Pro League: Wint Racing Genk van koploper Union Sint Gillis?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
11 september 2021     0 REACTIES

Deze zondag speelt Racing Genk in eigen Luminus Arena tegen de koploper va de Jupiler Pro League Royal Union Sint Gillis. De Genkies zijn al drie matches op rij niet verslagen in de Belgische competitie, maar Union laat ook erg weinig punten liggen. Welke ploeg zegeviert dit weekeinde in Genk? Voorspel de match via VoetbalGokken.be en beloon uzelf op straffe bookmakersbonussen.

John van den Brom: “Nu eerst match Union Sint Gillis”

De match van zondag tegen Union Sint Gillis is voor Racing Genk de laatste match voordat het op pad gaat naar Rapid Wien voor de eerste groepswedstrijd van de Europa League. Zover wil Genk-coach John van den Brom nog niet kijken. Eerst moet er nog gewonnen worden van Union. “Rapid Wien kennen we. Ik heb een groot geloof in een goed resultaat in Wien, maar eerst Union”, maakt coach Van den Brom duidelijk in zijn vooruitblik.

“Wij hebben uitstekende spelers”

De laatste match was voor Genk tegen RSC Anderlecht en die partij werd gewonnen met 1-0. Al vond coach Van den Brom dat de drie punten niet verdiend waren. Zondag wil de coach graag een ander team zien dan tegen RSCA. “Als ze zondag spelen zoals we getraind hebben, dan pakken we die drie punten. Wij hebben uitstekende spelers. Anders zaten ze niet in Genk”, zegt de T1 van de Genkies met een knipoog.

Felice Mazzu: “Genk kwalitatief de beste”

Union-trainer Felice Mazzu keert zondag terug naar zijn oude nest. Mazzu werd in 2019 ontslagen als trainer van Genk, maar voor de coach is het niks bijzonders om zondag naar de Luminus Arena te gaan. “Genk is volgens mij kwalitatief gezien de beste ploeg van het land, maar wat gebeurd is, is gebeurd”, zegt coach Mazzu aan GVA.

“Zondag wil ik gewoon punten pakken”

Gevoelens voor een revanche heeft de coach niet. “Ik zal hallo zeggen tegen diegenen die ik ken, maar daar stopt het. Of ik revanche wil? Met dat woord lijkt het alsof wat er is gebeurd enkel de schuld is van Genk, maar ik had ook verantwoordelijkheid. Ik wil zondag gewoon goed voetbal zien en punten pakken”, besluit de T1 van koploper Union Sint Gillis de voorbeschouwing op de aanstaande topper in de Belgische Pro League.

Statistieken

Bovenaan de tabel van de Jupiler Pro League staat Union Sint Gilles met twaalf punten. De ploeg van coach Mazzu wordt gevolgd door KAS Eupen en Club Brugge die allebei elf punten hebben.

Racing Genk vinden we terug op de vierde plek met tien punten. De Genkies worden op de hielen gezeten door KV Kortrijk, Standard Luik en Sporting Charleroi. Deze drie ploegen hebben ook tien punten uit zes duels behaald. Racing Genk heeft nog een speelronde in te halen in verband met een afgelasting aangevraagd voor een optimale voorbereiding op de Europese campagne.

Head 2 Head

De laatste twee ontmoetingen tussen Genk en Union Sint Gillis betroffen oefenduels. In de winterstop van voorbije seizoen wisten de Genkies niet te winnen van Union. Het werd een gelijkspel 4-4 tegen de ploeg die toen nog in de Proximus League speelde. In de zomer van 2020 werd een oefenduel wel gewonnen door Genk: 3-1.

In 2018 speelden de teams de kwartfinale van de Belgische beker tegen elkaar. Genk had de grootste moeite om te zegevieren van Union. In de reguliere speeltijd werd het 2-2. Na een penaltyreeks ging Union door naar de halve finale. In 2012 won Genk de zestiende bekerfinale met 0-6 van Union 60.

Huidige vorm Racing Genk

Het team van coach Van den Brom won voor de interlands van de Rode Duivels met 1-0 van RSC Anderlecht. Ook OH Leuven werd een week ervoor verslagen met 4-0 in de Luminus Arena.

In die week werd de kwalificatie voor de groepsfase Champions League verloren van Shakhtar Donetsk waardoor Genk verder gaat in de UEFA Europa League. Volgende week speelt Genk de eerste groepsmatch van de Europa League tegen Rapid Wien.

Huidige vorm Royal Union Sint Gillis

Union Sint Gillis wist eind augustus met 4-0 te zegevieren van Standard Luik. De ploeg van coach Mazzu verloor die week ervoor nog met 3-1 van KV Mechelen. In eigen huis werd ook KV Kortrijk aan de zegekar geknoopt. Union won met 2-0 van de Kortrijkers. Ook Beerschot VA werd met 0-3 verslagen.

Lappenmand

KRC Genk-coach Van den Brom kan zondag tegen Union over een geheel fitte selectie beschikken. Ook zijn er geen geschorste spelers te melden bij Genk.

Union-coach Mazzu moet nog een vervanger zoeken voor Felipe Avenatti. De centrumspits van Union heeft eind augustus een blessure opgelopen.

Prognose

En dan de prognose voor Racing Genk – Union Sint Gillis. Onze wedtip is een gelijkspel 1-1. Wat is uw voorspelling?

Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor u gereed hebben staan.

Quoteringen KRC Genk – Royal Union Sint Gillis

De online wedkantoren schalen de quotering in het 1X2 spelsysteem het hoogst in bij een gelijkspel. U kunt maximaal x 3.65 keer het speelbedrag terugverdienen als de punten gedeeld worden in Genk.

Dan de pre-odds bij een zege van Royal Union. Wint de koploper van de Pro league van Genk dan valt u x 2.85 keer het speelbedrag ten deel. Een zege van de Genkies is goed voor een beloning van x 2.21 keer uw speelbedrag.

De Jupiler Pro League match KRC Genk – Royal Union Sint Gillis wordt gespeeld op zondag 12 september om 21:00 uur in de Luminus Arena te Genk. Zegevieren de Genkies? Of gaan er drie punten mee naar Sint Gillis? Voorspel de match en win straffe bookmakersbeloningen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN