KRC Genk tegen KAA Gent in Jupiler Pro League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
9 november 2019     0 REACTIES

Na een week vol met overweldigende Champions en Europa Leaguewedstrijd is het dit weekend tijd om de Jupiler Pro League weer op te pakken. Voor KRC Genk betekent dit een thuiswedstrijd in de JPL tegen KAA Gent; dat hoger dan Genk op de ranglijst staat. De Genkies hebben al een zware wedstrijd tegen Liverpool achter de rug en met de komst van Gent halen zij geen gemakkelijke tegenstander in huis. De Belgische wedkantoren houden daar geen rekening mee en schalen de pre-wedstrijdquoteringen zeer straf in!

Jess Thorup: “Match tegen Genk belangrijkst”

Voor KAA Gent is de wedstrijd tegen KRC Genk de derde match op een week. Nog geen week terug speelden zijn ploeg thuis tegen Standard Luik en voorbije donderdag tegen VfL Wolfsburg. Beide partijen werden gewonnen en dat geeft volgens Gent-trainer Jess Thorup vertrouwen naar de wedstrijd tegen Genk. “Op dit moment is de match tegen Genk de belangrijkste. Genk heeft zijn laatste wedstrijden verloren, maar we focussen op onszelf en we willen absoluut weer een overwinning pakken”, zegt Thorup bij Sporza.

KRC Genk wint de wedstrijd
2.37
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.60
KAA Gent wint de wedstrijd
2.70

“Honderd procent klaar voor Genk”

Gent wint zijn thuiswedstrijd maar heeft dit seizoen moeite om op verplaatsing ook resultaat te boeken. “We moeten zorgen dat we ook uit blijven winnen. Dat wordt niet makkelijk. Maar als we bovenaan willen meedraaien, moeten we uitwedstrijden beginnen te winnen. We moeten dit gewoon match per match gaan bekijken. Ik ga niks plannen. We gaan spelen zoals we dat altijd doen. De jongens die spelen zullen er 100 procent klaar voor Genk moeten zijn”, aldus de coach van Gent.

Felice Mazzú: “Alle focus op AA Gent zondag”

Bij KRC Genk heerst een gespannen sfeer. Trainer Felice Mazzú staat aan de rand van de afgrond, want er wordt gesproken over een mogelijk ontslag van de trainer. Het lukt de landskampioen maar niet om een reeks ongeslagen matches op te bouwen. Mazzú reageren kort op misschien wel zijn laatste wedstrijd met Genk op de match van zondag. “Nu gaat alle focus naar AA Gent op zondag, want blijkbaar spelen we dan een cruciale wedstrijd. We willen dan met dezelfde agressiviteit, organisatie en mentaliteit op het veld staan”, aldus Mazzu bij Sporza.

Peter Croonen: “Tegen Gent kentering zien”

Genk-voorzitter Peter Croonen gaat ervanuit dat het niet nodig hoeft te zijn om volgende week Mazzú de laan uit te sturen. “We zitten in een moeilijke periode”, zegt Croonen in VP. “We geloven er nog in en Felice Mazzú ook, maar ik verwacht deze week wel een reactie. In de volgende matchen willen we een kentering zien.”

“Het moet vanaf nu anders”

Croonen hoopt dan ook niet weer op een pijnlijke nederlaag – zoals voorbije week tegen AS Eupen – te hoeven rekenen. “Zaterdag in Eupen was het niet goed genoeg. Het was op veel vlakken te weinig en daar ben ik wel wat van geschrokken. We kregen te makkelijk goals tegen en de reactie was ook ondermaats. Dat moet vanaf nu echt anders”, aldus de voorzitter van Genk.

Statistieken

Komende zondag wordt het een competitiematch tussen de nummer drie Gent en de nummer acht Genk. Die verhoudingen liggen best ver uit elkaar, maar qua puntenaantal is het verschil slecht vijf punten. KAA Gent heeft er 25 bij elkaar geraapt en de Genkies komen uit op twintig punten.

Head 2 Head

De onderlinge matches van Genk en Gent kennen veel verschillende uitkomsten. Voorbije seizoen was de huidige landskampioen bijna niet te verslaan; zeker niet in eigen stadion. Onder leiding van Philippe Clement zegevierden de Genkies thuis tweemaal van Gent met 2-1 en 3-1. Eind seizoen 2017/2018 werd het een gelijkspel in de Luminus Arena (1-1) terwijl begin dat jaar de Buffalo’s met 1-2 nog zegevierden.

Huidige vorm KRC Genk

Dat Genk een ander seizoen kent dan voorbije jaar is geen nieuws meer. De Genkies staan met Mazzú aan het roer op de achtste plek van de Jupiler Pro League. Voorbije weekend werd er verloren van KAS Eupen (2-0) en ook de loodzware Champions Leaguematch tegen Liverpool werd met 2-1 niet gewonnen. Eind oktober streek Genk zijn laatste overwinning op. Thuis tegen Cercle Brugge zegevierden Mazzú en zijn team met (1-0)

Huidige vorm KAA Gent

KAA Gent draait in de top drie van de competitie mee en voorbije weekend werd die plaats vastgehouden door in eigen huis Standard Luik met 3-1 te verslaan. Bij RSC Anderlecht stuitte de ploeg van Thorup op een gelijkspel 3-3 in Brussel. Ook bij Sint-Truiden werd het een gelijkspel (0-0). Eerder deze week werd er wel gewonnen van VfL Wolfsburg met 1-3 in de Europa League.

Lappenmand

Bij Genk is het afwachten wanneer Jere Uronen weer aan de start kan verschijnen. De verdediger kampt met een blessure. Ook doelman Danny Vukovic is nog niet hersteld van een achillespeesblessure. Bij Gent zijn het verdediger Dylan Bronn en middenvelder Giorgi Chakvetadze waar de medische staf hard aan werkt om de spelers blessurevrij te krijgen.

Prognose

Bij VoetbalGokken gokken wij dat Gent er met de buit vandoor gaat. De Buffalo’s speelden eerder deze week al wel een Europa League match waardoor er vermoeidheid kan zijn onder de spelers. Daarom zou de overwinning bescheiden zijn met een 0-1 zege. Bent u het daar mee eens of juist niet? Laat de Belgische wedkantoren weten wat uw voorspelling is voor Genk – Gent.

Pre-wedstrijdquoteringen voor KRC Genk – KAA Gent

Bij de Belgische wedkantoren komen de voorspellingen op deze Genk – Gent match al volop binnen. Meespelen op het juiste moment kan de bonus extra hoog laten uitvallen. De pre-wedstrijdquoteringen zijn alvast zeer straf ingedeeld. Voor een gelijkspel willen de bookies het diepst in de buidel tasten. Die quotering staat inmiddels al op x 3.60 keer uw speelbedrag.

Voor een overwinning van Gent wordt met x 2.70 keer de inleg ook een hoge odd uitgekeerd. Zegeviert thuisploeg Genk? Speel dan op winst van de Genkies en ontvang uw inleg x 2.37 keer terug als u zondag gelijk krijgt!

De Jupiler Pro League match KRC Genk – KAA Gent wordt gespeeld op zondag 10 november om 18:00 uur in de Luminus Arena te Genk. Welke ploeg gaat volgens u zegevieren? Pak de hoogst mogelijke quotering mee voor deze wedstrijd in Genk via VoetbalGokken.be!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN