RSC Anderlecht treft Royal Antwerp in tweede speelronde PO1

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
5 mei 2021     2 REACTIES

Deze zaterdag krijgt RSC Anderlecht bezoek van Royal Antwerp FC in de tweede speelronde van PO1. De ploegen wonnen de eerste speelronde allebei niet, maar krijgen dit weekeinde opnieuw de kans te zegevieren. De pre-odds zijn straf ingedeeld bij de Belgische wedkantoren die u op VoetbalGokken.be kunt vergelijken en beoordelen waar u de beste (combi)deals kunt sluiten.

Vincent Kompany: “Al onze wapens gebruiken tegen Antwerp”

RSC Anderlecht-coach Vincent Kompany lijkt met zijn team een stabiele situatie op te bouwen. Voor de thuismatch tegen Royal Antwerp ziet de coach kansen voor zijn team dat voorbije weekeinde ook gelijkspeelde tegen Club Brugge op Jan Breydel. “We hebben een jonge ploeg, maar met veel voordelen die daarmee gepaard gaan. We zijn soms onvoorspelbaar, wat ons een voordeel kan opleveren. Onze spelers zijn flexibel, ze kunnen nog op verschillende posities uit de voeten. Dat zijn wapens die we zaterdag tegen Royal Antwerp moeten gebruiken”, blikt Kompany vooruit.

“Vooruitkijken naar de volgende wedstrijd”

Met een goed begin aan de PO1 wil de T1 van RSCA doorpakken. “Het belangrijkste is dat we nu meteen vooruitkijken naar de volgende wedstrijd”, zegt coach Kompany die weet hoe zijn team ervoor staat. “Mijn jongens kunnen lang een hoog tempo aan waarmee andere ploegen het moeilijk hebben. Daarom wil ik de bal zoveel mogelijk tussen de lijnen zien.”

Frank Vercauteren: “Ginds een resultaat halen”

Royal Antwerp verloor de eerste PO1-match van KRC Genk (2-3) en coach Frank Vercauteren hoopt dat puntverlies tegen Anderlecht snel goed te maken. “Het zou mooi zijn als we ginds een resultaat halen. Het is toch wel belangrijk dat we in een positieve spiraal blijven”, zegt Vercauteren in zijn voorbeschouwing.

“Ambitie van elke PO1 ploeg is Europees voetbal”

Vercauteren blikt niet verder vooruit dan enkel de match tegen RSC Anderlecht. “Daar kijk ik niet naar. Daar gaan we ons niet meer mee bezighouden. Wij willen Europees spelen en dat is de ambitie van elke ploeg in play-off 1”, zo stelt de T1 van RAFC vast.

Lior Refaelov: “Ik kijk al uit naar volgend seizoen”

Royal Antwerp-speler Lior Refaelov komt volgend seizoen voor Anderlecht spelen en beide partijen vonden het beter de toekomstige speler van Anderlecht individueel zijn conditie te laten. Bijgevolg speelt de topschutter niet meer voor RAFC. Refaelov liet kort van zich horen op Twitter: “Tijd om afscheid te nemen. Dit waren drie fantastische jaren. Veel dank aan iedereen. Ik kijk al uit naar volgend seizoen. Tot snel.”

Statistieken

Nu de eerste speelronde van de PO1 achter de rug is, is Club Brugge nog altijd koploper. De ploeg uit Brugge heeft 39 punten. KRC Genk volgt op gepaste afstand met 31 punten. RSC Anderlecht is de nummer drie in het rijtje en Royal Antwerp staat vierde. Beide ploegen hebben dertig punten verzameld. Negen minder dan de koploper.

Head 2 Head

De laatste keer dat Royal Antwerp op bezoek was bij Anderlecht, was op 1 november 2020. RSCA won in eigen huis met 1-0 van RAFC. Een ontmoeting eerder werd het nog 1-2 voor Antwerp. Ook begin 2019 was dit het geval. The Great Old versloeg Paars-wit met 1-2. Op 2 september 2018 werd het voor de laatste keer een gelijkspel in het Brusselse: 1-1.

Huidige vorm RSC Anderlecht

RSC Anderlecht lijkt de smaak te pakken te krijgen. Voorbije weekeinde wist de ploeg van coach Kompany op Jan Breydel een punt te rapen. Bij Club Brugge werd het 2-2 en op papier gezien is dat toch de zwaarste match op verplaatsing. Paars-wit verloor voor het laatst op 26 maart. Dit betrof een oefenmatch tegen KV Kortrijk die met 1-2 net iets te sterk was.

Huidige vorm Royal Antwerp FC

Royal Antwerp begon de PO1 met een verloren thuismatch tegen KRC Genk. De bekerwinnaar van dit seizoen bleek met 2-3 net een maatje te groot te zijn voor de ploeg van coach Vercauteren. De laatste match van de Pro-League wist RAFC in het Bosuil Stadion nog wel te zegevieren van Genk. Ook toen werd het 3-2, maar dan in het voordeel van The Great Old.

Lappenmand

Anderlecht kan nog niet beschikken over Hannes Delcroix (operatie knie) en Abdoulay Diaby (rugproblemen).

Royal Antwerp heeft met Faris Haroun (kuitblessure), Sander Coopman (gescheurde kruisband) en Matheus (kuitblessure) ook drie spelers in de lappenmand.

Prognose

Onze verwachting is dat RSCA deze match wint. Onze wedtip? 2-1 voor Anderlecht. Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de gemiddelde pre-odds in het 1X2 spelsysteem van de Belgische wedkantoren.

Quoteringen RSC Anderlecht – Royal Antwerp FC

De match van dit weekeinde in het Lotto Park Stadion levert hoge quoteringen op. U ontvangt de hoogste beloning met een weddenschap op een winnend Royal Antwerp. Slaagt de ploeg van coach Vercauteren erin om te winnen van RSCA dan ontvangt u x 4.50 keer uw speelbedrag terug.

Een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem van de bookies op x 3.60 keer uw speelbedrag ingedeeld. Wint Anderlecht in eigen huis? Dan kunt u x 1.73 keer uw speelbedrag terugverdienen.

De PO1-match RSC Anderlecht – Royal Antwerp FC wordt gespeeld op zaterdag 8 mei om 20:45 uur in het Lotto Park Stadion te Brussel. Welke ploeg is volgens u de sterkste van de twee in deze tweede PO1-speelronde? Laat uw voorspelling vandaag nog achter bij de bookmakers op VoetbalGokken.be!


Reacties

thegambler
7 mei 2021

Dit kan nog weleens een gelijkspel worden!

3 jaar geleden

tooskla...
8 mei 2021

Anderlecht heeft de smaak te pakken. Gegokt op 2-0 voor RSCA

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN