Standaard Luik op verplaatsing naar Mechelen in Jupiler Pro League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
13 januari 2020     2 REACTIES

Deze vrijdag is het AFAS Stadion van KV Mechelen het decor voor de herstart van de Belgische voetbalcompetitie. Thuisploeg KV Mechelen ontvangt Standaard Luik, dat de eerste seizoenshelft regelmatig indruk maakte. Wie slaagt erin deze herstart het beste aan te vatten? Het gezever is voorbij: er wordt weer echt gevoetbald! Speelt u ook mee?

Wouter Vrancken: “Winst op Standard nodig voor goede jaarstart”

KV Mechelen kende een roerige eerste seizoenshelft, maar wist desondanks toch goede resultaten te pakken. Inmiddels is de rust wedergekeerd en wordt er al gesproken over PO-1. Trainer Wouter Vrancken wil echter niet te hard van stapel lopen en richt zich eerst en vooral op de match tegen Luik. “Een overwinning op Standard is belangrijk om het jaar goed te beginnen.”

KV Mechelen wint de wedstrijd
3.00
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.40
Standard Luik wint de wedstrijd
2.30

Hosanna

Bovendien oogt het programma van Malinwa nog zwaar. “Je mag niet te fel meegaan in al die hosanna’s. In 1B kwam er ook veel op ons af, maar we zijn toch met onze voeten op de grond gebleven”, klinkt het bij Sporza. “Je mag nooit vergeten waar je vandaan komt of je kunt niet meer hetzelfde opbrengen om te winnen.”

“Bepalende matches voor de boeg”

“De eerste 3 matchen na de winterstop worden bepalend met het oog op Play-off I. We treffen Standard, Charleroi en Gent; in die 3 matchen moeten we 4 punten halen om te kunnen blijven meedoen. Later is er ook nog Anderlecht en Genk. Stevige kost dus.”

Michel Preud’homme: “Moeilijke verplaatsing”

Voor trainer Michel Preud’homme kwam de winterstop precies op tijd. Zijn ploeg liet steek na steek vallen voor de jaarwende. Hij beseft dat het in het resterende deel van de competitie een pak beter moet om PO-1 te halen. Winnen bij KVM zou dan een goed begin zijn, maar Preud’homme is voorzichtig in zijn voorbeschouwing: “Het wordt een moeilijke verplaatsing.”

“KV Mechelen weet hoe ze moeten voetballen”

Volgens MPH wordt het niet alleen lastig om de drie punten mee terug te nemen vanwege de vorm van zijn eigen elftal. Ook KVM is volgens hem sterk, zeker in eigen stadion als de fans achter de ploeg gaan staan: “KV Mechelen weet hoe ze moeten voetballen en daar hebben veel ploegen moeite mee. Het zal voor ons ook geen sinecure worden.”

Statistieken

KV Mechelen en Standard Luik ontlopen elkaar niet veel. Op de ranglijst van de Jupiler Pro League vinden we Standaard terug op een vijfde stek. De ploeg van MPH heeft 35 uit 21 behaald. KVM staat één plekje lager met 34 uit 21.

Head 2 Head

Het is al een pak jaren terug dat Standaard nog eens won bij KV Mechelen. In 2013 boekte de Luikenaren hun laatste zege bij KVM. Het werd toen 0-2. Daarna speelde beide formaties nog vijf keer tegen elkaar in Mechelen. KVM won vier keer. De meest recente ontmoeting dateert vanwege degradatie van KVM uit 2017. Die match eindigde destijds onbeslist: 1-1.

Huidige vorm KV Mechelen

KVM moest heel wat slikken in het eerste deel van het seizoen, maar ondanks al het gedoe wist de ploeg op het veld indruk te maken. Een dipje halverwege de eerste seizoenshelft werd ook weer hersteld. Mechelen wist 2019 namelijk goed af te sluiten. Er werden zeges geboekt op Oostende (1-0) en bij Moeskroen (1-2). In de oefencampagne na de jaarwende werd er gelijkgespeeld tegen de Bundesliga-formatie FC Köln: 2-2 en kreeg het een pandoering van het Nederlandse AZ: 1-5.

Huidige vorm Standaard Luik

Luik begon het seizoen heel sterk en stond lange tijd bovenaan de tabellen. Inmiddels is de ploeg weggezakt naar een zesde stek. De formatie verloor de laatste drie matches van het voorbije kalenderjaar en de drie daaraan voorafgaande matches eindigde in een draw. Er werd voor het laatst een zege geboekt in de Croky Cup. Het bescheiden Rebecquoise werd met 3-0 verslagen. Daarna won Luik geen partij meer totdat op 10 januari een oefenduel met 0-2 werd gewonnen van het Nederlandse PEC Zwolle.

Lappenmand

KV Mechelen heeft niemand in de ziekenboeg zitten. De volledige selectie is wedstrijdfit voor de ontmoeting tegen Standaard. Enkel centrale middenvelder Rob Schoofs moet oppassen. Als hij een prent ontvangt, dan wacht hem één match schorsing.

Bij de bezoekers zitten er twee sterkhouders in de lappenmand. Orlando Sá is al een half jaar out dankzij een ingescheurde achillespees. Noë Dussenne is al bijna even lang gekwetst. Hij herstelt nog van een kruisbandscheuring. Wanneer beide Luik-spelers terugkeren is onduidelijk, maar de match tegen KVM komt sowieso te vroeg.

Prognose

Onze wedtip: 1-1. Een draw lijkt ons niet alleen het meest logisch, het zorgt ook voor een pak euro’s als deze voorspelling uitkomt. Uiteraard beslist u zelf welke uitslag u speelt. Check onderstaand odds overzicht en speel mee met VoetbalGokken.be!

Quoteringen KV Mechelen – Standard Luik

Voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar tasten de Belgische wedkantoren meteen al diep in de buidel om de juiste voorspelling straf te belonen. Voor een thuisoverwinning van KV Mechelen wordt met x 3.00 keer uw inleg een hoge odd paraat gezet. De hoogste beloning kan er verwacht worden als het een gelijkspel wordt in Mechelen. De bookies keren dan x 3.40 keer uw inleg uit als het een puntendeling wordt tussen Mechelen en Standard. Een zege van de ploeg uit Luik staat met x 2.30 keer uw speelbedrag ook erg hoog ingeschaald.

De Jupiler Pro League wedstrijd KV Mechelen – Standard Luik wordt gespeeld op vrijdag 17 januari om 20:30 uur in het AFAS Stadion te Mechelen. Wilt u met de eerste competitiewedstrijd van het jaar een bonus verdienen? Laat deze wedstrijd dan niet aan u voorbij gaan en speel nu alvast mee via VoetbalGokken.be!


Reacties

teamspeler
14 januari 2020

Eindelijk begint de competitie weer en kan ik weer gokken op mooie matches. Voor deze wedstrijd houd ik het op een gelijkspel.

4 jaar geleden

belga
17 januari 2020

Geweldige match om de bookies eens op te gaan zoeken.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN