Oostende op weg naar kersverse kampioen Club Brugge

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
20 mei 2016     6 REACTIES

Club Brugge heeft de titel te pakken en dit is in Brugge dan ook goed gevierd. Het team van trainer Michel Preud`homme was met 4-0 (veel) te sterk voor eerste achtervolger Anderlecht. Twee wedstrijden voor het einde van PO1 kampioen worden, betekent enerzijds twee galawedstrijden waarin de supporters nog eens kunnen vieren, maar anderzijds is de druk er ook af en stijgt de kans op een (onverwachte) nederlaag. Goed nieuws derhalve voor de tegenstanders. Dat betekent hoge quoteringen voor Oostende, dat zondag de tegenstander is van Club Brugge, in het slotstuk van de competitie. En dat terwijl de kans groter is dat de kustploeg kan winnen tegen de kersverse kampioen, waar die noodzaak om voor een zege te spelen een stuk minder is geworden nu de titel binnen is.

Club Brugge viert de titel

De ontlading bij Ruud Vormer kon, na de wedstrijd tegen Anderlecht, niet groter. “Dit is echt fantastisch. Al toen we met de bus aankwamen, wist je gewoon: dit winnen we. We doen het ook nog eens met duidelijke cijfers. We zijn gewoon de verdiende kampioen. Wie had dit twee jaar geleden gedacht toen ik op de bank zat bij Feyenoord? En nu sta ik gewoon hier!”, aldus de Nederlander in Het Laatste Nieuws.

Lior Refaelov: “Kijk naar de fans, wat een sfeer!”

Lior Refaelov heeft de beslissende wedstrijd tegen Anderlecht niet meegespeeld. Refaelov was niet fit genoeg om opgesteld te worden. Toch heeft de geblesseerde speler dit seizoen meer dan zijn aandeel gehad in deze nieuwste titel. “Wat een topsfeer vandaag. En dan zo’n overwinning in de titelwedstrijd. We verdienen de titel gewoon, dat hebben we vandaag nog eens getoond. We hebben hier zo lang op moeten wachten. Dit smaakt bijzonder zoet. En nu is het tijd voor een feestje!”

Voor Club Brugge zijn de laatste twee ontmoetingen dan ook niet meer van belang. Het team is dan ook volop bezig met het vieren van de titel. Daarnaast wordt er bij Club al gesproken over het weggaan van spelers en het mogelijke vertrek van trainer Michel Preud`homme. Voor de supporters is het dan ook nog even afwachten wat de beslissing is van de oefenmeester. “Zoiets voor de Play-offs communiceren? Stel dat ik de spelersgroep vertelde dat ik al dan niet wegging, dan waren er misschien spelers die zich extra gingen inzetten en anderen die wat ‘rustiger’ gingen blijven”, verklaart Preud’homme de keuze van zijn onvrede over de geruchten.

“Kritiek stoorde me”

Club Brugge heeft een moeilijke tijd gehad vooral voor de winterstop. De vele geblesseerde spelers zorgde ervoor dat Preud`homme veel moest roteren. De trainer kreeg vaak de wind van voren. “Ja, die kritiek op onze rotatie stoorde me. Vorige seizoenen schoten we te kort in de Play-offs, dus dat hebben we dit jaar proberen op te lossen. Als je genoeg kwaliteit hebt, waarom zou je het dan niet doen? Als je iemand als Claudemir de laatste weken op zo ’n hoog niveau ziet spelen! Als ik mijn spelers zo niet had voorbereid, waren we daar niet klaar voor geweest.” Het succes van Club heeft volgens de trainer ook te maken met vertrouwen. “Onze fans en onze directie hebben me steeds gesteund. De pers niet. Zij wilden me in de problemen brengen. Ik las op een bepaald moment dat onze excuses op waren en dat de afspraak voor de titel op 21 mei was. Sorry, ik was wat te vroeg met de titel”, zegt Preud`homme het met een knipoog.

De play-offs zijn nog niet voorbij, maar toch vraagt men zich af of Preud`homme volgend jaar weer trainer van Club zal zijn. De spelers zijn alvast unaniem. Aanvoerder Timmy Simons is dan ook duidelijk over deze vraag: “Ik hoop dat Michel Preud’homme blijft. Dat heb ik hem ook gezegd toen ik op hem afstormde na mijn strafschop.” Thomas Meunier: “Hij heeft zijn perfectie op ons overgezet. Iedereen probeert hem te overtuigen om te blijven.”

Michel Preud`homme: “Ik moet er nog eens goed over nadenken”

Preud’homme zelf gaf ook tijdens het kampioensfeest een vaag antwoord. “Als ik 40 of 45 jaar was, zou ik zeker blijven. Maar helaas ben ik een stukje ouder (57 jaar, red) dus moet ik er nog eens goed over nadenken. Ten laatste over twee weken geef ik mijn antwoord. De job van trainer is zwaar. Kijk maar naar wat Dominique D’Onofrio overkwam (D’Onofrio overleed op 12 februari op 62-jarige leeftijd, red). Er zijn nog andere dingen in het leven”, zegt de trainer in Sportwereld.

Pre-wedstrijd quoteringen

De Belgische bookmakers houden bij de resterende wedstrijden van Club de ‘normale’ odds aan. En dat terwijl Brugge nergens meer voor hoeft te spelen. Winst van Oostende wordt met een odd van x 6.70 hoog beloond. Een gelijkspel krijgt ook een interessante quotering mee namelijk: x 4.70. Mocht Club Brugge toch dit duel winnen, dan staat er een beloning van x 1.45 klaar voor elke gokker die hierop heeft ingelegd. 

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De laatste wedstrijd van de play-offs in de Jupiler Pro League Club Brugge – Oostende wordt gespeeld op zondag 22 mei om 14:30 uur in het Jan Breydelstadion te Brugge. Kan Oostende het winnen van deze kersverse kampioen van België? Profiteer ook van de laatste play-offwedstrijd van dit seizoen en zet in bij uw favoriete wedkantoor. Pak snel uw bonus bij Unibet en krijg tot wel 60 euro aan gratis weddenschappen! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

voetbal...
21 mei 2016

Lijkt mij dat Brugge fier is op de titel en een week later om niks weer ophalen wordt een heel ander paar mouwen. Ik geef Oostende - dat lang meedeed om de titel - goede kans deze pot te winnen! Ik gok op Oostende (x6,70!).

8 jaar geleden

fcdekam...
21 mei 2016

Brugge gaat gewoon winnen. Die zitten vol energie en vertrouwen nu de titel binnen is. Zet gerust in op Club want die gaan nogmaals knallen bij Oostende.

8 jaar geleden

david23
21 mei 2016

Een gelijkspel lijkt mij het meest logisch. Beide teams zullen daar fier mee zijn.

8 jaar geleden

progamer
21 mei 2016

Snap niet dat Preud'homme zich iets aantrekt van de kritiek. Zij zijn de kampioen, dus lange neus zou ik zeggen. Ook dit duel winnen ze wel, denk ik. Al maakt het al bij al natuurlijk niet veel meer uit.

8 jaar geleden

mybookie
23 mei 2016

Club Brugge hoefde niet meer zo nodig dat was te zien. Mooi voor Oostende ;)

8 jaar geleden

progamer
27 mei 2016

Competitie gaat beetje als een nachtkaars uit zo. Gelukkig staat EK op punt van vertrek.

8 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN