Standaard Luik verwelkomt KRC Genk in Jupiler Pro league

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
16 oktober 2019     2 REACTIES

In de Jupiler Pro League zijn de ploegen toe aan hun elfde match op rij en daarin treft Standaard Luik in eigen huis KRC Genk aan. De Luikenaren speelden voor de interlandbreak van De Rode Duivels tweemaal achter elkaar een gelijkspel en zijn toe aan een thuisoverwinning, maar de Genkies zullen hier niet aan mee willen werken. Ook zij willen toeslaan in het Maurice Dufrasne stadion. Dat wordt dus een felle match waarbij de straffe pre-wedstrijdquoteringen niet zullen ontbreken.

Michel Preud’homme: “Tegen Genk weer goed werken”

Standaard Luik trainer Michel Preud’homme heeft de boel aardig op de rit in de Waalse stad Luik. MPH heeft een reputatie als toptrainer hoog te houden en doet dat met verve. Ook richting het duel tegen de regerend landskampioen Genk straalt hij vertrouwen uit: “Als wij als Standard zondag tegen Genk gewoon ons werk doen, dan ziet het er goed uit. We zitten in een positieve spiraal, maar om dat te behouden moeten we resultaten blijven boeken”, aldus Preud’homme via de officiële clubkanalen.

Standaard Luik wint de wedstrijd
2.10
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.75
Club Brugge wint de wedstrijd
3.10

“Verwachtingen niet te hoog leggen”

Supporters mompelen al zachtjes over de titel. Preud’homme hoort dat ook, maar blijft nuchter: “Dat mijn spelers in de titel geloven? Ik heb graag dat ze ambitieus zijn, maar we moeten ook oppassen om de verwachtingen niet te hoog te leggen”, staat te lezen in de Voetbalkrant.

Felice Mazzú: “Standaard Luik is moeilijke tegenstander”

Het lijkt de voorbije weken iets beter te gaan met landskampioen Genk. Twee overwinningen in de competitie en een straf gelijkspel tegen Napoli in de Europa League zorgt voor een fraaie balans, buiten de afgelaste wedstrijd in Sint-Truiden om. Trainer Felice Mazzú is content met de voorbije resultaten, maar stelt dat zijn spelers er nog lang niet zijn: “Standaard is een gevaarlijke tegenstander,” volgens Mazzú. “Maar het punt tegen Napoli was een referentie match. Nu is het zaak om decompressie te voorkomen en niet te euforisch te worden richting de match op verplaatsing bij Luik.”

Sander Berge: “Week tot week vooruitgaan”

Ook Sander Berge beseft dat het nog geen tijd is om hoog van de toren te blazen: “De manier van voetballen is hetzelfde gebleven, maar we zijn veel automatismen van vorig jaar kwijt. Automatismen krijg je niet ineens, dat vergeet men weleens. Teams die winnen, of het nu om voetbal of basket gaat, zijn meestal al een paar jaar samen”, zo vertelt hij aan Sport- en Voetbalmagazine.

“Zoeken en tasten naar beste manier”

“Het is nog zoeken en tasten naar de beste manier van voetballen en de beste opstelling”, gaat Berge verder. “Belangrijk is dat je van week tot week vooruitgang boekt. Dat begint met enthousiasme in de kleedkamer en op het veld straks bij Standaard. Wij hebben het mooiste beroep ter wereld, we moeten dat ook uitstralen.”

Statistieken

Wedstrijden tussen Luik en Genk zijn altijd beladen en vanuit de historie zal er zondag weer om elke meter gevochten worden. Luik heeft misschien momenteel de beste papieren, maar Genk is nog altijd de regerend landskampioen en heeft een stijgend vormpeil te pakken.

Huidige vorm Standaard Luik

Stadaard Luik staat op de tweede plek in de Jupiler Pro League en loopt met twintig punten in de voetsporen van koploper Club Brugge dat 23 punten heeft. De Bruggenaren laten maar geen steken vallen, maar de Luikenaren deden dat wel. In de laatste twee matches werd het een gelijkspel tegen de teams van Standard. Zo lukten het niet om thuis van Charleroi te winnen (1-1) en ook de wedstrijd op verplaatsing bij Royal Antwerp werd met (2-2) gelijkspel een punt waard.

Huidige vorm KRC Genk

De landskampioen van voorbije seizoen staat nu pas op de zesde plek, maar heeft een wedstrijd minder afgewerkt dan de Luikenaren. De match op verplaatsing bij Sint-Truiden werd niet afgemaakt wegens rellen bij de toeschouwers. De wedstrijd was zo goed als uitgespeeld en op het scorebord stond met 3-3 een gelijkspel, maar de laatste minuten zullen nog gespeeld moeten worden om de uitslag concreet te maken. Net voor de EK-Kwalificatiewedstrijden van De Rode Duivels wist Genk nog wel te zegevieren tegen Moeskroen met 2-1.

Head 2 Head

De wedstrijd in Luik tussen Standard en Genk kent een rijke historie. Terugkijkend op de laatste ontmoetingen dan zien we totaal verschillende uitslagen. Voorbije seizoen waren de Genkies onverwoestbaar en moesten ook de Rouches er thuis aan geloven (1-3). Dat gebeurde eind 2018 niet toen de match in het Maurice Dufrasne stadion met een 1-1 gelijkspel werd afgefloten. In begin van dat jaar was het zelfs Standard die flink uit de slof schoot door met 5-0 te winnen van de Genkies.

Lappenmand

Tot slot is er nog blessurenieuws over Anthony Limbombe. De winger moet nog wat bijkomende testen ondergaan, maar het is nu al duidelijk dat hij er komend weekend niet zal bij zijn.

Prognose

Voor deze wedstrijd verwachten wij geen uitschieters van beide ploegen. Sterker nog wij vullen een gelijkspel 2-2 in op het wedstrijdformulier. Bent u het met ons eens of juist helemaal niet, laat uw eigen voorspelling dan ook achter bij de Belgische wedkantoren en laat u verrassen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Standaard Luik – KRC Genk

De wedstrijd in Luik levert bij de Belgische wedkantoren straffe odds op. Beide teams hebben volgens de bookies kans om te zegevieren. Voor een gelijkspel wordt dan ook de hoogste odd van deze match genoteerd. Worden de punten verdeeld na speeltijd dan wordt uw inleg hierop x 3.75 keer meer waard.

Winst van Genk wordt met x 3.10 keer uw inleg ook hoog ingecalculeerd. Voor een thuiszege van Standard hanteren de bookies met x 2.10 keer de inleg nog een zeer straffe quotering in het 1X2 spelsysteem.

De Jupiler Pro League-match Standaard Luik – KRC Genk wordt gespeeld op zaterdag 19 oktober om 18:00 uur in het Maurice Dufrasne stadion te Luik. Welke ploeg zegeviert volgens u in deze elfde competitiematch of speelt u op een gelijkspel? Laat uw favoriete bookmaker weten wat uw voorspelling voor deze wedstrijd is en doe mee via VoetbalGokken.be!


Reacties

casinoking
17 oktober 2019

Dit gaan de Rouches wel winnen met MPH aan het roer.

5 jaar geleden

heldenv...
18 oktober 2019

Mooie match. Ik speel op een gelijkspel 1-1!

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN