RSC Anderlecht trekt naar Kortrijk in Jupiler Pro League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
14 augustus 2019     6 REACTIES

Deze zaterdag trekt het elitekorps van Vincent Kompany op verplaatsing naar Kortrijk om daar de vierde speelronde in de Jupiler Pro League aan te vatten. RSCA won dit seizoen nog niet, Kortrijk deed dat voorbije weekend voor het eerst. Beide ploegen kunnen de punten dus goed gebruiken. Gaat Kompany zijn eerste driepunter scoren of steekt Kortrijk opnieuw een spaak door het wiel van de ploeg uit Brussel? VoetbalGokken.be laat enkele hoofdrolspelers aan het woord en zet de statistieken op een rij.

Yves Vanderhaeghe: “We zijn niet bang van Anderlecht”

Aangezien Anderlecht de slechtste seizoenstart sinds 1998 doormaakt, ruiken tegenstanders bloed. Zo ook KV Kortrijk, dat met veel goesting toewerkt naar de thuismatch tegen RSCA. Trainer Yves Vanderhaeghe ziet zelfs mogelijkheden om tot een winstpartij te komen: “Mijn respect is groot. En met Anderlecht en Standard op het menu kwam onze eerste driepunter precies op tijd. Da’s goed voor het vertrouwen, al hebben we toch veel werk deze week, want er liep nogal wat verkeerd. Maar bang van Anderlecht? Bah neen gij”, klinkt het straffe taal in Het Laatste Nieuws.

Gelijkspel levert hoogste odds op!
3.60
KV Kortrijk wint de wedstrijd
2.93
Anderlecht wint de wedstrijd
2.23

Kompany: “Anderlecht aast op revanche”

Dat zijn mooie woorden voor mensen die gaarne spelen op een stunt, maar voor fans van Anderlecht klinkt dit natuurlijk als onweer. De match in Kortrijk kon weleens de ommekeer betekenen, houdt Kompany de hoop levend: “Ik zie dat gevoel van revanche om te willen tonen: ‘Maak je geen zorgen, iedereen heeft goed gelachen, maar Anderlecht zal er weer staan. We zitten op het juiste pad.”

“Iets speciaals op til”

Deze straffe uitspraak baseert de speler-manager niet enkel op onderbuikgevoelens, maar ook op het vertoonde spel in balbezit, de controle over de voorbije matches en de trainingsactiviteiten van zijn jonge honden. Bovendien stonden alle Gazetten voorbije week vol met de naam van Nacer Chadli, de nieuwste aanwinst voor Brusselaren. “Het was een moeilijk begin, maar ik heb zoveel geleerd, zoveel genoten”, vervolgt Kompany op HLN.be zijn voorbeschouwing op de match van zaterdag. “Ik heb uit een grote groep spelers iets kunnen smeden, zonder in te boeten aan de waarden van de club of mezelf. Ik heb geleerd en het was leuk. Ik voel dat er iets speciaals op til is.”

Statistieken

De onderlinge strijd tussen KVK en RSCA geeft Kompany ongetwijfeld ook vertrouwen, maar goed recent heeft Anderlecht zelf aangetoond dat reeksen er zijn om gebroken te worden. Toch moeten we al terug naar 2012 om een competitiezege van Kortrijk in het Guldensporen stadion op RSCA terug te vinden. Op 10 mei van dat jaar eindigden KVK – RSC Anderlecht in 2-0. Daarna wisten De Kerels in 2013 ook nog de winst te pakken op verplaatsing in Brussel en boekten ze in 2015 een overtuigende 4-2 winst in de Belgische beker.

Voor de rest enkel zeges van RSCA. De meest recente vond voorbije jaar plaats en dat eindigde in een kleine pandoering voor de thuisploeg: 1-4. Ook in 2016 eindigde het duel op Guldensporen in een triomf voor Paars-Wit: 1-3. Op 29 oktober 2015 werd er voor het laatst afgefloten bij een gelijke stand. KVK – RSCA eindigde dat jaar in 1-1.

Pre-wedstrijdquoteringen voor KV Kortrijk – RSC Anderlecht

Een gelijkspel is bij de wedkantoren dan ook het minst logische scenario. Mocht het toch onbeslist eindigden, dan wordt er als we kijken naar de quoteringen bij Unibet flink uitbetaald: x 3,60 uw inleg. En dat is direct de hoogste odd bij deze competitiematch! Thuisploeg Kortrijk wordt door de bookies iets minder kans gegeven (x 2,93) dan Anderlecht (x 2,23). Maar in beide gevallen wordt uw inleg ruimschoots verdubbeld als uw voorspelling achteraf blijkt te kloppen.

De competitiematch KV Kortrijk – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zaterdag 17 augustus om 18:00 uur in het Guldensporen stadion te Kortrijk. Op wie zet u in via voetbalgokken.be? Op het Anderlecht van Kompany dat slechts twee op negen behaalden of op KVK dat al zes keer niet thuis wist te winnen van de ploeg uit Brussel? Of gaat u voor de hoogste odd en kruist u een draw aan? Wij zien uw voorspelling graag voorbijkomen op VoetbalGokken.be!


Reacties

kampioe...
15 augustus 2019

Hopelijk krijgt Kompany RSCA nu wel van de grond af.

5 jaar geleden

belga
16 augustus 2019

Ik gok mooi op Kortrijk

5 jaar geleden

martijnj
16 augustus 2019

Dit wordt de dag van Kompany ;)

5 jaar geleden

rsca
17 augustus 2019

En nu moet het gebeuren!!!

5 jaar geleden

weddens...
17 augustus 2019

Ingezet op Kortrijk. Zij kunnen winnen van dit magere Anderlecht.

5 jaar geleden

sporza
17 augustus 2019

Gespeeld op een gelijkspel en dat komt de bookies duur te staan ;)

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN