RSC Anderlecht start Pro League seizoen met Brusselse derby tegen Union

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
21 juli 2021     0 REACTIES

Dit weekeinde kunnen voetbalpunters terug helemaal losgaan in diverse Belgische competitiematches. Deze vrijdag barst het al los, maar zondag komt RSC Anderlecht in actie. De tegenstander van RSCA dat in eigen Lotto Park speelt, is het gepromoveerde Union Sint-Gillis. Verwacht u een klinkende overwinning van Paars-wit in deze Brusselse derby of gaat Union tegengas geven? Voorspel en win via VoetbalGokken.be de strafste quoteringen.

Vincent Kompany: “We starten met een echte Brusselse derby”

Anderlecht-coach Vincent Kompany zag Union al graag promoveren naar de hoogste divisie en dat gebeurde ook. Union werd kampioen van Proximus League. Anderlecht mag het seizoen starten met tegen Union. Kompany: “Union was een reus die lang in de lagere klasse zat, maar het was altijd leuk om als neutrale fan naar de wedstrijden te komen kijken. Ik had ook vrienden die er speelden. Ik wilde al graag dat Union promoveerde om opnieuw een echte Brusselse derby op te starten”, aldus de RSCA-coach tegenover Sporza.

RSC Anderlecht wint de wedstrijd
1.53
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.10
Union Sint-Gillis wint de wedstrijd
5.50

“We halen nu al een indrukwekkend niveau”

De voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep voor RSC Anderlecht wat stroef, maar coach Kompany heeft vertrouwen dat zijn team het dit seizoen goed gaat doen in de Pro League. “Ze spelen helemaal anders als ze vertrouwen hebben. Dan halen ze een indrukwekkend niveau”, beseft Kompany.

Felice Mazzu: “We zullen klaar zijn voor RSC Anderlecht”

Aan het roer van Union Sint-Gillis staat coach Felice Mazzu die uitkijkt naar de derby tegen Anderlecht. “We zullen klaar zijn voor de match van zondag. Ons ritme is stilaan terug, maar het seizoen zal lang genoeg zijn”, zegt coach Mazzu die geen onbekende is in de Pro League. De coach trainde in de voorbije seizoen Racing Genk en Sporting Charleroi.

“Iedereen is ook trots om bij Union te spelen”

Volgens de coach hebben zijn spelers nog wat rust nodig om er vervolgens tegenaan te kunnen. “Ik voelde wat vermoeidheid bij de spelers, maar dat is helemaal logisch. We zijn al een tijdje stevig aan ‘t opbouwen op training en tijdens de wedstrijden. De continuïteit blijft binnen de ploeg, ik ben tevreden over deze voorbereiding en over wat we getoond hebben. Iedereen is ook trots om bij Union te spelen”, besluit coach Mazzu zijn persconferentie in de aanloop naar de match op verplaatsing bij RSCA.

Statistieken

RSC Anderlecht werd voorbije seizoen vierde in PO1 en speelt dit seizoen in het gloednieuwe Europese toernooi de Conference League. In de laatste match van het seizoen troefde Royal Antwerp FC de ticket voor de Europa League af van RSCA. Samen met KAA Gent is Anderlecht de eerste Belgische ploeg die deelneemt aan dit nieuwe Europese toernooi van de UEFA.

Het is 48 jaar geleden dat Union Sint-Gillis naar de hoogste Belgische competitie promoveerde. De ploeg uit Brussel is elf keer Belgisch kampioen geworden. Dit gebeurde vooral in de eerste 35 jaren van de vorige eeuw. Het is dus een hele prestatie dat coach Mazzu met zijn team terug is in de top van het Belgische voetbal.

Head 2 Head

De laatste keer dat Anderlecht en Union tegen elkaar speelden, was 11 februari dit jaar. Het ging toen om de achtste bekerfinale van de Croky Cup. RSCA won in Stadion Joseph Marien met 0-5 van Union.

Toch is de kleinere club uit Brussel ook weleens een maatje te groot geweest voor Paars-wit. In de zestiende finale van de Belgische cup de datum 27 september 2018 knikkerde Union het grote Anderlecht al vroegtijdig uit het bekertoernooi door met 0-3 te winnen in het Lotto Park.

Huidige vorm RSC Anderlecht

RSCA speelde een belabberde oefencampagne. Van Ajax werd voorbije vrijdag verloren met 0-2. De duels tegen OFI Kreta, AZ Almaar, FC Utrecht en Sint-Truiden werden allemaal met 1-1 gelijkgespeeld. Sowieso is het al een tijd terug dat RSC Anderlecht nog eens een match primus werd. De laatste keer dat het team van coach Kompany zegevierde, was op 24 april dit jaar in een oefenmatch tegen KV Oostende (0-3).

Huidige vorm Union Sint-Gillis

Union heeft een geslaagde oefencampagne achter de rug. Zo werden er negen oefenmatches gespeeld en ging er geen één verloren. Van ploegen als Zulte Waregem (0-4) en het Franse Amiens SC (3-4) werden zelfs gewonnen. Ook wist het team van coach Mazzu Standard in Luik op 0-0 te houden. De grootste overwinning in de oefenreeks werd behaald tegen Deinze (6-2).

Lappenmand

Anderlecht-coach Kompany kan over een fitte basisselectie beschikken en vangt dus met een complete groep het seizoen aan.

Union heeft met Bart Nieuwkoop één speler die in de lappenmand verblijft. De Nederlandse verdediger heeft sinds voorbije maand last van een hamstringblessure en doet voorlopig dus nog niet mee.

Prognose

Normaal gesproken zal RSC Anderlecht de sterkste van de twee teams zijn. Daar gaan wij in onze prognose dan ook vanuit. Onze wedtip bij Betway.be is 3-0 voor Paars-wit. In onderstaand odds-overzicht vindt u de maximale quoteringen die de Belgische bookmakers hanteren voor deze match in het Lotto Park.

Quoteringen RSC Anderlecht – Union Sint-Gillis

De quoteringen worden meteen hoog ingeschaald als de bal terug gaat rollen in onze vaderlandse competitie. De hoogste odd voor deze match wordt uitgekeerd als Union wint van RSCA. Maximaal kunt u x 5.50 keer uw inleg retour verwachten als het ‘kleine broertje’ uit Brussel zegeviert.

Nog een straffe odd vinden wij in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers bij een gelijkspel. U kunt x 4.10 keer de inleg terugverwachten als Anderlecht en Union de punten zondagavond delen. Een zege van RSCA staat op een pre-odd van x 1.53 keer uw speelbedrag genoteerd.

De Pro League match RSC Anderlecht – Royale Union Saint-Gillis wordt gespeeld op zondag 25 juli om 18:30 uur in het Lotto Park Stadion te Brussel. Komt RSCA goed uit de startblokken door Union te verslaan of gaat de gepromoveerde ploeg er met drie punten vandoor? Ontdek de strafste pre-odds via VoetbalGokken.be en win hoge bonussen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN