Racing Genk treft Anderlecht in Jupiler Pro League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
15 september 2016     8 REACTIES

De Luminus Arena is aanstaande zondag het decor voor de wedstrijd Racing Genk – Anderlecht. Beide teams hadden afgelopen week Europese verplichtingen, maar moeten direct weer omschakelen voor deze topper in de Jupiler Pro League. De Belgische wedkantoren zijn alweer helemaal klaar voor de volgende serie competitiewedstrijden. De pre-wedstrijd quoteringen voor het duel in Genk zijn zeer aantrekkelijk: zowel thuiswinst als een overwinning van Purple Dynamite levert u behoorlijk wat euro’s op, als u tenminste tijdig de juiste voorspelling achterlaat via voetbalgokken.be.

Racing Genk wil nederlaag wegspoelen

KRC Genk ziet de thuiswedstrijd tegen Anderlecht als een goedmakertje voor de matige wedstrijd van de voorbije week tegen Standard Luik. Door dit verloren duel 2-0 zakte Genk naar de zevende plek in de Jupiler Pro League. Bij winst had de club van trainer Peter Maes de eerste of de tweede plaats kunnen bemachtigen. “We staan weer met beide voetjes op de grond”, zei Peter Maes in Het Belang van Limburg. “Als je zo’n wedstrijd niet aanvat als een topmatch, dan valt er niets te rapen. Deze fout moeten we zondag tegen Anderlecht niet nogmaals maken.” Maes wil door een zege in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht de vorige match zo snel mogelijk vergeten. “We willen die ontgoocheling zo snel mogelijk doorspoelen. We moeten sterker worden bij balverlies, zoveel is duidelijk. Een wedstrijd verliezen is op zich geen ramp. Maar je moet er wel lessen uit trekken. Wij voetballen met vertrouwen na onze sterke seizoenstart. Ik moet erover waken dat dat vertrouwen niet omslaat in nonchalance”, zegt de oefenmeester enigszins verontrust.

Thomas Buffel: “We zullen mentaal sterker moeten zijn”

Kapitein Thomas Buffel weet waar het zwakke punt van De Genkies ligt. “Het is zeker en vast een mentale kwestie. In uitwedstrijden geloven wij te weinig in eigen kunnen en vooral als het eens tegenzit.”, stelt Buffel realistisch in Het Laatste Nieuws. “Als het goed draait, is iedereen in zijn sas. Maar als het niet draait, moet je kunnen terugvallen op de basis. Rust aan de bal, de bal in de ploeg houden. Als het bij ons minder loopt, dan zoekt iedereen naar de moeilijke oplossing. Dan geef je aan de tegenstander ook het signaal dat er iets mogelijk is”, zegt Buffel die dezelfde fouten niet tegen RSCA wil maken. “Dan worden zij nog feller in de duels en komen wij nog meer onder druk te staan. Als wij op die momenten te slordig zijn, is het onmogelijk om onder die pressing uit te voetballen. We hebben een leuke ploeg die heel goed voetbal kan brengen, maar als we een volgende stap willen zetten, zullen we mentaal toch sterker moeten worden”, aldus de kapitein van Racing Genk.

René Weiler: “In de sport krijg je niets cadeau”

Anderlecht heeft met de wedstrijd op verplaatsing tegen Genk vooral goesting in het veroveren van de koppositie. RSCA kan bij winst heer en meester van de Jupiler Pro League. De ploeg van René Weiler staat één punt achter koploper Waregem, dat dit weekeinde tegen Kortrijk speelt. Volgens de opvolger van Besnik Hasi lijkt het erop dat Anderlecht weer op het goede spoor zit. Maar daarvoor was het wel noodzakelijk om bepaalde waarden en normen opnieuw in te voeren: “Anderlecht heeft goede spelers, maar er zijn er ook die denken dat het volstaat wat te voetballen en die vergeten dat je af en toe ook moet werken. In de sport krijg je niets cadeau, zeker niet als je bij Anderlecht speelt: iedere tegenstander is supergemotiveerd om ons te kloppen”, blikt Weiler vooruit naar het duel in Genk. 

Weiler stelt zijn nieuwkomer Nicolae Stanciu tegen Genk hoogstwaarschijnlijk gewoon weer op. De oefenmeester heeft lovende woorden over de aanwinst van Anderlecht. “Ik vind dat je aan zijn speelstijl kan zien dat hij met volle zin voor Anderlecht gekozen heeft. Hij gaat ons nog veel plezier bezorgen”, klonk het bij Het Laatste Nieuws over de nieuwe ster van RSCA.

Anderlecht won in de voorbij week van Charleroi met 3-2 en zorgde ervoor dat De Zebra`s van de eerste plaats werden verstoten. De wedstrijd tegen Genk wordt opnieuw een uitdaging. In mei dit jaar verloor Anderlecht nog dik van de Genkenaren: het werd toen maar liefst 5-2.

Pre-wedstrijd quoteringen

De Belgische wedkantoren beseffen dat de druk er bij beide teams behoorlijk op staat na de Europese campagne moet er opnieuw volg gas gegeven worden. De bookies hebben de pre-wedstrijd quoteringen mooi verdeeld en dat betekent dat een goede voorspelling zorgt voor minstens een verdubbeling van uw inleg. Bindt Racing Genk ook Anderlecht aan de zegekar? Dan krijgen spelers x 2.38 hun inleg uitgekeerd. Voor een winnend Anderlecht ontvangt x 2.75 uw inleg. Een gelijkspel heeft de hoogste odd van dit duel: x 3.60.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De Jupiler Pro-Leaguewedstrijd Racing Genk – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zondag 18 september om 14:30 uur in de Luminus Arena te Genk. Welk team kan volgens u zijn ‘doelen waarmaken’ in dit duel? Doe mee en zet in via VoetbalGokken.be. Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 60 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

sportman
16 september 2016

Anderlecht kan de week goed afsluiten met een overwinning bij Racing Genk. RSCA gaat ervoor dus ik ga hier zeker op gokken.

8 jaar geleden

prijzen...
18 september 2016

Genk speelt thuis dus die gaan Anderlecht niet zomaar weg laten lopen met 3 punten. Ik speel op 1x!.

8 jaar geleden

vincent...
18 september 2016

Weiner moer is wat serieuzer worden. Anderlecht presteert onder de maat. Genk kan hier prima punten scoren

8 jaar geleden

footbal...
18 september 2016

Genk en Anderlecht hebben al een zware week gehad. Ik ga voor een gelijkspel, want beide teams hebben geen goesting om nog eens te verliezen.

8 jaar geleden

benteke
18 september 2016

Anderlecht gaat absoluut winnen. Ik twijfel er niet over! :)

8 jaar geleden

boekmak...
18 september 2016

Anderlecht wint dit gemakkelijk. Mijn inzet staat al vast ;-)

8 jaar geleden

sporza
18 september 2016

Wat een match: twee keer rood bij Genk en twee scores van Anderlecht.

8 jaar geleden

goktopper
18 september 2016

Yes, eindelijk een match goed gegokt dit weekend! Toch nog flinke uitkering kunnen pakken hier.

8 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN