Royal Antwerp – RSC Anderlecht: wie blijkt de beste papieren te hebben?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
12 september 2019     2 REACTIES

Zondagmiddag nemen Royal FC Antwerp en RSC Anderlecht het tegen elkaar op in een poging hoger op de tabellen te komen. Beide formaties staan onder hun stand: Antwerp is negende en RSCA staat zelfs pas dertiende. Een overwinning komt dus voor zowel de thuis- als uitspelende ploeg goed uit. Wie blijkt er over de beste papieren te beschikken? Kan Anderlecht met Vincent Kompany in de lappenmand overtuigen of lukt het László Bölöni om Antwerp naar de vierde overwinning van dit seizoen te loodsen?

Royal Antwerp-coach Bölöni: “We gaan Anderlecht niet zomaar opzij zetten”

Antwerp-trainer László Bölöni: “Denk nu niet dat we zomaar even makkelijk Anderlecht opzij gaan zetten. In Anderlecht hebben ze momenteel zorgen, maar het blijf wel een monster van het Belgisch voetbal. Respect is dus op zijn plaats”, wordt hij geciteerd door Het Nieuwsblad.

“Niet alles is plots negatief”

Dat Antwerp in de voorbije speelronde onderuit ging tegen Zulte Waregem zegt hem ook niets richting het duel van zondag: “Als trainer zoek je altijd naar een zekere stabiliteit. Het is niet omdat we vorige week een non-match speelden dat alles plots negatief is. In het voetbal denkt men vaak te veel in termen van goed en slecht, terwijl de realiteit niet zo zwart-wit is.”

RSC Anderlecht-manager Verschueren: “Tegen Antwerp weer een blok vormen”

Na de interlandperiode zijn alle ogen weer gericht op de vaderlandse competitie. Anderlecht klopte op de vorige speeldag Standaard en kan weer voorzichtig naar boven lonken. “Tegen Antwerp proberen we nu een blok te vormen zoals tegen Standard”, zegt Michael Verschueren over de komende match.

“Positieve evolutie tegen Antwerp voortzetten”

“In deze wedstrijden moeten we er staan. Alles evolueert in de goeie richting”, vervolgt Verschueren. “We praten hier vaak over ‘het project’ en dat project is lopende. Elke dag zien we vooruitgang. De fans willen op het einde van de rit natuurlijk wel zien dat hun ploeg wint, zoals tegen Standaard. We hopen die trend in de komende thuiswedstrijd door te zetten.”

Statistieken

Uit de statistieken kunnen we aflezen dat beide elftallen de voorbije jaren aan elkaar gewaagd zijn geweest. Momenteel is het gat vier punten, maar de competitie is nog jong en dat verschil zou op het einde zomaar een pak kleiner kunnen zijn. Wellicht zelfs in het voordeel van RSCA?

Head 2 Head

De onderlinge ontmoetingen geven al evenmin uitsluitsel over een eventuele favorietenrol. Voorbije seizoen eindigde de clash tijdens PO1 in 1-1. Santini openden al na vijf minuten de score: 0-1. Aan het begin van de tweede helft trok Antwerp middels een treffer van Lamkel Zé de score gelijk en bij die 1-1 stand zou het blijven. Een gelijkspel is geen zeldzaamheid, want ook in 2017 werd het in het Lotto Park een draw. Toen floot de referee af bij 0-0.

Zeventien jaar geleden dat Antwerp won

In de reguliere competitie wist RSCA wél met drie punten huiswaarts te keren door Royal FC Antwerp op een 0-1 nederlaag te trakteren. Dat de thuisploeg nog eens won in eigen stadion is al van 2002. Het elftal van Antwerp wist de toenmalige selectie van Anderlecht te overvleugelen door twee goals van Goots. Dat Zewlakow in de beginfase de score had geopend, maakte aan het slot dus niets meer uit.

Huidige vorm

Dat waren matches uit vervlogen tijden. De huidige realiteit laat twee formaties zien die moeite hebben om wedstrijden naar hun hand te zetten. Antwerp won van de laatste vijf matches er maar eentje en ook Anderlecht mocht slechts één keer juichend het veld afstappen.

Momentum voor RSCA

Het grote verschil zit hem wellicht in het momentum. Waar Antwerp de competitie goed begon met twee overwinningen en de voorbije weken steeds moeizamer tot winst komt, is het bij de ploeg uit Brussel precies omgekeerd. Anderlecht wist maar niet te winnen totdat er vorige week eindelijk drie punten werden gepakt door uitgerekend koploper Standaard Luik te verschalken: 1-0. De goesting om na de interlandbreak weer aan te treden zal allicht bij RSCA een pak groter zijn dan bij hun Antwerpse collega’s.

Toch nog goed nieuws voor Antwerp

Het goede nieuws komt van de transfermarkt: Faris Haroun tekende namelijk een verlengd contact bij The Great Old. Haroun maakte ook deel uit van de wonderploeg die in 2017 promotie naar de hoogste Belgische klasse wist te bewerkstelligen. Na het vertrek van Hairemans – gedurende het voorbije zomertransferwindow – is hij nog de enige in de huidige selectie van Antwerp die dat feest meevierde. Haroun stond in de belangstelling van KAA Gent, maar Antwerp blokkeerde een transfer. Nu zijn beide partijen dus toch tot elkaar gekomen wat resulteert in een contractverlenging tot en met 2021.

Prognostiek

Afgaande op voorgaande zou een overwinning van Anderlecht logisch zijn. Onze voorspelling is dat RSCA zijn twee seizoenzege gaat behalen. Na de thuiswinst op Standaard verwachten wij een eerste driepunter op verplaatsing voor de Belgische voetbalgrootmacht. Antwerp zal zich zeker niet zonder slag of stoot gewonnen geven, maar toch zetten wij in op 0-2. Een score die bij de bookies overigens redelijk vaak gespeeld wordt. Ook een gelijkspel is populair bij de bookies.

Pre-wedstrijdquoteringen voor RSC Anderlecht – Royal Antwerp

Na de eerste zege van RSCA in de Jupiler Pro League van dit seizoen hebben de Belgische wedkantoren zoals Unibet weer het vertrouwen in Anderlecht teruggekregen. Een zege van RSCA krijgt dan ook niet de hoogste odd van deze wedstrijd mee, maar die is wel ingedeeld bij een gelijkspel x 3.60 keer uw speelbedrag is daar de quotering van.

Een zege van Royal Antwerp levert met x 3.50 keer de inleg niet veel minder op. Mocht RSCA zondagavond thuis met de bloemen zwaaien, dan wordt er x 2.00 keer de inleg uitbetaald aan elke speler die voordat de wedstrijd begon op winst van Anderlecht inzette.

De Jupiler Pro League-wedstrijd RSC Anderlecht – Royal Antwerp wordt gespeeld op zondag 15 september om 14:30 uur in het stadion Lotto Park te Anderlecht. Krijgt RSCA het opnieuw voor elkaar om drie punten te scoren of is het The Great Old die er met de punten vandoor gaat? Sla uw slag via de bookmakers op VoetbalGokken.be!


Reacties

tooskla...
15 september 2019

Zonder Kompany in het veld gaat RSCA zegevieren.

5 jaar geleden

rsca
15 september 2019

2-0 van RSCA zou keurig zijn.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN