Standard Luik en Club Brugge bekampen elkaar in Jupiler Pro League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
15 oktober 2020     1 REACTIE

De interlands van de Rode Duivels zijn nog maar net voorbij en de Jupiler Pro League begint met een echte kraker. Standard Luik en Club Brugge gaan elkaar bekampen in het Stadion Maurice Dufrasne in Luik. De Belgische wedkantoren worden al overlopen met voorspellingen en de quoteringen worden steeds straffer voor deze topmatch die zaterdagavond wordt gespeeld. Bent u er dan ook bij?

Philippe Montanier: “Club Brugge wordt zware match”

Na Sporting Charleroi staat er voor Standard Luik weer een zware match op het programma van de Jupiler Pro League. Club Brugge komt zaterdag naar Luik en dat wordt volgens trainer Philippe Montanier niet evident. “Het wordt een zware match tegen Club Brugge en we zullen diep moeten gaan”, zegt de coach.

Standard Luik wint de wedstrijd
3.40
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.15
Club Brugge wint de wedstrijd
2.04

“Mijn ploeg moet alles kunnen”

Dat zijn team enkele weken geleden ook van Charleroi kon zegevieren geeft Montanier veel vertrouwen. “We stellen onszelf geen grenzen. Ik ga uit van het principe dat de ploeg alles moet kunnen: stevig verdedigen en snel omschakelen naar de aanval. Dat wordt zaterdag heel belangrijk”, aldus de Luik-coach.

Philippe Clement: “Focus op Standard Luik”

Net als Standard Luik heeft ook Club Brugge een lastig programma af te handelen. De groepsfase van de Champions League gaan binnenkort van start, maar de match tegen de Rouches mag niet over het hoofd gezien worden vindt coach Philippe Clement. “Zaterdag zullen we er weer moeten staan. Zoals elke andere match gaat het nog steeds om drie punten. Ik wil me met mijn team focussen op Standard Luik”, zegt Clement.

“Niet naar klassement kijken”

Standaard staat een plekje hoger in de tabel dan Club Brugge, maar volgens Clement valt daar na acht matches nog weinig over te zeggen. “Naar het klassement kijken, is nutteloze energie verspelen. Pas in de Play-offs zijn we bezig met de stand”, aldus Clement.

Statistieken

We zijn acht speelronde ver in de Jupiler Pro League. Sporting Charleroi is met negentien punten fier koploper in de Belgische competitie. Club Brugge volgt met achttien op de tweede stek. Standard Luik heeft zeventien punten. De concurrentie in de top drie is dus stevig.

Head 2 Head

De laatste keer dat Club Brugge een bezoekje nam in Luik was in februari dit jaar. Er werd met 0-0 gelijkgespeeld op Sclessin. Een jaar eerder was het Standaard dat thuis zegevierde door Brugge met 2-0 te overmeesteren. Ook eind 2018 wisten de Rouches de punten in huis te houden: 3-1. De laatste keer dat Club won op Sclessin dateert al van begin 2017. Toen werd het 0-3 voor Brugge.

Huidige vorm Standard Luik

Dit seizoen heeft Standaard nog maar één duel verloren. Bij OH Leuven wist de ploeg van coach Montanier niet te winnen. Het bleef lange tijd 0-0 in Leuven, maar OHL wist in de 77e minuut toch haar kans op drie punten te pakken door een treffer van Kamal Sowah en dat wisten de Luikenaren in de resterende tijd niet meer goed te maken. In de laatste match, voordat de Rode Duivels aan hun Nations League campagne begonnen, zegevierden de Rouches bij Charleroi met 1-2 en dat zal ze op zeker een goed gevoel geven voor de match tegen Club Brugge.

Huidige vorm Club Brugge

Net voor de interlandbreak kreeg Club Brugge bezoek van RSC Anderlecht. De ploeg van coach Clement zette de Paars-witte uit Brussel met 3-0 evident op zij. De derby tegen Cercle Brugge werd het weekeinde ervoor ook al gewonnen: 2-1. Eind september sloeg Club pas echt toe. Zulte Waregem werd in eigen Regenboogstadion met 0-6 omver geblazen door de ploeg van trainer Clement.

Lappenmand

Standard Luik kan zaterdag in ieder geval niet beschikken over Samuel Bastien en Maxime Lestienne. Beide middenvelders kampen met een spierblessure. Ook William Balikwisha bivakkeert nog in de lappenmand. De linksbuitenspeler herstelt nog van een schouderblessure.

Bij Club Brugge is Matej Mitrovic nog altijd niet hersteld van een hielblessure. Vermoedelijk duurt deze kwetsuur nog tot medio februari komend jaar.

Prognose

Beide teams zijn momenteel niet stuk te krijgen. Wij voorspellen dan ook een gelijkspel op Sclessin. Er gaat zeker gescoord worden door beide teams en daarom vullen wij een 2-2 in bij de Belgische wedkantoren. Mee eens of niet? Ga op uw voetbalkennis af en scoor de hoogst mogelijke odd die past bij uw voorspelling. Hieronder vindt u alvast een overzicht van de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren!

Quoteringen Standard Luik – Club Brugge

De quoteringen zijn straf ingeschaald en daar kunt u van profiteren mits u de juiste voorspelling achterlaat bij de bookies. Een overwinning van Standard Luik levert de hoogste odd bij deze competitiematch op. Er wordt gemiddeld x 3.40 keer uw speelbedrag uitbetaald als de Rouches thuis zegevieren.

De quotering voor een gelijkspel op Sclessin wordt voor niet veel minder uitgekeerd. Uw inleg wordt x 3.15 keer meer waard als de punten zaterdag worden gedeeld. Een overwinning van Club Brugge is in het 1X2 spelsysteem goed voor een odd van x 2.04 keer uw speelbedrag.

De Jupiler Pro League match Standard Luik – Club Brugge wordt gespeeld op zaterdag 17 oktober om 20:45 uur in het Maurice Dufrasne stadion te Luik. Speelt u via de bookmakers mee met deze kraker in de competitie? Ga dan via de bookmakerspagina naar uw favoriete bookmaker en maak een duel voor de match Standaard – Club Brugge!


Reacties

heldenv...
15 oktober 2020

Dit is echt een mooie match. Daar ga ik lekker voor zitten en gokken om de hoogste beloning!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN