Play-off1: KAA Gent – Anderlecht

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
19 april 2016     0 REACTIES

In de vierde ronde van play-off1 staan KAA Gent en Anderlecht tegenover elkaar in de Ghelamco Arena. Anderlecht heeft afgelopen weekend van Club Brugge gewonnen en heeft daardoor nog maar een punt minder dan de huidige koploper. Om Club in het vizier te houden zal Anderlecht op verplaatsing moeten winnen van AA Gent, dat thuis een goed parcours loopt en lastig is te verslaan. Voetbalgokken.be blikt vast vooruit naar deze wedstrijd tussen de nummer twee en drie van de Jupiler Pro League.

Hein Vanhaezebrouck: “Het was een fantastisch seizoen”

Enkele maanden geleden flitste AA Gent nog aan de top van de ranglijst en was het lang actief in de Champions League. Nu proberen de Buffalo`s zich staande te houden op de derde positie. “Over de titel kunnen we al niet meer praten”, zegt trainer Hein Vanhaezebrouck. “Het was een fantastisch seizoen, maar als je slecht eindigt, gaat daar veel van verloren. We hebben de Gouden Schoen, de Supercup en een geweldig Europees seizoen. Maar volgend jaar zullen de mensen alleen nog zeggen dat de hype over is”, zegt Vanhaezebrouck overtuigd tegen Sporza. “We moeten beseffen dat het niet 5 voor 12 is, maar 5 over 12. We hebben sinds februari nog maar twee keer gewonnen en in 13 matchen hielden we slechts een keer de nul. Die cijfers zijn AA Gent-onwaardig.” Het succes dat KAA Gent begin dit jaar had lijkt nu heel ver weg. “We leken wel de enige ploeg in België en iedereen zei toen dat we los een tweede titel zouden pakken. En sommige spelers dachten dat ze er al waren.” Niets bleek minder waar en nu moet na de overwinning op Oostende (0-2), thuis wederom gewonnen worden tegen een Anderlecht in bloedvorm.

Anderlecht vol vertrouwen

Bij Anderlecht wordt er nog volop nagepraat over de afgelopen wedstrijd tegen Club Brugge. RSCA wist de Bruggenaren in eigen stadion te kloppen. Dit geeft paars-wit het nodige vertrouwen in de wedstrijd tegen Gent, maar voor deze match zal trainer Besnik Hasi opzoek moeten gaan naar een vervangende spelers voor Andy Najar.

Andy Najar in de lappenmand

In de kraker tegen Club Brugge viel Najar al na vijftien minuten uit na een onschuldig duel met Hans Vanaken. Middenvelder Stéphane Badji was zijn vervanger. Voor Hasi is de keus voor deze positie hierdoor beperkt geraakt.  Ook de Braziliaan Galhardo kwam blijkt niet rijp genoeg over voor deze plek op het veld. Waarschijnlijk gaat Hasi een beroep op Michael Heylen of de 17-jarige belofte Emmanuel Sowah Adjei doen.

Slecht nieuws dus voor Anderlecht en het ziet ernaar uit dat Najar voorlopig in de lappenmand zal blijven. “Andy Najar werd ernstig geraakt aan de voorste kruisbanden”, klonk het op de clubwebsite. “De Hondurees is voor lange tijd onbeschikbaar. Hij wordt binnen enkele dagen geopereerd”, luidt het. De reactie van Andy Najar zelf klonk als volgt: “Ik word geopereerd en sta zes maanden aan de kant”, meldde middenvelder (op Instagram). “Het wordt een lange weg, maar ik ben er zeker van dat ik met de hulp van God sterker zal terugkeren.”

Na het vertrek van Guillaume Gillet was Andy Najar de enige overgebleven rechtsachter bij RSCA, aangezien Anthony Vanden Borre onder coach Besnik Hasi niet moet hopen op een terugkeer in de eerste ploeg. Tegenover het ‘verlies’ van Najar staat het goede nieuws dat Dennis Praet zeer waarschijnlijk wel inzetbaar is tijdens AA Gent – Anderlecht. Praet hield een hersenschudding over aan een duel met Laurens de Bock, maar lijkt op tijd fit te geraken voor het duel in de Ghelamco Arena. De training van maandag liet Praet nog lopen op doktersbevel. Hij moet vooral veel rusten en in een donkere kamer zitten, zo wist Het Laatste Nieuws te melden. Daags na de maandag training sloot Praet weer aan bij de groep, dit in tegenstelling tot de zieke Matias Suarez die ziek thuis zit en een groot vraagteken is voor het duel van donderdag.

Pre-wedstrijd quoteringen

De Belgische bookmakers gaan ervanuit dat de spanning hoog opgaat lopen in deze play-offwedstrijd. De quoteringen zijn mooi verdeeld. Winst van AA Gent wordt beloond met een x 2.15 notering. Loopt Anderlecht met de punten weg, dan staat er een uitkering van x 3.20 klaar voor elke ingelegde euro op winst voor RSCA. Een gelijkspel levert speler op deze uitslagen x 3.40 hun inleg op.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De wedstrijd AA Gent – Anderlecht wordt gespeeld op donderdag 21 april om 20:30 uur in de Ghelamco Arena. Wat wordt uw voorspelling voor deze wedstrijd? Zet in via onze Belgische wedkantoren en zet uw voetbalkennis om in keiharde euro`s. Pak snel uw bonus bij Unibet en krijg tot wel 60 euro aan gratis weddenschappen! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN