KV Mechelen en RSC Anderlecht knokken voor PO1

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
12 februari 2020     2 REACTIES

Komende zaterdag wordt in het AFAS Stadion te Mechelen de wedstrijd tussen KV Mechelen en RSC Anderlecht gespeeld. Beide teams knokken voor elk punt om in PO1 te geraken. De Belgische wedkantoren spelen hier goed op in en noteren weer straffe odds. VoetbalGokken.be wil u graag helpen om de juiste voorspelling achter te laten bij de bookies. Check hieronder de wedstrijdfacts en recente vormcurve van beide clubs.

Wouter Vrancken: “Geloof in onze kansen tegen Anderlecht”

KV Mechelen-trainer Wouter Vrancken zag zijn ploeg al vijfmaal op rij niet winnen, maar houdt hoop voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen RSC Anderlecht. “We geloven in onze kansen tegen Anderlecht”, zegt de trainer van KVM.

KV Mechelen wint de wedstrijd
2.70
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.40
RSC Anderlecht wint de wedstrijd
2.40

“Anderlecht blijft Anderlecht”

Bij RSCA loopt de trein ook nog niet soepel op de rails en dat kan volgens Vrancken een kans zijn voor zijn ploeg om toe te slaan. “Ze zitten niet in hun beste periode, maar Anderlecht blijft Anderlecht”, zegt Vrancken. “Wanneer ze in het nauw gedreven worden, kunnen ze altijd terugslaan. Maar we geloven wel in onze kansen. Ons plan is klaar en de spelers weten wat hen te doen staat.”

“Wij gaan ons vel duur verkopen”

Mechelen maakt net als Anderlecht nog steeds kans om in maart de PO1 te mogen spelen. Voor Vrancken een goede reden om een tandje bij te zetten. “Play-off 1? Het enige waar ik mee bezig ben is punten pakken. Dat is mijn eerste zorg. Maar pas op: wij gaan ons vel duur verkopen”, aldus de coach van Malinwa.

Frank Vercauteren: “Hebben punten hard nodig”

Ook voor RSC Anderlecht begint de tijd te dringen om in play-off 1 te geraken. RSCA-trainer Frank Vercauteren is dan ook duidelijk over wat er moet gebeuren in Mechelen. “We hebben de punten hard nodig”, zegt Vercauteren tegen Sporza wat impliceert dat winst Achter de Kazerne een must is. “Dat is het altijd! Het moet élke week. Dat is Anderlecht.”

“Elias en Vincent terug erbij tegen Mechelen”

Voor de wedstrijd op verplaatsing bij Mechelen kreeg Vercauteren goed nieuws van de medische staf te horen. Zo zou de trainer zaterdag weer een beroep kunnen doen op Vincent Kompany en Elias Cobbaut. Kompany speelden tegen KAA Gent voorbije weekend uit voorzorg nog niet mee omdat er toch wat spiermoeheid in de kuit aanwezig was. Vercauteren: “We wilden geen risico’s nemen. Maar ik verwacht dat Elias en Vincent tegen Mechelen weer erbij zullen zijn. Ze zullen kortbij zijn.”

Statistieken

RSC Anderlecht, KV Mechelen en Zulte Waregem hebben allen 34 punten op hun conto. Zulte Waregem staat er op de ranglijst het beste voor. De ploeg van trainer Franky Dury staat zevende, KV Mechelen achtste en RSC Anderlecht vinden we terug op een negende plaats. Eén wedstrijd winnen kan die ranglijst behoorlijk opschudden. Nummer zes KRC Genk heeft 37 punten en kan nog steeds bijgebeend worden. Van onderaf is het oppassen geblazen voor Sint-Truiden (32 punten) en Excelsior Moeskroen (30 punten). Die mogen niet te dicht in de buurt komen om de kansen op PO1 fris te houden.

Head 2 Head

De lijst met ontmoetingen tussen KV Mechelen en RSCA is lang. We kijken dus enkel terug naar de matches van de voorbije vier jaar. In begin 2016 werd het een gelijkspel Achter de Kazerne (2-2). In maart dat jaar erop won KVM thuis van Paars-wit met 3-2.

Eind 2017 was het precies andersom. Anderlecht won met 3-4 van Malinwa. In 2018 en 2019 speelden Mechelen en Anderlecht geen matches tegen elkaar in het AFAS Stadion.

Huidige vorm KV Mechelen

De ploeg van Vrancken heeft deze week de inhaalwedstrijd tegen Sporting Charleroi gespeeld. De match werd met 2-1 op verplaatsing verloren. Voorbije weekend wist KVM ook al niet te zegevieren op Jan Breydel tegen Cercle Brugge (3-2). Inmiddels staat de reeks verloren wedstrijden op rij op vijf. De laatste match werd gewonnen net na de kerst. Er is dus hard een zege nodig om het vertrouwen terug te winnen.

Huidige vorm RSC Anderlecht

RSC Anderlecht gaat met kleine sprongen vooruit. De eerste match van het jaar werd nog verloren van Club Brugge (1-2), maar na het bezoek in Brugge verloor de ploeg van Vercauteren niet meer. Cercle Brugge werd met 1-2 opzij gezet. Moeskroen moest er ook aan geloven (1-0) en KAA Gent kon in de Ghelamco Arena de ploeg van Vercauteren ook al niet kloppen:1-1.

Lappenmand

Bij KV Mechelen spelen Laurent Lemoine (buikblessure), Maxime De Bie (liesblessure) en Yannick Thoelen (kruisband gescheurd) niet mee zaterdagavond. Voor Joachim Van Damme dreigt een schorsing.

Zoals Vercauteren al aangaf is er een kleine kans dat Elias Cobbaut en Vincent Kompany weer mee kunnen spelen tegen Mechelen. Antoine Colassin bivakkeert nog wel even in de lappenmand. Hij zit daar door problemen met zijn enkelgewricht. Ook voor de overige spelers: Dimatra, Gerkens, Sandler, Verschaeren, Roofe, Nasri, Najar, Trebel, Claudli en Vanden Borre komt de wedstrijd tegen Mechelen te vroeg. Peter Zulj moet zaterdag oppassen voor een schorsing, het staat op scherp met vier gele kaarten op zak.

Prognose

Deze match is allesbehalve gemakkelijk te voorspellen. KV Mechelen wint de laatste tijd zijn matches niet, maar heeft een veel dunnere lappenmand dan RSCA dat desondanks wel zijn wedstrijden wint. We houden het dan ook op een gelijkspel 2-2. Houd er rekening dat dit slechts een indicatie is. Een andere uitslag zal zaterdag ook heel logisch kunnen zijn. Ga dan ook van uw eigen voetbalgevoel uit en zet uw voorspelling op scherp bij de bookies.

Quoteringen KV Mechelen – RSC Anderlecht

De gemiddelde quoteringen voor de wedstrijd van KV Mechelen tegen RSC Anderlecht zijn zeer straf ingedeeld door de Belgische wedkantoren. De hoogste odd van deze match vindt u bij een gelijkspel x 3.40 keer de inleg is daar de odd van. Een overwinning van Malinwa staat op x 2.70 keer uw speelbedrag genoteerd. Denkt u dat RSCA zegeviert? In het 1X2 spelsysteem staat een zege van Paars-wit op een waardevolle odd van x 2.40 keer de inleg genoteerd.

De Jupiler Pro League wedstrijd KV Mechelen – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zaterdag 15 februari om 20:30 uur in het AFAS Stadion te Mechelen. Kan RSCA winnen bij Mechelen of is juist Malinwa de ploeg die deze kans grijpt? Wat uw voorspelling ook mag zijn, speel mee via VoetbalGokken.be en maak een goede deal met uw bookmaker.


Reacties

weddendat
13 februari 2020

Dit wordt een lastige. Ik houd het op een gelijkspel!

4 jaar geleden

allesof...
14 februari 2020

Nu gaat Malinwa zijn kans grijpen ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN