RSC Anderlecht krijgt bezoek in Pro League van KV Kortrijk

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
19 februari 2021     1 REACTIE

Na al het Europese voetbalspektakel van deze week wordt er dit weekeinde ook gewoon weer gestreden om de punten in de Belgische Pro League. RSC Anderlecht gaat zondag in eigen Lotto Park aantreden tegen KV Kortrijk. Welke ploeg slaagt deze zondag? VoetbalGokken.be heeft de strafste quoteringen bij deze speelronde voor u gereedstaan!

Vincent Kompany: “Mini-competitie tot PO-1 begint met KV Kortrijk”

RSC Anderlecht neemt het zondag in eigen huis op tegen KV Kortrijk. Vanop een vierde plek rekent Anderlecht-coach Vincent Kompany uit wat er nog allemaal mogelijk is in de strijd om Play-Off 1. “Ik kijk al uit naar de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Dit is nog een minicompetitie tot aan Play-off 1”, zegt Kompany.

RSC Anderlecht wint de wedstrijd
1.58
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.95
KV Kortrijk wint de wedstrijd
5.15

“Dat team zal de koning zijn”

Na de match tegen de Luikenaren speelt RSCA nog op verplaatsing bij Standard Luik, maar op die match zal niet veel druk meer liggen als er zondag van KVK wordt gewonnen. “Het team dat eens drie matchen na elkaar kan winnen, zal de koning zijn. Een serie van vijf zeges zal niet nodig zijn”, aldus de Anderlecht-coach in Het Nieuwsblad.

Luka Elsner: “Vechtvoetbal en collectief presteren tegen RSCA”

Nieuwbakken-coach Luka Elsner gaat als T1 van KV Kortijk voor het eerst naar RSC Anderlecht. De coach afkomstig uit Slovenië krijgt een lastige taak voorgelegd, maar de coach ziet mogelijkheden. “We gaan er zondag voor en hopen stap voor stap te kunnen groeien met collectief voetbal, werkvoetbal, karaktervoetbal. Het soort voetbal dat de mensen willen zien. Spelers die vechten voor elke bal en uitbreken met snelle aanvallen. We gaan het zien”, zegt de nieuwe coach van KVK.

“Omschakeling na balverovering beheersen”

Coach Elsner weet waaraan nog hard gewerkt moet worden. “We moeten alle aspecten van de omschakeling na balverovering beheersen. Dit is het meest interessante moment om offensieve situaties te creëren. Ik hou van een bal in de diepte. Daar is niets mis mee. Ik wil ook blijven werken aan de stilstaande fases. De helft van de doelpunten heeft ermee te maken”, aldus Elsner.

Statistieken

In de Jupiler Pro league staat RSC Anderlecht op de vierde plek. Met 42 punten uit 27 matches moet de ploeg van coach Kompany KRC Genk dat 42 punten uit 26 matches heeft voor zich dulden.

Koploper Club Brugge is met zestig punten vooralsnog compleet uit beeld voor Paars-wit. KV Kortrijk staat dertiende. De ploeg van coach Vercauteren behaalde 33 punten uit de eerste 27 speelronden.

Head 2 Head

Het jongste bezoek va KV Kortrijk aan RSC Anderlecht dateert al vanaf 24 november 2019. Er werd toen gelijkgespeeld tussen beide ploegen met 0-0. Een seizoen eerder was RSCA thuis wel de baas over KVK.

Op 10 maart zegevierde Paars-wit met 2-0 van de Kerels uit Kortrijk. Dat KVK nog eens kwam winnen in het Brusselse Anderlecht was op 6 maart 2013. In die match werd maar eenmaal gescoord en dat was door KV Kortrijk. Bijgevolg was de eindstand destijds: 0-1.

Huidige vorm RSC Anderlecht

RSC Anderlecht heeft geen Europese campagne en kan zich vol richten op de Pro League en de Croky Cup. Voorbije week werd de bekermatch tegen Union met 0-5 gewonnen door de ploeg van coach Kompany. Drie dagen later speelden RSCA op Jan Breydel tegen Cercle Brugge, maar tot scoren kwam het niet: 0-0. Wel staat de ploeg uit Brussel inmiddels op een vierde plek in de competitie.

Huidige vorm KV Kortrijk

KV Kortrijk verloor voorbije week de bekermatch tegen Standard Luik met 1-2 na verlenging van de match. Drie dagen later ging de ploeg van coach Elsner opnieuw onderuit. Bij OH Leuven werd met 3-1 verloren. KVK staat dan ook op een dertiende plek in de Pro League.

Lappenmand

RSCA-coach Kompany kan nog niet beschikken over doelman Hendrik Van Crombrugge. De 27-jarige sluitpost van Anderlecht wordt begin april terugverwacht van een rugblessure die hem dan ruim vijf maanden aan de kant hield. Amir Murillo heeft zijn vijfde gele kaart van dit seizoen en moet een match brommen.

KV Kortrijk heeft met Kristof D’Haene een linkervleugelverdediger minder ter beschikking. De dertigjarige verdediger heeft een heupblessure en krijgt voorlopig nog geen groen licht van de medische staf.

Prognose

RSC Anderlecht heeft thuis al lange tijd niet meer verloren van KV Kortrijk. Volgens ons gaat dat ook dit weekeinde niet gebeuren. Onze voorspelling is 2-0 voor Paars-wit. Check onderstaand odd-overzicht voor de strafste odd van deze match.

Quoteringen RSC Anderlecht – KV Kortrijk

De hoogste odd van deze match wordt uitgekeerd als KV Kortrijk deze zondag aan het langste eind trekt. Gemiddeld wordt er x 5.15 keer uw speelbedrag uitgekeerd als de Kerels zegevieren in het Lotto Park.

Nog een straffe odd staat er voor u klaar als er gelijkgespeeld wordt: x 3.95 keer het speelbedrag valt u dan ten deel. In het 1X2 spelsysteem staat een zege van RSC Anderlecht op x 1.58 keer de inleg ingeschaald.

De Jupiler Pro League RSC Anderlecht – KV Kortrijk wordt gespeeld op zondag 21 februari om 13:30 uur in het Lotto Park te Brussel. Gaat RSCA zegevieren of nemen de Kerels uit Kortrijk drie punten mee naar huis? Uw voorspelling kan waardevol zijn bij de bookmakers op VoetbalGokken.be!


Reacties

bobgok
22 februari 2021

Niet best met RSCA. Ik heb gespeeld op 2-0 geen 0-2!

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN