Sint-Truiden treft Genk op Stayen

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
27 september 2019     2 REACTIES

Op Stayen vindt deze zaterdag de confrontatie tussen Sint-Truiden en KRC Genk plaats. STVV is de huidige nummer tien op de tabellen. Regerend landskampioen Genk vinden we terug op een zevende stek. Beide elftallen kunnen de punten dus goed gebruiken en zullen zaterdagavond onderling gaan uitmaken hoe de punten verdeeld gaan worden. Verwacht u een thuiszege van Sint-Truiden of speelt u op winst voor Genk? Een puntendeling zorgt bijna altijd voor hoge odds, dus misschien kiest u liever voor een draw? VoetbalGokken.be blikt vooruit en zet de actuele quoteringen op een rij.

Marc Brys: “Roeien met riemen die we hebben”

STVV is nog geen hoogvlieger in deze competitie, maar volgens trainer Marc Brys is dat ook logisch. “Wij begrijpen het gemor van de STVV-supporters, maar zij moeten ook begrijpen dat wij als spelers en staf roeien met de riemen die we hebben”, laat de coach van Sint-Truiden weten. “Maar kritiek geven, helpt ons niet”, zegt kapitein Jordan Botaka. “Ik hoop dat de fans daarom achter de ploeg staan, te beginnen in onze thuismatch tegen Genk.”

Sint-Truiden wint de wedstrijd
4.00
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.60
KRC Genk wint de wedstrijd
1.75

“Harken en wroeten”

Brys benadrukt dat zijn elftal wel genoeg kwaliteiten bezit en dat er met veel passie en strijd zaterdag best een resultaat mogelijk is: “We zijn wellicht wat gehandicapt, maar deze ploeg kan met hard strijden ver geraken. Het zou mooi zijn als we deze zaterdag thuis een resultaat pakken, al is dat met harken en wroeten.”

Felice Mazzú: “Meer stabiliteit nodig”

KRC Genk trainer Felice Mazzú zag midweeks geen grandioos Genk aan het werk in de bekermatch tegen Ronse: “Maar in zulke wedstrijden geldt enkel kwalificatie”, deed hij de matige prestatie van zijn team af. Maar voegde er ook aan toe dat zaterdag een ander paar mouwen gaat zijn: “Die match moeten we serieus nemen. Ik hoop dat enkele jongens het mij moeilijk zullen maken wat betreft mijn keuzes voor de samenstelling van de kern die ik zaterdag ga brengen. We hebben meer stabiliteit nodig en ik denk er dan ook over om tegen STVV met een tweespitsensysteem te gaan werken”, zo vertelt hij aan Voetbalkrant.com.

“Steun na catastrofe in Salzburg hard nodig”

Hierin bedankt hij ook de fans nog even voor de steun: “Ik wil graag de supporters bedanken. Na de catastrofale wedstrijd in Salzburg stonden zij toch opnieuw achter het team en dat heeft ons de nodige steun gegeven.”

Statistieken

Genk kan tot nu toe nog niet bevestigen wat het voorbije seizoen heeft getoond. Een matige start en een dito vervolgt zorgen voor een zevende stek in de Jupiler Pro League-stand na acht speelronden. Sint-Truiden staat drie plekjes lager en won drie matches, speelden er twee gelijk en verloor ook driemaal in deze huidige competitie.

Head 2 Head

Sint-Truiden versus Genk is er één zonder regelmaat. De ene keer wint STVV, de volgende partij is Genk terug aan de winnende hand. Voorbije seizoen was het van dat: Genk won met 2-3. De editie van 2017 was dan weer een prooi voor de thuisploeg: 2-1. Een gelijkspel wordt het op Stayen eigenlijk nooit. Er wordt dus altijd wel gescoord, soms zelfs heel veel. Zoals in 2011. Destijds werd Sint-Truiden – Genk afgefloten bij een stand van 3-4.

Huidige vorm STVV

Sint-Truiden speelden in de laatste vijf matches zeer wisselvallig. In de bekermatch tegen Leuven was er een verlenging nodig om te scoren. Na negentig minuten was het 0-0, in de extra time wist de ploeg uit de Jupiler Pro League alsnog afstand te nemen: 2-0.

In de competitie won het een week geleden overtuigend op verplaatsing bij Charleroi: 0-3, maar een week voordien was er dan weer een gelijkspel in de thuismatch tegen Waasland-Beveren: 1-1. Tijdens de interlandbreak werd er geoefend tegen Eupen, dat zorgden voor weinig extra vertrouwen aangezien Eupen met 2-3 kwam winnen op Stayen.

Huidige vorm KRC Genk

Mazzú heeft de boel nog altijd niet op de rit, maar gooide voorbije weken het roer wel om. Dit lijkt te werken, al zijn de Cupmatch tegen Ronse en de thuismatch tegen Oostende wellicht geen echte graadmeters. Toch waren die winstpartijen hard nodig, want Genk begon deze maand met een nederlaag tegen Club Brugge. Kan gebeuren, maar daarna werd het erger en erger. Op verplaatsing bij Charleroi ging het team ook onderuit (2-1) en als klap op vuurpijl kwam er die 6-2 nederlaag tegen Salzburg. Die hakte er flink in en met die klap werd de boel omgegooid. Dat schokeffect moet ook tegen STVV zorgen voor drie punten.

Lappenmand

STVV heeft Steppe en De Petter in de lappenmand zitten. Beiden zouden eventueel nog tijdig fit kunnen geraken, maar dat is allerminst zeker. Bij KRC Genk zijn de problemen het grootst voor Vukovic. Hij speelt op zeker niet mee tegen Sint-Truiden. De medische staf van de titelhouder is nog druk doende om de Braziliaan Borges wedstrijdfit te krijgen, maar heeft daarnaast ook de handen vol aan Screciu (spierblessure) en Zebli, die kampt met oogklachten.

Prognose

Onze voorspelling gaat tegen de bookmakers verwachting in. Wij denken dat STVV in deze thuismatch het gaat winnen van de regerend kampioen. Met de komende Europese match in het vooruitzicht verwachten wij dat Genk het niet gaat redden op Stayen. De wedtip voor deze week is veel euro’s waard als die uitkomt: Sint-Truiden – KRC Genk 1-0.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Sint-Truiden – KRC Genk

De Belgische wedkantoren hebben het ervoor over om voor de wedstrijd in Sint-Truiden straffe pre-wedstrijdquoteringen neer te zetten. Een zege van Sint-Truiden levert in het 1X2 spelsysteem de hoogste odd van deze match op. Als STVV wint, wordt de inleg hierop 4.00 keer verviervoudigd.

Nog een straffe odd is er te vinden bij een gelijkspel x 3.60 keer uw inleg. Mocht de huidige landskampioen na negentig minuten speeltijd met de bloemen gaan zwaaien, dan wordt iedereen die hier vooraf op speelde x 1.75 keer de inleg rijker.

De Jupiler Pro league match Sint-Truiden – KRC Genk wordt gespeeld op zaterdag 28 september om 20:30 uur in stadion Stayen in Sint-Truiden. Weet STVV af te rekenen met de ploeg van Mazzú of kapen de Genkies drie punten weg uit Limburg? Ga voor de hoogst mogelijke beloning die er te halen valt voor uw voorspelling via VoetbalGokken.be!


Reacties

martijnj
29 september 2019

3-3 mijn weekend kan niet meer stuk. Thanks bookies!

5 jaar geleden

tooskla...
29 september 2019

Helemaal happy met een gelijkspel!

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN