KRC Genk treft KV Oostende in achtste speelronde

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
20 september 2019     2 REACTIES

In de Jupiler Pro League staat een thuiswedstrijd van KRC Genk op de planning. De Genkies nemen het na een pandoering in de Champions Leaguewedstrijd op verplaatsing bij Red Bull Salzburg dit keer op tegen KV Oostende. Genk-trainer Felice Mazzú verwacht net als de bookies een overwinning van de regerend landskampioen. KVO is vanzelfsprekend niet van plan om daar aan mee te werken en mochten ze in die opzet slagen dan wacht spelers op de uitploeg een straffe uitkering via VoetbalGokken.be!

Felice Mazzu: “Verdedigend beteren tegen Oostende”

Genk-coach Felice Mazzu zit niet in het meest prettige pakket momenteel. Na de eindeloze zegereeks van voorbije seizoen is het op dit moment vooral zoeken naar de juiste vorm. De pandoering tegen Salzburg (6-2 verlies) helpt natuurlijk ook niet in voorbereiding op de match tegen Oostende: “Het is onmogelijk om punten te pakken als we zo blijven verdedigen. Dat we binnenkort tegen Liverpool en Napoli spelen? Daar moeten we nu nog niet aan denken, eerst wacht Oostende.

KRC Genk wint de wedstrijd
1.33
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.75
KV Oostende wint de wedstrijd
10.00

“Oplossingen zoeken voor punten bij Oostende”

De focus ligt dus op de eerstvolgende match en Mazzu heeft daarvoor nog wel wat gewichtig huiswerk liggen: “We moeten voor aanvang van die match eerst oplossingen vinden voor onze (defensieve) problemen”, doet hij in HLN.be uit de doeken.

De Condé: “Jongens fris krijgen voor Oostende”

Technisch directeur Dimitri De Condé is het eens met zijn keuzeheer: “We moeten bekijken op welke manier we de jongens zo fris mogelijk aan de aftrap krijgen zaterdag tegen Oostende. Maar laat mij één ding duidelijk stellen. Het is niet het moment om kritiek te geven op Felice Mazzu, maar wel om hem te steunen”, zo laat de TD weten op VoetbalPrimeur.

Kare Ingebrigtsen: “Tegen Genk beter doen dan bij Standaard”

Voorbije weekend was het niet fijn vertoeven bij het ‘Voetbal aan Zee’ in Oostende. De thuisploeg verloor voor eigen publiek de match tegen Standaard Luik en dat baart trainer Kare Ingebrigtsen zorgen nu de zware match op verplaatsing bij Genk wacht: “ We zullen tegen Genk beter moeten doen dan bij Standaard”, vertelt hij op de persconferentie na de 1-4 thuisnederlaag tegen de ploeg van MPH.

“Spelers missen wedstrijdritme en ogen vermoeid”

Ingebrigtsen constateerde enkele opvallende tekortkomingen die ook deze speelronde het team nog parten kunnen spelen: “Onze spelers oogden vermoeid en sommigen missen nog wedstrijdritme. Maar blessures horen bij het voetbal, dus we moeten nu vooral vooruitkijken en het is aan ons om het deze zaterdag beter te doen.”

Statistieken

Racing Genk moet niet alleen de rug rechten voor de volgende ontmoeting tegen Salzburg dat komende week in de Luminus Arena gespeeld gaat worden. Ook in de Jupiler Pro League vallen er nog genoeg scherven bij elkaar te rapen. De huidige landskampioen staat negende en heeft tien punten bij elkaar geveegd. Net zoveel als KVO.

Huidige vorm Genk

Het goede nieuws is dat Zulte Waregem, KV Mechelen en Charleroi met elf punten snel te overmeesteren zijn en daarmee kan Genk vanaf de negende plaats pijlsnel naar boven schieten. Het is al wel drie wedstrijden geleden dat Genk zegevierde. Tegen RSC Anderlecht werd het nog 1-0, maar aan de wedstrijden daarna tegen Club Brugge (1-1) en Charleroi (2-1) zal Genk zaterdag niet graag herinnert worden. Genk zal in de komende match wel zonder Neto Borges, Vladimir Screciu en Danny Vukovic moeten doen. Heel misschien komt Joseph Paintsil wel in actie, maar momenteel is hij ook niet wedstrijdfit.

Huidige vorm KVO

Voor KV Oostende geldt ook dat het wel een paar procentjes beter mag. Een kleine vier weken geleden werd KV Mechelen met 2-1 winst nog aan de zegekar gehangen. Maar daarna viel men ver terug. Aan de match tegen KV Kortrijk hield Oostende met een 2-2 gelijkspel nog een punt over. De 1-4 verloren wedstrijd tegen Standard Luik, voorbije weekend, deed daar nog een schepje bovenop. Elk puntje is dus welkom nu KVO naar Genk afreist. Voor de middenvelder Andrew Hjulsager bestaat er nog een kleine kans dat de Deen mee kan spelen. Ante Palaversa komt zaterdag zeker niet in actie. Hij geraakt niet tijdig fit. Of de aanvallers Brecht Capon en Nicolas Rajsel alweer kunnen aantreden is nog de vraag.

Head2Head

De wedstrijden in de Luminus Arena tussen Genk en Oostende werden meestal door de thuisspelende ploeg gewonnen. Vorig jaar december was het de huidige landskampioen die de kustploeg met lege handen uit Genk wegstuurde. Die 2-0 overwinning van de Genkies is geen uitzondering. De voorgaande competitiewedstrijd in Genk werd met 2-1 gewonnen door de thuisploeg. In 2016 werd er drie keer tegen elkaar gespeeld en de 2-1, 4-0 en 4-1 zijn dan ook alle drie overwinningen van de titelhouder. Is Oostende dan altijd de klos in de Luminus Arena? Neen, de bekerwedstrijd in 2017 werd door KVO gewonnen met 0-1, maar in de Jupiler Pro League is het Oostende de laatste twintig jaar niet gelukt om met drie punten Genk achter zich te laten.

Prognose

Dat Genk een dreun heeft gehad deze week is nu wel duidelijk, maar wat ons betreft gaat dat niet ten koste van de wedstrijd van zaterdag tegen KV Oostende. Een vette overwinning gaat het volgens ons niet worden voor de Genkies. We verwachten wel een 2-0 zege van de thuisploeg. Denkt u dat het anders wordt of bent u het met ons eens? Laat het de bookmakers weten door tijdig uw voorspelling aan ze door te geven.

Pre-wedstrijdquoteringen voor KRC Genk – KV Oostende

De pre-wedstrijdquoteringen bij bookmaker Unibet zijn voor de wedstrijd van dit weekend in Genk zeer straf ingedeeld. Een stunt van KV Oostende, dat voor het eerst zou zijn in deze eeuw, wordt met x 10.00 keer de inleg hoog beloond. Dit is dan ook de hoogste odd van deze match.

Voor een gelijkspel willen de Belgische bookmakers ook diep in de buidel tasten. De quotering x 4.75 keer uw inleg wordt uitbetaald aan elke speler die vooraf voorspelde dat de punten onderling verdeeld moeten worden. Een overwinning van Genk op eigen bodem krijgt in het 1X2 spelsysteem met x 1.33 keer uw speelbedrag nog altijd een zeer aardige odd mee.

De Jupiler Pro league-wedstrijd KRC Genk – KV Oostende wordt gespeeld op zaterdag 21 september om 20:30 uur in de Luminus Arena te Genk. Kan KVO de week van de Genkies pas echt verzuren door te winnen in Genk? Of verwacht u dat Mazzu en zijn mannen thuis overwinnen en drie punten pakken? Laat uw voorspelling geld waard zijn en speel mee met de bookmakers op VoetbalGokken.be.


Reacties

kampioe...
20 september 2019

KVO is er toe in staat om Genk te verslaan in de Luminus.

5 jaar geleden

riesjart
20 september 2019

Het wordt een gelijkspel aan de kust.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN