Sporting Charleroi krijgt Standard Luik op bezoek

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
26 februari 2020     2 REACTIES

Het wordt week na week spannender in de Jupiler Pro league. Sommige ploegen hebben zich al verzekerd van de play-offs, terwijl anderen strijden nog voor elk punt. Sporting Charleroi en Standard Luik zijn al zeker van PO1 en gaan het zondag tegen elkaar opnemen in Stadion du Pays de Charleroi. De bookies hebben straffe quoteringen gereedstaan voor dit topduel!

Karim Belhocine: “Standard is een echte uitdaging voor ons”

Met Standard Luik krijgt Sporting Charleroi zondag een gelijkwaardige ploeg op bezoek en dat beseft ook trainer Karim Belhocine van de ploeg uit Wallonië. “Standard is een sterke ploeg”, zegt Belhocine in Les Sports. “Dit is een team dat probeert druk te zetten op de tegenstander. Dit seizoen is het goed georganiseerd en heeft veel aanvallende spelers die het verschil kunnen maken. We moeten onszelf uitdagen en de uitdaging aan gaan om te winnen.”

Sporting Charleroi wint de wedstrijd
2.41
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.25
Standard Luik wint de wedstrijd
2.80

“Vechten tot de laatste match”

Net als de Luikenaren is ook Charleroi verzekerd van PO1, maar kan elke punt belangrijk zijn in deze competitie die in maart van start gaat. Volgens de coach is er dan ook nog genoeg werk aan de winkel. “We moeten gewoon alle wedstrijden blijven winnen. We zullen vechten tot de laatste match. Het belangrijkste is om samen te werken om te kunnen winnen. Alle topspelers zijn er klaar voor en we zullen er alles aan doen om thuis te zegevieren”, aldus de trainer van Charleroi.

Michel Preud’homme: “Charleroi heeft goede thuisreputatie”

Ook Standard Luik-trainer Michel Preud’homme spreekt vol lof over de tegenstander van zondag. “Charleroi is erg sterk in snelle conversies en het is een fysiek team, sterk in duels en sluwheid. We moeten voorzichtig zijn met veel parameters, maar we hebben ook onze wapens. We zullen proberen ginds ons spel te spelen, maar we zullen de deur niet openen. Vooral omdat Sporting Charleroi thuis een zeer goede reputatie heeft.”

Reactie

De laatste twee wedstrijden won Standard ook al van twee ploegen uit de top zes en dat geeft volgens Preud’homme vertrouwen richting de match tegen de Zebra’s. “De ploeg heeft goed gereageerd wat betreft het fysieke en wat betreft de mentaliteit. Dat moeten we nu elke wedstrijd vasthouden. We moeten hetzelfde niveau benaderen om te kunnen wedijveren met Charleroi.

“Ik ben de gekste trainer, hé”

MPH moet de wedstrijd wel vanaf de tribune bekijken, want de 60 jarige trainer van Standaard is geschorst door het krijgen van vijf gele kaarten. “Ik ben de gekste trainer, hé. Want ik gesticuleerde toen de scheidsrechter drie verkeerde beslissingen op een rij nam. Ze zouden me moeten vastbinden. Andere trainers doen het sluw door dingen te fluisteren in het oor van de vierde ref. Ik kreeg zelfs geen waarschuwing, wel direct geel. Ik wilde niemand het plezier doen door geschorst te worden, maar nu is het toch gebeurd”, grijnst Preud’homme.

Statistieken

De wedstrijd van zondag gaat tussen de nummer drie Standard Luik en nummer vier Sporting Charleroi. Beide teams hebben 48 punten en zijn geplaatst voor PO1. Royal Antwerp (vijfde) en KRC Genk (zesde) sluiten het rijtje van de top zes waarin Club Brugge nog altijd aan kop gaat.

Head 2 Head

Het is vijf jaar geleden dat Sporting Charleroi in eigen stadion de baas was van de match. In begin 2015 zegevierden de Zebra’s met 1-0 van de Rouches. Eind van dat jaar was het Standaard die er met 2-3 kwam winnen. In de matches die volgden werd het ook telkens een gelijkspel behalve die van december 2018. Ook toen waren de Luikenaren met een 0-1 overwinning te sterk voor de thuisploeg.

Huidige vorm Sporting Charleroi

De verloren wedstrijd van voorbije weekend tegen Club Brugge dreunt nog wel even door bij de ploeg van Belhocine. Het doelpunt van de Bruggenaren viel al in de eerste minuut van de wedstrijd. De Zebra’s konden dit voorval niet meer rechtzetten en dat kostte de ploeg uit Charleroi drie punten. Een week eerder werd er bij Royal Antwerp ook al een gelijkspel gespeeld (1-1). De wedstrijd tegen KV Mechelen is dan ook de laatste waarin Charleroi nog zegevierde.

Huidige vorm Standard Luik

Na een verloren wedstrijd tegen KV Kortrijk (3-1), een gelijkspel tegen Club Brugge (0-0), heeft Standard Luik nu twee zeges achter elkaar geboekt waardoor de ploeg van Preud’homme verzekerd is van PO1. KRC Genk werd twee weken geleden al opzij gezet (1-3) en voorbije weekend was ook Royal Antwerp aan de beurt (1-0).

Lappenmand

Bij Sporting Charleroi zijn er met Christophe Diandy, Younes Delfi en Massimo Bruna drie spelers die niet inzetbaar zijn als zondag Standaard op bezoek komt.

Standard Luik heeft ook drie spelers door een blessure in de lappenmand. De ploeg van MPH komt zonder spits Orlando Sá, Noë Dussenne en Merveille Bokadi naar Charleroi toe. Mehdi Carcela-González moet oppassen niet geschorst te worden voor de wedstrijd na Sporting Charleroi.

Prognose

Onze wedtip is dat deze match een gelijkspel wordt in Stadion du Pays de Charleroi. Wij vullen bij Unibet.be een 2-2 in op het wedformulier en pakken daarmee de hoogste odds bij deze match! Heeft u een andere voorspelling in gedachten of bent u gewoon benieuwd naar de overige gemiddelde odds? Lees dan snel verder en ontdek welke quotering het beste bij uw voorspelling past.

Quoteringen Sporting Charleroi – Standard Luik

De quoteringen van de Belgische wedkantoren zijn als volgt voor u ingedeeld. Een gelijkspel levert u voor deze match het meest op. Wordt het zondag een puntendeling in Stadion du Pays de Charleroi? Dan wordt uw inleg hierop x 3.25 keer meer waard.

Nog een straffe odd gaat bij de bookies de deur uit als Standaard zegeviert: x 2.80 keer uw inleg. Een overwinning van de Zebra’s staat genoteerd op x 2.41 keer de inleg.

De Jupiler Pro League wedstrijd Royal Sporting Charleroi – Standard Luik wordt gespeeld op zondag 1 maart om 18:00 uur in Stadion du Pays de Charleroi. Pakt ook u dit weekeinde een leuk zakcentje mee door deze wedstrijd juist te voorspellen bij de Belgische wedkantoren op VoetbalGokken.be?


Reacties

riesjart
28 februari 2020

Ik doe een gokje op een gelijkspel ;)

4 jaar geleden

goktopper
1 maart 2020

MPH gaat toeslaan bij de Carolo's!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN