KRC Genk trekt ten strijde bij KV Oostende

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
4 maart 2020     3 REACTIES

In de Jupiler Pro League beginnen de laatste loodjes het zwaarst te wegen. KRC Genk moest zijn zesde plek voorbije weekeinde afstaan en trekt zaterdag ten strijde naar KV Oostende om alsnog de PO1 te bereiken. De Kustploeg heeft het moeilijk en maakt zich schrap voor de komst van de Genkies. De Belgische wedkantoren smullen extra van dit soort matches en delen de odds zeer straf in. VoetbalGokken.be heeft de hoogste odds alvast voor u opgezocht.

Dennis van Wijk: “Genk wordt nog moeilijk”

Het wordt voor KV Oostende-coach Dennis van Wijk niet gemakkelijk om de komende twee wedstrijden de schaapjes op het droge te krijgen. De Kustploeg staat op de gevaarlijke vijftiende plek en winnen van Genk is nu echt een must geworden. “We moeten niet in paniek slaan, maar wel dringend punten pakken”, zegt Van Wijk over de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Genk.

KV Oostende wint de wedstrijd
3.30
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.55
KRC Genk wint de wedstrijd
2.02

“Niet is paniek geraken”

Oostende heeft na Genk de wedstrijd op verplaatsing bij Cercle Brugge nog op het programma staan. “We moeten niet naar anderen kijken, maar zelf punten pakken en zeker nog een keer winnen. Het is zo bitter dat we onszelf niet belonen voor de kansen die we creëren. Tegen Genk wordt het nog moeilijk en tegen Cercle wordt het een echte bekerwedstrijd”, zo analyseert Van Wijk.

“Onszelf moeilijk gemaakt”

Oostende moet dus nog vrezen voor degradatie. “We moeten het vaker afmaken, zo simpel is het. Dan is de uitslag niet zo belangrijk. Nu maken we het onszelf onnodig moeilijk”, aldus de trainer van Oostende.

Hannes Wolf: “Grote kans om te winnen van Oostende”

De belangen bij KRC Genk zijn al net zo groot als bij Oostende. Genk-trainer Hannes Wolf moet alle zeilen bijzetten om de PO1 te halen. Ondanks dat de ploeg voorbije weekeinde verloor van Club Brugge is Hannes positief en vertrouwt dat zijn ploeg zich de laatste twee matches zullen bewijzen. “We wilden strijd leveren, dat is de basis van alles. En dat deden we ook. Ik ben trots op mijn team.  Ik ben blij met de mentaliteit waarmee mijn jongens speelden. Voetballend kon het hier en daar wat beter, ja. Maar dat waren details. Met deze spirit hebben we een grote kans om te winnen tegen KV Oostende en KV Mechelen”, aldus Wolf.

“Focus moet snel weer liggen op volgend weekend”

De trainer wil dan ook niet dat zijn team lang blijft treuren om de verloren wedstrijd tegen Club en de zevende plek waar naar Genk nu is afgezakt. “We mogen balen om de nederlaag tegen Club, maar de focus moet snel weer liggen op volgend weekend”, besluit de Duitse trainer.

Statistieken

Er zijn nog twee matches te gaan in de Jupiler Pro League alvorens de play-offs van start gaan. KRC Genk staat op de zevende plek en kan daarmee de PO1 nog bereiken. De ploeg van Wolf heeft 41 punten en dat zijn er twee minder dan de huidige nummer zes KV Mechelen die 43 punten heeft.

KV Oostende staat op de vijftiende plek en concurreert daarmee met hekkensluiter Waasland-Beveren. De ploeg van trainer Van Wijk heeft 22 punten en dat zijn er twee meer dan Waasland-Beveren. Cercle Brugge houdt de veertiende plaatst warm met 23 punten.

Head 2 Head

Voorbije seizoen had KRC Genk geen kind aan KV Oostende. De wedstrijden bij de Kustploeg werden onder leiding van Philippe Clement met 0-2 en 1-2 tweemaal gewonnen. In seizoen 2016/2017 was KV Oostende de ploeg die tweemaal zegevierde van de huidige landskampioen. In Oostende werd het eind november 2016 maar liefs 6-0 van de Kustploeg en in mei 2017 nog eens 3-1. Het laatste gelijkspel tussen beide ploegen in de Jupiler Pro League dateert op eind zomer 2014. Toen werd het 1-1 in de Versluys Arena.

Huidige vorm KV Oostende

Met de komst van de nieuwbakken coach Dennis van Wijk heeft KV Oostende nog geen wedstrijd kunnen winnen. De voorbije weken werd er verloren van Royal Antwerp 3-1, KV Kortrijk 0-3 en Excelsior Moeskroen 3-1. Tussentijds werd er wel een gelijkspel 1-1 uit het vuur gesleept tegen SV Zulte Waregem dat op bezoek was in Oostende. Dit jaar werd alleen de wedstrijd tegen Sint-Truiden VV omgezet in een overwinning (1-0).

Huidige vorm KRC Genk

De wedstrijd van voorbije weekeinde tegen Club Brugge heeft zijn tol geëist voor de Genkies. De koploper van de Jupiler Pro league was met 1-2 te sterk voor de ploeg van Wolf. Daarmee zakte Genk van de zesde plek naar de zevende en is meespelen in de PO1 nog geen zekerheid. Van KV Kortrijk werd een week eerder nog wel gewonnen (0-1). Standard Luik was twee weken geleden wel weer een maatje toe groot voor Wolf en zijn mannen. In de Luminus Arena werd met 1-3 verloren van de Rouches.

Lappenmand

Bij KV Oostende is Joseph Akpala de geblesseerde speler waar de medische staf haar handen vol aan heeft. Eind januari geraakte de centrumspits van De Kustploeg geblesseerd aan zijn hamstring. Jelle Bataille is geschorst voor de thuismatch tegen Genk. Kevin Vandendriessche moet daar ook voor oppassen. De middenvelder heeft al vier gele kaarten achter zijn naam.

KRC Genk gaat zaterdag zonder Danny Vukovic, Bryan Heynen, Maarten Vandevoordt en Jere Uronen op pad naar Oostende. Verder zijn er geen schorsingen bij de Genkies voor deze een na laatste speelronde.

Prognose

Wij verwachten dat de Genkies geen problemen ondervinden bij KV Oostende. Volgens ons gaat de ploeg van Wolf deze match winnen. We vullen een 0-2 zege van Genk in en daarmee pakken we een zeer interessante odd. Benieuwd geworden naar deze odd en de overige quoteringen. Check snel onderstaand odds overzicht voor de gemiddelde quoteringen bij de bookmakers.

Quoteringen KV Oostende – KRC Genk

De Belgische wedkantoren kunnen er wat van. De quoteringen zijn ook voor deze match zeer gunstig ingedeeld. Eem zege van KV Oostende staat op x 3.30 keer uw inleg ingeschaald. Een zege van RKC Genk levert u als speler hierop x 2.02 keer de inleg op. Een gelijkspel krijgt voor deze match de hoogste odd mee. In het 1X2 spelsysteem staat de beloning op een gelijkspel met x 3.55 keer de inleg zeer straf genoteerd.

De Jupiler Pro League wedstrijd KV Oostende – KRC Genk wordt gespeeld op zaterdag 7 maart om 20:00 uur in de Luminus Arena te Genk. Laat uw voorspelling een flinke duit waard zijn. Door de juiste voorspelling achter te laten bij uw bookmaker maakt u kans op leuke prijzen tijdens Oostende – Genk.


Reacties

bobgok
5 maart 2020

Ik zie het nog wel gebeuren dat KVO drie punten pakt van Genk

4 jaar geleden

martijnj
6 maart 2020

Straffe odd voor winst van de Genkies!

4 jaar geleden

tooskla...
9 maart 2020

Lekker scoren deden de Genkies ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN