RSC Anderlecht speelt op verplaatsing bij Sporting Lokeren

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
26 februari 2019     0 REACTIES

Met nog drie speelronden te gaan voordat play-offs van start gaat, is de spanning in de Jupiler Pro League te snijden. Ook voor RSC Anderlecht zijn het cruciale weken, want het team van trainer Fred Rutten staat op de zesde plek. Ook onderaan het rijtje is de noodkreet te horen. Sporting Lokeren staat hulpeloos op de zestiende plek en er is nog weinig hoop op herstel voor de ploeg. Dit weekend treffen de ploegen elkaar in Lokeren en VoetbalGokken.be blikt daar alvast naar uit.

Fred Rutten: “Meer dan honderd procent geven in Lokeren”

RSC Anderlecht heeft de Klassieker van voorbije weekend overleeft. Club Brugge kwam op bezoek in het Astridpark en wist het team van RSCA-trainer Fred Rutten niet te overmeesteren. Het werd 2-2 een gelijkspel en daarmee raapte Anderlecht weer een broodnodige punt op. Met 42 punten voelt RSCA de hete adem in de nek van eerste achtervolgers KAA Gent (41 punten) en Sporting Charleroi (38 punten). De wedstrijd op verplaatsing bij Sporting Lokeren moet gewonnen worden wil Paars-wit kansen houden om mee te doen in PO1. “Wij moeten ervoor zorgen dat we meer dan honderd procent geven, anders kan het problemen geven om in Play-off 1 te geraken”, zo luidt de conclusie van Fred Rutten in Voetbalbelgie.

“Er wachten ons nog drie finales”

Op het wedstrijdschema van RSCA staan geen matches tegen de top zes gepland. Naast Lokeren heeft Anderlecht nog een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk en een match op verplaatsing bij KV Oostende in de planning staan. Het moet dus wel heel raar lopen wil RSCA niet in PO1 geraken. Van Club Brugge (2-2) en de week ervoor bij Royal Antwerp (0-1) werd ook niet verloren. Maar Rutten wil zijn team scherp houden voor onder andere de wedstrijd tegen Lokeren. “Als Anderlecht normaal is, en in de top staat, dan was ik niet tevreden geweest met vier punten. Achteraf kan ik wel tevreden zijn met vier punten uit de laatste twee duels, maar dat mag niet leiden tot gemakzucht. Ik wil niets horen van een haalbaar programma. Voor ons zijn er geen kleine wedstrijden meer. Met deze ploeg kunnen we niet op 80% van ons kunnen spelen. We zullen het maximum moeten geven tegen Lokeren. Er wachten ons nog drie finales”, besluit hij.

Yannick Bolasie: “Als Play-Off 1 nog in gevaar komt, is het ónze eigen schuld”

Huurling Yannick Bolasie liet zich de laatste twee wedstrijden van zijn goede kant zien. Bolasie maakte tegen Antwerp het enige doelpunt van de match en ook tegen Club Brugge was Bolasie  tweemaal trefzeker. Rutten hoopt dan ook dat de Congolees tegen Lokeren weer waardevol zal zijn voor zijn ploeg. “Hij heeft niet alleen een hoog rendement, hij werkt zich ook het apelazarus. Voor het team is hij goed, dat hebben we hard nodig”, aldus Rutten in Voetbalprimeur.

De speler zelf is wat bescheiden, maar wil ook tegen Lokeren alles op alles gaan zetten om RSCA te redden van PO2. “We hebben zó veel goeie spelers”, zegt Bolasie over zich ploeg. “Als we deze mentaliteit keer op keer herhalen moeten we de laatste drie matches kunnen winnen en negen op negen halen. Als Play-Off 1 nog in gevaar komt, is het ónze eigen schuld”, aldus de huurling op Voetbalprimeur.

Glen De Boeck: “Zo goed mogelijk voorbereiden voor Anderlecht”

Bij Sporting Lokeren zitten ze niet te wachten op de komst van RSC Anderlecht. Lokeren staat op de zestiende plek en de goesting is bij spelers en trainer ver te zoeken. Lokeren-coach Glen De Boeck: “We moeten nu niet naar het klassement kijken, want dan worden we depressief”, zo analyseert de trainer de situatie op Sporza.

“Situatie elke week moeilijker”

Maar RSCA komt zondag toch gewoon op bezoek en dan moeten er weer negentig minuten gespeeld worden. “We moeten proberen om zo positief mogelijk te blijven en de wedstrijd tegen Anderlecht zo goed mogelijk voor te bereiden. We moeten ook blijven groeien als team, maar als het zo tegenzit, is het quasi onmogelijk om een ploeg als Anderlecht te kloppen. Onze situatie wordt elke week moeilijker”, erkent De Boeck. Na Anderlecht wordt het wedstrijdschema voor Lokeren niet gemakkelijker. Er staat nog een wedstrijd op verplaatsing op het programma tegen KRC Genk en thuis tegen Cercle Brugge.

Statistieken

De kans is uiteraard groot dat RSC Anderlecht wint van een ploeg dat nog weinig kan veranderen aan de situatie op de ranglijst van de Jupiler Pro League. Verliezen in Lokeren overkomt RSCA maar zelden, maar toch is het nog niet zo lang geleden dat Paars-wit met lege handen huiswaarts keerde vanuit Lokeren. In 2014 wist Lokeren door 2-1 winst de punten thuis te houden. Dat was dan wel gelijk de eerste keer en enige keer in deze eeuw.

Een gelijkspel komt vaker voor. Precies twee jaar geleden bleef het 0-0 in het Dakman-stadion en ook in 2015 was dit het geval. De laatste keer dat RSCA op bezoek ging bij Lokeren was in december 2017 en toen werd er door Anderlecht met 1-2 winst een driepunter gescoord op Lokeren.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Sporting Lokeren – Anderlecht

De Belgische wedkantoren hebben de pre-wedstrijdquoteringen als volgt ingedeeld. Een stunt van thuisploeg Lokeren staat het hoogst genoteerd bij deze wedstrijd: x 5.70 keer uw inleg. Een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem op x 4.20 keer het speelbedrag. Denkt u dat RSCA deze match op verplaatsing ‘gewoon’ wint? Speel dan op winst van Anderlecht en ontvang uw inleg x 1.58 keer terug als RSCA er met de bloemen vandoor gaat.

  

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De Jupiler Pro League-wedstrijd Sporting Lokeren – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zondag 3 maart om 18:00 uur in het Dakman-stadion te Lokeren. Hoe gaat volgens u deze zondagavond verlopen in Lokeren. Wordt het Anderlecht of is het de thuisspelende ploeg die gaat verrassen? Speel mee via VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN