RSC Anderlecht treft KAA Gent in midweekse match

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
29 oktober 2019     3 REACTIES

In de Jupiler Pro League worden midweeks diverse matches gespeeld. Zo treft RSC Anderlecht deze donderdag KAA Gent in de dertiende speelronde van onze vaderlandse competitie. RSCA staat op de elfde plek en Gent houdt zich ferm staande in de top zes op een vierde stek. Beide ploegen kenden een geheel andere competitiestart. Check de straffe odds bij deze op papier spannende match! VoetbalGokken.be blikt alvast vooruit op deze topmatch in het Lotto Park stadion.

Frank Vercauteren: “Het wordt niet makkelijk tegen Gent”

Het seizoen blijft maar grillig verlopen voor RSC Anderlecht. Voorbije weekend werd er tegen KAS Eupen gespeeld. Dat duel eindigden in 0-0. Volgens Vercauteren wordt ook de thuiswedstrijd tegen Gent geen gemakkelijke opgave. “We moeten vooral bevestigen. Anderlecht moet een reeks neerzetten om weer aan te pikken met onze doelen. Het wordt niet makkelijk tegen Gent”, zegt de coach van RSCA tegen Sporza.

RSC Anderlecht wint de wedstrijd
2.75
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.60
KAA Gent wint de wedstrijd
2.37
EXCLUSIEF: 300% VAN JOUW EERST BET!
ACTIE

“Stress omzetten in iets positiefs”

Met het gelijkspel tegen Eupen is RSCA nu al drie matches ongeslagen. De trainer hoopt deze reeks langer te kunnen maken door ook tegen Gent een resultaat te pakken. “Ik verlies niet graag, maar als dat wel gebeurt, moet je die stress omzetten in iets positief. Ik wil alleen verliezen van een beter, een veel beter, team. Als je dan alles gegeven hebt, kan je jezelf niks verwijten. Anderlecht moet daarin gepusht worden en dat kan tegen Gent prima”, aldus de trainer van RSCA.

Jess Thorup: “Anderlecht is goeie kans op drie punten”

Voor KAA Gent begon de competitieweek met een wedstrijd bij Sint-Truiden: 0-0. Deze donderdag spelen de Buffalo’s opnieuw op verplaatsing, dit keer bij Anderlecht. Trainer Jess Thorup ziet daarin kansen op een driepunter. “Ik verwacht een Anderlecht dat met veel energie in de wedstrijd zal stappen, maar wij moeten proberen om de controle over de wedstrijd te krijgen. Als we dat kunnen, denk ik dat we een goeie kans maken op de drie punten”, aldus Thorup in HLN.

“Donderdag wacht er ons op het veld van Anderlecht een nieuwe kans”

Bij Sint-Truiden lukten het Gent maar niet om te scoren en dat zit de trainer nog wel dwars. “We hadden de kans om te winnen, maar je moet ze uiteraard wel afmaken. Als we bovenaan willen mee blijven draaien moeten we nu hard blijven werken, want donderdag wacht er ons op het veld van Anderlecht een nieuwe kans”, zegt de trainer van Gent in Laatste Nieuws.

Focus

Thorup houdt zich dan ook niet bezig met wat er allemaal bij RSCA gebeurd nu Vercauteren het hef daar in handen heeft. “We weten dat er veel gebeurd is bij Anderlecht. Ze zijn dan ook veranderd van coach. Maar ik ga niet speculeren over wat de nieuwe coach gaat doen, ik focus me op mijn team. Zoals altijd”, besluit Thorup.

Statistieken

RSC Anderlecht bivakkeert nog steeds ver in de middenmoot. Met de elfde uit dertien is de concurrentie rondom die plaats erg groot. Gent is vierde en draait mee in de top zes van de Jupiler Pro League. Met 21 punten heeft de ploeg van Thorup maar zes punten minder dan koploper Club Brugge. Van onderaf is de druk echter ook hoog. Royal Antwerp (20 punten), KRC Genk en Zulte Waregem (beide negentien punten) staan op de loer om Gent van zijn huidige plek te schoppen.

Head 2 Head

Anderlecht tegen Gent kent een lange geschiedenis, maar wij beperken ons tot de laatste vijf matches die in Brussel zijn gespeeld. Begin dit jaar werd er door beide teams niet gescoord (0-0) in het Lotto Park. Voorbije jaar wist RSCA nog wel te winnen van Gent: 2-0. Net voor de zomerstop van 2018 rekende de Buffalo’s in PO1 met diezelfde stand nog eens af met Paars-wit (0-2). In het jaar 2017 was er één keer winst voor Anderlecht (1-0) en één keer een gelijkspel (0-0) in het Brusselse.

Huidige vorm Anderlecht

RSCA heeft onder leiding van Vercauteren nog niet verloren. Van KAS Eupen werd voorbije weekend niet gewonnen, maar met een 0-0 gelijkspel hield Anderlecht wel een punt over aan het bezoek in Eupen. Het weekend ervoor was de thuisoverwinning op Sint-Truiden een stuk overtuigender met 4-1 winst van RSCA. Ook Sporting Charleroi werd met 1-2 aan de zegekar gehangen.

Huidige vorm Gent

KAA Gent is op alle fronten nog actief. In de Europa League kwam voorbije week VfL Wolfsburg op bezoek en moesten de Buffalo’s met 2-2 genoegen nemen. Een paar dagen later wist Gent geen vuist te maken bij Sint-Truiden, maar met een 0-0 gelijkspel leverde die match de ploeg van Thorup toch nog een puntje op. Dit seizoen in Gent in de competitie twee keer verslagen. Een kleine maand geleden was het Club Brugge die Gent afstrafte (4-0) en begin dit seizoen struikelde de ploeg van Thorup bij Moeskroen (2-1).

Lappenmand

Bij RSCA stroomt de lappenmand over van de kwetsuren. Met Vincent Kompany en Philippe Sandler zijn er twee verdedigers die op zeker voor donderdag niet fit zullen geraken. Ook Anthony Vanden Borre is volgens de medische staf van Anderlecht nog niet inzetbaar. Daarbij komt ook nog eens het gemis van de geblesseerde Samir Nasri die herstellende is van een spierblessure. Verder is het nog afwachten of Bakkali, Makarenko en Emmanuel Sowah Adjei wel aan de start kunnen verschijnen.

Bij KAA Gent is de zorg om de geblesseerden wat minder groot. Giorgi Chakvetadze en Elisha Owusu zijn hard op weg naar hun comeback, maar of dat donderdag tegen Anderlecht al zal zijn moet nog blijken.

Prognose

Onze voorspelling is dat KAA Gent wint. RSCA zal geen gemakkelijke prooi zijn voor de Buffalo’s en daarom houden wij onze voorspelling bescheiden met een 0-1 winst voor KAA Gent. Denk u hier anders over? Speel mee via de bookmakers en laat uw eigen voorspelling achter bij VoetbalGokken.be!

Pre-wedstrijdquoteringen voor RSC Anderlecht – KAA Gent

Voor de wedstrijd in het Lotto Park stadion zijn de pre-wedstrijdquoteringen weer straf ingedeeld. De odds wijken niet veel van elkaar af en dat betekent dat een juiste voorspelling minimaal het dubbele van de inleg waard gaat zijn. Zo wordt winst van thuisploeg Anderlecht x 2.75 keer uw inleg waard. Een uitzege van Gent levert u als speler hierop x 2.37 keer uw inleg op. Voor een gelijkspel hanteren de bookies de hoogste odd van deze match: x 3.60 keer uw speelbedrag.

De Jupiler Pro League-wedstrijd RSC Anderlecht – KAA Gent wordt gespeeld op donderdag 31 oktober om 20:30 uur in het Lotto Park stadion. Verwacht u een overwinning van RSCA of denkt u dat ook de Buffalo’s de ploeg van Vercauteren pijn gaan doen? Laat weten wat uw verwachting van deze match is en win klinkende duiten met een correcte voorspelling!


Reacties

teamspeler
30 oktober 2019

Op een gelijkspel ingezet bij de bookies.

4 jaar geleden

weddens...
31 oktober 2019

Hopelijk zegeviert RSCA dit keer, want ik speel op Paars-wit

4 jaar geleden

kaagent
31 oktober 2019

Minstens 0-2 in Lotto Park ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN