan de Buffalo’s PO1 spelen.

OH Leuven is de nummer elf in het rijtje. Met 41 punten kan de ploeg hooguit nog tiende worden. Een plaats zakken op de tabel is niet meer mogelijk.

Head 2 Head

KAA Gent ontmoette OH Leuven op 26 september 2020 voor de laatste keer in de Ghelamco Arena. De Buffalo’s verloren die match met 2-3. In de twee ontmoetingen die daarna volgden op Den Dreef werden beide door KAA Gent gewonnen met 0-3 en 0-1.

Huidige vorm KAA Gent

KAA Gent wist voorbije weekeinde niet te zegevieren van Cercle Brugge. Het werd een 2-2 puntendeling op Jan Breydel. Een speelronde eerder rekende de ploeg van coach Vanhaezebrouck nog af met RSC Anderlecht door met 1-0 te winnen. Ook Beerschot VA werd voorbije maand met 0-2 verslagen door de Buffalo’s.

Huidige vorm OH Leuven

OH Leuven verloor voorbije weekeinde met 0-1 van Royal Antwerp. Een week eerder werd er nog een punt geraapt bij RFC Seraing 1-1. Daarvoor gingen de duels tegen Royale Union SG (1-4) en KAS Eupen (3-1) beide verloren.

Lappenmand

KAA Gent speelt zondag zonder de geblesseerde Bruno Godeau, Christopher Operi en Gianni Bruno. Het drietal probeert nog wel tijdig fit te geraken voor de play-offs. Bij OH Leuven verblijft enkel Kaveh Rezaei in de lappenmand van de ploeg uit Oud-Heverlee en Leuven.

Prognose

En dan onze prognose. De Belgische wedkantoren voorspellen een zege van AA Gent. Wij verwachten ook een overwinning van de Buffalo’s en vullen een 3-1 in bij de online wedkantoren. Wat is uw voorspelling voor deze match in de Ghelamco Arena?

Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor u gereed hebben staan voor deze laatste speelronde in de Belgische Pro League.

Quoteringen KAA Gent – RSC Anderlecht

De bookmakers zijn erbij met torenhoge pre-odds als dit weekeinde speelronde 34 wordt afgewerkt. Voor dit duel in Gent kunt u voor straffe odds spelen. De hoogste pre-odd staat ingedeeld bij een zege van OH Leuven. Maximaal levert het x 9.50 keer de inleg op als OHL wint.

Een gelijkspel is bij de online bookmakers ook een hoge odd waard. Zo wordt uw speelbedrag maximaal x 6.00 keer de inleg waard als Gent en OHL de punten delen.

Een overwinning van AA Gent krijgt in het 1X2 spelsysteem een pre-odd van gemiddeld x 1.22 keer het speelbedrag mee.

De Jupiler Pro League match KV Kortrijk – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zondag 10 april om 18:30 uur in het Guldensporen Stadion te Kortrijk. Voorspel en win bigdeals bij de bookmakers op VoetbalGokken.be!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN