RSC Anderlecht in eigen huis tegen Sporting Charleroi

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
7 december 2019     1 REACTIE

Komende zondag is het tijd voor een thuiswedstrijd van RSC Anderlecht tegen Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League. Beide teams willen de laatste punten van het jaar nog graag bij elkaar rapen. De druk is dus hoog en dat weten ze bij de Belgische wedkantoren maar al te goed. Pakken de Zebra’s op het Lotto Park door met hun ongeslagen reeks en breken ze Paars-wit opnieuw of is het de thuisploeg die gaat zegevieren? Laat uw voorspelling een straffe beloning opleveren door mee te spelen via VoetbalGokken.be op Anderlecht – Charleroi.

Frank Vercauteren: “We moeten winnen van Charleroi”

RSC Anderlecht trainer Frank Vercauteren speelden midweeks met zijn ploeg de Belgische bekerwedstrijd tegen Excelsior Moeskroen. Die wedstrijd werd buitenshuis gewonnen met 2-3 en dat beurde de trainer enorm op om meteen verder te kijken naar de volgende wedstrijd en dat is zondag tegen Royal Sporting Charleroi. De coach is dan ook heel direct over wat er moet gebeuren op het veld van het Lotto Park. “Iedereen weet dat we moeten winnen van Charleroi, maar ik wil vooral de weg bekijken die we moeten nemen om te kunnen winnen”, legt Vercauteren uit.

Anderlecht wint de wedstrijd
1.85
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.60
Charleroi wint de wedstrijd
4.00

Ranglijst

Vanaf de elfde plek blijft de trainer ambities houden. “Je moet altijd winnen, goed spelen en kampioen spelen. Het hoort nu eenmaal bij het huis. Want ik kijk niet naar de rangschikking. Op Anderlecht is er altijd druk, of je nu eerste of laatste bent”, zo stelt Vercauteren vast.

“We blijven de filosofie respecteren”

De trainer blijft erbij dat er geen vuiltje aan de lucht is in de relatie tussen hem en de inmiddels weer inzetbare Vincent Kompany. “Het is zeker niet zo dat Kompany en ik niet op dezelfde lijn zitten”, vertelt Vercauteren hierover. “We blijven de filosofie respecteren en gaan blijven opbouwen van achteruit. Het is niet omdat ik zeg dat er eens een bal mag weggetrapt worden dat we daar anders over denken. Spelers moeten vooral leren om situaties goed in te schatten en dan weten ze wanneer ze geen risico’s mogen nemen. Ze moeten soms een stap verder leren kijken. Op Anderlecht moet je natuurlijk wel met die druk kunnen omgaan. Anders hoor je hier niet thuis”, aldus Vercauteren bij HLN.

Karim Belhocine: “Het wordt een interessante wedstrijd”

Zondag staat er dus een wedstrijd op verplaatsing naar Brussel op het programma voor de ploeg van trainer Karim Belhocine. Midweeks werd thuis al gewonnen van KAA Gent (1-0) in de Belgische beker en dat geeft Belhocine een goed gevoel richting de wedstrijd bij zijn oude team RSCA. “Het wordt, hoe dan ook, een zeer interessant duel”, zegt de trainer van de Zebra’s in HLN.

“Anderlecht is Gent niet”

Toch wil de trainer vooraf niet juichen. “We moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Anderlecht is Gent niet dus ik ga mijn team hierop voorbereiden”, aldus Belhocine die weet dat RSCA met Frank Vercauteren aan het roer beter presteert. “Met Vercauteren als hoofdcoach kan de aanpak verschillend zijn. Maar goed, ik ga mij daar niet al te druk over maken. Wij hebben onze manier van spelen en ik ben niet geneigd daarvan ingrijpend af te wijken. Anders gezegd: zij hebben hun project, wij het onze”, aldus de trainer van Charleroi.

Statistieken

Charleroi staat ver boven Anderlecht in de stand na zeventien speelronden en dan moeten de Walen ook nog een duel inhalen. Charleroi staat momenteel op plek vier met 31 uit 16. RSC Anderlecht vinden we terug op een teleurstellende elfde stek. RSCA pakten in de voorbije zeventien matches slechts 21 punten en staat dus tien punten achter de bezoekers van aankomende zondag.

Head 2 Head

Afgaande op de onderlinge ontmoetingen hoeft Anderlecht zich niet heel veel zorgen te maken. Meestal worden de thuismatches tegen Charleroi wel met een positief resultaat afgesloten. Uitzondering hierop zijn de partijen gespeeld in 2017. In april van dat jaar kwam Charleroi met 0-1 winnen in Brussel en herhaalde die stunt op het einde van dat kalenderjaar nogmaals: toen zelfs dankzij een 1-3 score. Vorig seizoen werd het 1-1, maar voor de rest staan er vooral overwinningen van Anderlecht in het historische overzicht. Echter dat zal deze zondag niet meetellen.

Huidige vorm RSC Anderlecht

De huidige vorm zegt wat dat betreft meer over de huidige krachtverhoudingen. RSCA begon het seizoen belabberd, na wat wisselingen in de technische staf lijkt het nu allemaal iets stabieler. Voorbije weekend werd er nog wel met 3-2 verloren bij Oostende, maar in de Cup herpakten de ploeg van trainer Vercauteren zich door op verplaatsing bij Moeskroen met 2-3 te winnen.

Huidige vorm Charleroi

De Waalse ploeg is op stoom. Op 4 oktober werd er voor het laatst niet gewonnen. Drie keer raden wie er toen met de punten vandoor ging? Juist: Anderlecht. Het werd destijds 1-2. Na deze flater ging het elftal van Belhocine echter vrolijk verder met winnen. Zeven zeges en één gelijkspel brengt ze op die vierde plek van de ranglijst. De vorm is dus nog altijd uitstekend!

Lappenmand

Vercauteren moet het nog altijd stellen zonder de middenvelder Samir Nasri. De Fransman kampt al geruime tijd met een spierblessure. Ook Pieter Gerkens is nog altijd out. Bij hem zitten de problemen in de achillespees. Voor de rest is iedereen in eerste aanleg fit verklaard. Charleroi mist zondag verdediger Modou Diagne. Ook hij heeft een onwillige achillespees. Zijn landgenoot Diandy ontbreekt vanwege knieklachten. Adama Niane is een twijfelgeval.

Prognose

Onze wedtip luidt: spelen op winst van Charleroi. De bezoekers staan niet voor niets zo hoog en de odds voor een zege op verplaatsing bij RSCA zijn enorm straf! U ontvangt maar liefst viermaal uw inleg uitgekeerd als Charleroi een zege boekt in het Lotto Park. Check onderstaand overzicht voor alle gemiddelde quoteringen die u momenteel kunt terugvinden bij de Belgische wedkantoren die bij ons zijn aangesloten.

Quoteringen Anderlecht – Charleroi

De Belgische wedkantoren staan te popelen om de voorspellingen van de wedstrijd Anderlecht tegen Charleroi op te nemen. De quoteringen zijn zeer straf ingedeeld. Voor een zege van Charleroi zijn de bookmakers bereid de hoogste odd van deze wedstrijd ui te keren: x 4.00 keer uw speelbedrag valt dan in uw voordeel. Voor een gelijkspel staat x 3.60 keer de inleg voor u gereed. Verwacht u dat Anderlecht voor eigen publiek zal zwaaien met de bloemen? Speel dan op winst van RSCA en ontvang uw inleg x 1.85 retour als u gelijk krijgt.

De Jupiler Pro League wedstrijd RSC Anderlecht – Royal Sporting Charleroi wordt gespeeld op zondag 8 december om 18:00 uur op het Lotto Park te Brussel. Grijpt Charleroi ook zijn volgende tegenstander bij de keel of zegeviert RSCA in eigen huis? Laat uw voorspelling geld waard zijn door mee te spelen via VoetbalGgokken.be!


Reacties

tooskla...
10 december 2019

Tja niet verloren, maar toch niet al te best van RSCA.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN