Standard Luik krijgt bezoek van KRC Genk in Jupiler Pro League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
21 augustus 2020     1 REACTIE

Deze zondag trapt Standard Luik in het Maurice Dufrasne stadion af tegen KRC Genk. De Luikenaren zitten in een winning flow en hopen ook dit weekeinde de punten in huis te houden. Genk is wel toe aan een zege op verplaatsing en zal niet gemakkelijk toegeven. De Belgische wedkantoren staan klaar voor het onderonsje in Luik en schalen de quoteringen straf in.

Philippe Montanier: “Zondag tegen Genk weer goed zijn”

De nieuwbakken-coach Philippe Montanier wist gelijk een goede start te maken met zijn team Standard Luik. Met zes uit twee hoopt de trainer van de Rouches die straffe startlijn ook tegen Genk vast te kunnen houden. “Zondag nemen wij het thuis op tegen Genk en wordt er weer een goede match van ons verwacht”, zegt Montanier.

Standard Luik wint de wedstrijd
2.20
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.30
Racing Genk wint de wedstrijd
3.10

“Tevreden over mentaliteit”

Ondanks de twee geboekte zeges zijn er nog wel wat werkpunten om het team te beteren vindt Montanier. “Er zijn nog enkele vlakken waar we vooruitgang kunnen boeken, maar over het algemeen ben ik tevreden over de groep en de mentaliteit”, liet de coach optekenen in La Dernière Heure.

“We missen onze supporters”

Net als de eerste match van het seizoen wordt er ook tegen Genk zonder publiek gespeeld. Montanier kan niet wachten tot Sclessin weer vol supporters mag zijn. “We missen onze supporters. Hopelijk zien we ze snel terug, want voetbal zonder supporters proeft niet hetzelfde”, zo besluit Montanier.

Hannes Wolf: “Standard Luik wordt weer zware match”

Het seizoen is nog maar twee rondes jong, maar Genk-trainer Hannes Wolf is kritisch naar zijn team. Het gelijkspel van afgelopen week in eigen huis tegen OH Leuven (1-1) gaf de coach wat kopzorgen. Voor het duel van zondag moet er goed gepraat worden, vindt Wolf. “Het resultaat was niet wat we wilden en we hebben veel om over te praten deze week. Zondag moeten wij tenslotte naar Standard Luik en dat wordt weer een zware match”, zegt Wolf.

“Goede defensieve structuur nodig”

Dat zijn team redelijk gemakkelijk doelpunten slikt is één van die werkpunten volgens Wolf. “We hebben een goede defensieve structuur nodig, zonder ben je kansloos tegen kwaliteitsvolle teams. En uiteraard moeten snel voetbal en een gezonde “fighting spirit” dat aanvullen. De ploeg groeit, iedereen pusht elkaar. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt”, zegt de Duitse coach.

Statistieken

In de Jupiler Pro League zijn de eerste twee speelrondes afgehandeld. Beerschot VA staat bovenaan de lijst met zes punten. Standard Luik volgt de ploeg uit Beerschot met evenveel punten net als Charleroi dat met zes punten derde staat. Racing Genk staat vijfde met vier punten. Anderlecht staat daar net een plaatsje boven en KV Mechelen is met vier punten de zesde ploeg in het rijtje van de competitie.

Head 2 Head

Standard Luik weet in eigen huis vaak Genk goed onder de duim te houden. Voorbije seizoen werd er met 1-0 gewonnen op Sclessin, maar een seizoen eerder was het Genk die als winnaar uit Luik vertrok. De Genkies wonnen met 1-3. Een gelijkspel dateert al van oktober 2018. Toen werd het 1-1 tussen Standaard en KRC Genk.

Huidige vorm Standard Luik

Standaard-coach Montanier startte het seizoen met zijn team bij Cercle in Brugge. Op Jan Breydel wisten de Rouches met 1-0 te zegevieren. Een week later werden er weer drie punten verdiend. Dit keer bij Waasland-Beveren. Het werd ginds 1-2 voor Standard Luik.

Huidige vorm KRC Genk

Genk boekte ook meteen een goede start van het kersverse seizoen. Bij Zulte Waregem op bezoek werd er met 1-2 gezegevierd door het team van coach Wolf. Een week later was het resultaat wat minder. Er werd thuis een gelijkspel 1-1 tegen Leuven uit het vuur gesleept.

Lappenmand

Trainer Montanier moet de match tegen KRC Genk aangaan zonder William Balikwisha en Joachim Carcela-Gonzalez. Beide spelers kampen met een blessure waardoor zij er zondag niet bij zullen zijn.

KRC Genk komt zonder Bryan Heynen, Eboue Kouassi, Edon Zhegrova en Rubin Seigers naar Luik toe. Heynen en Seigers bivakkeren al sinds eind voorbije kalenderjaar in de lappenmand. Kouassi en Zhegrova zijn de Genk-spelers sinds deze zomer gezelschap gaan houden.

Prognose

Standard Luik heeft de smaak te pakken en zegeviert zondag van Genk. Althans dat voorspellen wij. We vullen een 2-0 zege van de Rouches in op het wedformulier van de online bookmakers. Check hieronder wat een zege van de Luikenaren gemiddeld oplevert of check de overige quoteringen in het 1X2 spelsysteem.

Quoteringen Standard Luik – Racing Genk

De quoteringen zijn gelijkwaardig ingeschaald voor deze match in Luik. De hoogste quotering kunt u verwachten bij een gelijkspel. Gemiddeld levert u een puntendeling x 3.30 keer de inleg op.

Een zege van Genk staat met x 3.10 keer de inleg voor niet veel minder ingedeeld. Mocht Standard zegevieren, dan wordt elke speler die dit vooraf heeft voorspeld bij de bookies, x 2.20 keer de inleg rijker.

De Jupiler Pro League match Standard Luik – KRC Genk wordt gespeeld op zondag 23 augustus om 13:30 uur in Stadion Maurice Dufrasne te Luik. Gaan de Rouches voor een klinkende thuisoverwinning of winnen de Genkies deze speelronde in de competitie? Maak uzelf dit weekeinde een centje rijker door de juiste voorspelling achter te laten bij uw favoriete bookmaker op VoetbalGokken.be!


Reacties

riesjart
23 augustus 2020

Wat een match! Gegokt op een zege van Genk!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN