Royal Antwerp en Sporting Charleroi bekampen elkaar zondag

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
14 februari 2020     2 REACTIES

Komende zondagmiddag staat er in het Bosuil Stadion een thuiswedstrijd van Royal Antwerp in de planning. Royal Sporting Charleroi komt naar The Great Old toe om drie punten te veroveren en daarmee van de PO1 een zekerheid maken. Antwerp heeft dezelfde ambities en wil vooral met bijzijn van eigen publiek geen punt cadeau geven. De Belgische wedkantoren smullen van dit soort strijdlustige matches en belonen uw correcte voorspelling graag op hoge uitkeringen.

László Bölöni: “Charleroi is in grote doen”

Royal Antwerp kreeg donderdagavond al bezoek van KRC Genk en nu heeft zijn ploeg twee dagen de tijd om zich op te maken voor de volgende tegenstander. Sporting Charleroi komt zondag naar het Bosuil Stadion en dat wordt volgens trainer László Bölöni een hele klus. “Charleroi is in grote doen”, valt ook Bölöni op. “Bovendien heeft het twee dagen meer kunnen rusten (na de 2-1-zege tegen KV Mechelen dinsdag, red.). We gaan zo goed mogelijk proberen recupereren”, aldus de trainer van Antwerp.

Royal Antwerp wint de wedstrijd
2.00
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.40
Sporting Charleroi wint de wedstrijd
3.50

“Charleroi is een stabiele club”

Antwerp staan momenteel op een vierde plek en dat is exact één plek lager in de tabellen dan de tegenstrever van zondag: Charleroi. Van de laatste zestien matchen die Charleroi speelden verloren zij er één en dat heeft Bölöni ook opgemerkt. “Voor mij is Charleroi dé verrassing van het seizoen. Het is een stabiele club die ieder jaar vasthoudt aan een duidelijke politiek.”

“Quasi zeker van Play-off 1”

Antwerp heeft een ruime voorsprong (twaalf punten) op het nummer zeven Zulte Waregem en de ploeg van Bölöni mag dan ook niet meer naast de top zes grijpen. “Het is nu al ‘une saison riche’: op vijf matchen van het einde zijn we quasi zeker van Play-off 1, we spelen de bekerfinale en we proefden van de Europa League. Ook de bouw van het stadion schiet goed op. Ik vraag me af of we nog wel beter kunnen doen”, aldus de coach van Royal Antwerp.

Karim Belhocine: “Zondag wéér een zware wedstrijd”

Sporting Charleroi staat al met anderhalf been in PO1 nadat het voorbije dinsdag thuis tegen KV Mechelen wist te winnen met 2-1. Charleroi-trainer Karim Belhocine is trots op zijn team. “Ik heb mijn spelers gefeliciteerd, want KV Mechelen heeft het ons moeilijk gemaakt”, zegt Belhocine tegen Sporza. “Mathematisch zitten we nog niet in Play-off 1 geloof ik, dit geeft wel een boost. Ik ben blij, maar zondag spelen we weer een zware wedstrijd als we naar Antwerp trekken.”

Massimo Bruno: “Elke match spelen om te winnen”

Met dertien punten voorsprong op de nummer zeven (Zulte Waregem) kan er voor Charleroi niets meer misgaan. Speler Massimo Bruna is dan ook net zo tevreden op zijn team dan Belhocine. “Het is nog niet officieel, maar er kan inderdaad nog maar weinig mislopen”, lacht Bruno voor de camera van Sporza.

De middenvelder wil in de resterende vijf matchen niet lekker achterover gaan hangen. “Nee hoor helemaal niet. We spelen elke match om te winnen. Trouwens, het zijn allemaal grote matchen nog: Antwerp, Club Brugge, Standard, Gent. Een voorsmaakje op play-off 1. We willen geen figurant zijn, we willen meespelen voor Europa.”

Statistieken

Charleroi staat op de derde plaats met dertien punten meer dan de nummer zeven Zulte Waregem, KV Mechelen en RSC Anderlecht. De Zebra’s hebben 47 punten en de nummer twee KAA Gent heeft er maar twee meer. Royal Antwerp telt voorlopig één punten minder en is in bezit van de vierde plaats.

Head 2 Head

In Antwerp kan het flink spoken als het gaat om de onderlinge ontmoetingen tussen de thuisploeg en Charleroi. De laatste keer dat de ploegen tegen elkaar speelden in het Bosuil Stadion werd het 3-2 voor Antwerp. Twee maanden eerder wist Charleroi nog wel te winnen in Antwerp (1-2) net als in eind 2017 toen de Zebra’s er met 1-3 wisten te zegevieren. De laatste keer dat er geen winnaar van het veld stapte (1-1), was in januari 2001 en dat is inmiddels ruim negentien jaar geleden.

Huidige vorm Royal Antwerp

Royal Antwerp speelde eerder deze week de inhaalwedstrijd tegen KRC Genk doordat zondag de match afgelast werd door de storm Ciara. De thuiswedstrijd werd met 1-1 een gelijkspel en dat maakte weinig goed van de verloren wedstrijd op verplaatsing bij Club Brugge die week ervoor. Eind vorige maand werd er in de Jupiler Pro League voor het laatst gewonnen. Zulte Waregem kwam op bezoek in Antwerp en dat leverde de Great Old drie punten op (2-1).

Huidige vorm Sporting Charleroi

De inhaalwedstrijd tegen KV Mechelen werd midweeks al gewonnen met 2-1. Voorbije zaterdag werd ook Zulte Waregem (4-0) aan de zegekar gehangen. Bij KRC Genk hadden de Zebra’s niets te halen. De wedstrijd op verplaatsing bij Genk begin deze maand werd verloren met 1-0.

Lappenmand

Bij Royal Antwerp puilt de lappenmand behoorlijk uit. Zo blijven Matheus (beenblessure), Daniel Opare (buitenbandscheur knie), Junior Pius (kruisband gescheurd), Sander Coopman (knie), Dylan Batubinsika (knie), Martin Hongla (ziek) en Koji Miyoshi (enkel) zondag door kwetsuren aan de kant. Wesley Hoedt heeft al vier gele kaarten verzameld en moet oppassen voor een prent.

Bij Sporting Charleroi is de lappenmand wat minder gevuld. Cristophe Diandy (gescheurde kruisband) en Younes Delfi (knie) zullen zondag niet inzetbaar zijn. Massimo Bruno moet op zijn tellen passen tegen Antwerp, want de rechtsbuiten heeft al vier gele kaarten achter zijn naam staan.

Prognose

Onze wedtip is een gelijkspel in het Bosuil Stadion. Waarom? Wij denken dat de teams aan elkaar gewaagd zijn en er daarom zaterdag geen winnaar is. Onze voorspelling is een 2-2. Denkt u hier anders over of bent u het met ons eens? Laat de bookmakers tijdig weten wat uw voorspelling is en maak kansen op mooie geldprijzen!

Quoteringen Royal Antwerp – Sporting Charleroi

De Belgische wedkantoren hebben de quoteringen voor deze match aardig gelijkwaardig ingedeeld. De hoogste odd staat genoteerd bij een overwinning van Sporting Charleroi: x 3.50 keer uw speelbedrag. Een gelijkspel staat op x 3.40 keer de inleg. Een zege van Antwerp wordt in het 1X2 spelsysteem verdubbeld. Die odd staat namelijk op x 2.00 keer uw speelbedrag.

De Jupiler Pro league wedstrijd Royal Antwerp – Sporting Charleroi wordt gespeeld op zondag 16 februari om 14:30 uur in het Bosuil Stadion te Antwerp. Welke ploeg is volgens u zondagmiddag heer en meester op het veld? Vult u bij de bookmakers Antwerp of toch Charleroi in? Wat u ook voorspelt, speel mee via VoetbalGokken.be voor de hoogste odds en beste (welkomst)deals!


Reacties

belga
18 februari 2020

Straffe odd uitbetaald gekregen op mijn voorspelling 1-1 ;)

4 jaar geleden

tooskla...
18 februari 2020

De odds waren toppie! Mooi wat aan over gehouden. Volgende competitiematch nog eens proberen uit de bookies uit te buiten.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN