Spelen op de reguliere competitie of wachten op de play-off?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
19 februari 2017     2 REACTIES

De Jupiler Pro League is wellicht spannender dan ooit. Anderlecht en Brugge zijn aan het stuivertje wisselen, terwijl de concurrentie op de loer ligt om de koppositie over te nemen. Voor veel Belgische voetbalsupporters is dit een mooi moment om eens een gokje te wagen op een voetbalmatch in eigen land. Toch zijn er ook spelers die wachten op de play-off. Wat is de beste tactiek? VoetbalGokken.be zet de voor- en nadelen op een rij.

Voordelen reguliere competitie

Het grote voordeel van het spelen op matches uit de reguliere competitie is natuurlijk dat het zeer overzichtelijk is, welk team het goed doet en welke minder. Het zal niet zo snel gebeuren dat Anderlecht een flinke pandoering krijgt van een elftal uit de degradatiezone. Kortom: competitiewedstrijd geven een bepaalde zekerheid. Uiteraard is dit gegeven niet vast en zijn er altijd uitzonderingen, maar in PO1 vinden we vaker verrassende uitslagen dan in de reguliere competitiewedstrijden in de Jupiler Pro League.

Een ander voordeel is dat pre-wedstrijdquoteringen vaak ruim van tevoren bekend zijn. Er hoeft dus niet gespeculeerd te worden op stijgende odds vlak voor de start van een duel. Daarnaast is het natuurlijk ook goed mogelijk om op buitenlandse competities te spelen. Zo is de Nederlandse competitie en de Italiaanse Serie-A heel populair in België, omdat het in die landen vrij overzichtelijk is welk elftal de favoriet is.

Nadelen competitieduels

Het nadeel van de transparantie in deze landen is dat de bookies vrijwel nooit hoge quoteringen hanteren bij overwinningen van de topteams. Slechts zelden komt de odd in het 1×2-spelsysteem boven de x 2,00 uit. Daarnaast zijn competities vaak erg lang, waardoor er gedurende een seizoen grote verschillen kunnen ontstaan. In ons eigen land werken we met een nacompetitiesysteem. De play-off is totaal anders dan de reguliere competitiestrijd waarin alle teams tegen elkaar uitkomen, terwijl in de nacompetitie de teams worden opgesplitst in diverse poules. Dit zorgt vaak voor een ander beeld. Hetgeen overigens ook gebeurt in competities waar ze tot het einde blijven werken met eenmaal uit, eenmaal thuis. Bijvoorbeeld: RB Leipzig in de Bundesliga. Deze ploeg stond lange tijd vlak achter koploper Bayern München, maar dankzij verliespartijen tegen datzelfde Bayern en Borussia Dortmund heeft het team de laatste tijd behoorlijk wat terrein moeten prijsgeven. Hierdoor is Leipzig – in tegenstelling tot de eerste seizoenshelft – geen verstandige inzet meer, omdat ze voor dit seizoen nog nooit bovenin hebben meegedraaid. Ook kunnen kwetsuren, schorsingen en tussentijdse transfers een behoorlijk scheef beeld geven. Dat geldt uiteraard niet alleen voor de Bundesliga, maar voor alle competities.

Een algemene tip bij het spelen op competitiewedstrijden: zorg dat u betreffende competitie eerst minimaal een aantal weken analyseert voordat u een voorspelling instuurt.

Voordelen knock-outwedstrijden

Heel anders wordt het als er gekozen wordt om te spelen op Europacup- of bekerwedstrijden. Daarin geldt het knock-outprincipe (na de winterstop worden er in Europees verband geen groepswedstrijden meer gespeeld). Hoewel er ook vaak gewerkt wordt met een returnwedstrijd, spelen veel elftallen in dit soort wedstrijden volgens het ‘alles of niets’ principe. Dit kan verrassende uitslagen opleveren en dan lopen de uitkeringen behoorlijk hoog op! Ook zijn de bookmakers geneigd om bij wedstrijden van topploegen als FC Barcelona en Arsenal hogere odds te hanteren, dan in competitieverband aan deze teams wordt toegekend.

Een ander voordeel is dat knock-outwedstrijden vaak vooraf breed worden uitgemeten in de media. Uitgebreide voorbeschouwingen en analyse geven u als gokker waardevolle informatie over de huidige vorm, de opstelling en de doelstellingen van de teams. Zo komt het – zeker in Nederland – regelmatig voor dat teams een lage prioritering hanteren voor wedstrijden om de Croky Cup. En hoewel niemand het ooit zal toegeven, een bekerwedstrijdje weleens laten lopen. Het is niet voor niets dat zowel Brugge, Anderlecht als Gent niet in de finale staan van de Belgische beker. Voor finalisten Oostende en Waregem is dit een hoofdprijs. Voor de Belgische topploegen telt maar één ding: kampioen worden en plaatsing voor de Champions League. Een bekerfinale is natuurlijk mooi, maar absoluut geen prioriteit. Dit biedt perspectieven voor gokkers die graag op de underdog spelen.

Nadelen knock-outwedstrijden

Aan de andere zijde is dit gegeven ook een groot nadeel. Immers normaal gesproken is RSC Anderlecht altijd favoriet als ze tegen Oostende of Waregem spelen, maar bij knock-outwedstrijden is dit vaak net even anders. Het is dus opletten geblazen wanneer er op dergelijke wedstrijden geld wordt gezet. Schijnbare zekerheden zijn een veel voorkomende valkuil bij knock-outwedstrijden.

Een ander nadeel is het genoemde uit- en thuisprincipe. De return kan zorgen voor een behoudende speelwijze in de eerste wedstrijd. Hierdoor kan een wedstrijd als FC Barcelona – Atletic de Bilbao in het eerste duel bijzonder spannend lijken, maar in de return blijkt dan dat Barça op verplaatsing met de handrem heeft gespeeld en dat ze in de return over de tegenstander heen walsen.

Dit soort tactische inzichten zijn achteraf goed te analyseren, maar voor gokkers die al dit soort zaken vooraf moeten inschatten bijzonder lastig. Onze tip voor knock-outwedstrijden: lees u goed in, weeg de belangen van beide elftallen tegen elkaar af en kies bij wedstrijden in Europees verband voor een duel waarin teams tegen elkaar uitkomen die u goed kent. Anders is een slippertje snel gemaakt. En zelfs dan…. Wie had voorspeld dat Paris St. Germain met 4-0 ging winnen van FC Barcelona?

Wat voorspellen de bookies voor de knock-outwedstrijden?

Komende weken staan bol van knock-outwedstrijden. Zowel in de Europese toernooien als de diverse nationale bekercompetities vallen deze maanden de beslissingen. Zo vinden in week 8 – 20 t/m 27 februari – de returns plaats van de CL en EL-wedstrijden. En op 18 maart wordt de finale van Belgische beker afgewerkt (KV Oostende – Zulte Waregem).

We zien bijvoorbeeld bijzonder hoge quoteringen bij FC Porto – Juventus. Als de ploeg uit Turijn deze uitwedstrijd wint, dan wordt uw inzet meer dan verdubbeld: x 2,25. Iets wat in de Serie-A bijna nooit voorkomt. Ook winst van de thuisploeg (FC Porto) wordt hoog ingeschaald: x 3,60 als de Portugezen dit duel winnen. Gokkers die inzetten op een gelijkspel krijgen x 3,10 keer hun inleg uitgekeerd als het CL-duel onbeslist eindigt.

Voor de actuele odds bij competitiewedstrijden verwijzen wij u naar de wekelijkse voorbeschouwing op onze website. Check hier de meest recente artikelen.


Reacties

tooskla...
21 februari 2017

Ik kan bijna niet kiezen op welke wedstrijden ik wil gokken. Het stikt van de topmatchen op dit moment, maar de odds zijn ook niet verkeerd.

7 jaar geleden

teamspeler
21 februari 2017

Ik wacht mooi op PO1. Allemaal topmatches en hoge odds!

7 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN