KRC Genk op verplaatsing naar Sporting Charleroi in speelronde 7

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
10 september 2019     3 REACTIES

In de zevende speelronde neemt regerend landskampioen Genk het op verplaatsing op tegen Racing Charleroi. Genk is pas zesde na zes matches en hunkert na een serie overwinningen. Kan die reeks worden ingezet bij Charleroi? De thuisploeg bivakkeert zelf pas op een tiende stek en smaakte in de vorige speelronde het zoet van de overwinning door Waasland-Beveren met 0-4 opzij te zetten en op hun beurt willen zij die prestatie voor eigen publiek graag voortzetten. Welke uitslag voorspelt u voor de Jupiler Pro League match?

Charleroi-coach Belhocine: “Klasse Genk motiveert ons om te winnen”

Charleroi mag dan geen hoogvlieger wezen, coach Karim Belhocine houdt er niet van om zichzelf in de underdogpositie te plaatsen. “De klasse van Genk motiveert ons juist extra om voor de winst te gaan”, zo laat het strijdvaardige taal horen in zijn voorbeschouwing op de clubwebsite.

“Genk is heel goed georganiseerd”

Op Dh.be voegt hij daaraan toe: “We weten dat Genk een team is dat altijd goed georganiseerd is, die heel goed speelt in thuiswedstrijden en die heel goed kan tegenhouden op momenten dat de tegenstander druk zet. Wij spelen deze vrijdag thuis, dus ik verwacht aan beide kanten een evenwichtige en toegewijde wedstrijd.”

Racing Genk-coach Mazzù: “We evolueren in de richting dat ik wil”

De Koninklijke Racing Club (KRC) Genk maakt zich op voor de Champions League, maar moet zich tussendoor ook in de Belgische competitie van haar beste kant blijven tonen. Coach Felice Mazzù was van 2013 tot voor kort nog trainer van Charleroi en ontvangt nu als coach van Genk de Waalse ploeg voor een vrijdagavond-onderonsje: “We evolueren in de richting die ik wil”, opent Mazzu in Het Laatste Nieuws. “Er zijn delen van de wedstrijd waarin we de totale controle hebben over de wedstrijd en waarin we kansen creëren. Maar er zijn ook nog periodes waarin we afwezig zijn en dat moet eruit.”

Statistieken

KRC Genk begon de competitie tamelijk zwak, maar lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. Met zeven uit drie verspeelde Genk enkel punten op verplaatsing bij Club Brugge. Die match eindigden in 1-1. Charleroi daarentegen zag een goede competitiestart geen vervolg krijgen toen het in speelronde vier tegen een zeperd opliep bij Zulte Waregem: 1-3.

Head 2 Head

In de onderlinge ontmoetingen is het vooral KRC Genk dat de punten pakt. Voorbije seizoen wist Charleroi de ploeg van Felipe Mazzù knap op 1-1 te houden, terwijl in de Croky Cup KRC Genk veel te sterk bleek: 1-3. Op Genk heeft Charleroi weinig in de melk te brokkelen en verliest het de voorbije jaren telkens fors: 3-1 in 2018 en 4-1 in 2017. De competitiewedstrijden in Charleroi eindigden echter al drie keer op rij in een draw. Vorig seizoen dus 1-1 en het jaar daarvoor in PO1 werd er afgefloten bij 2-2. In het seizoen 2017 – 2018 werd het in de reguliere competitie wederom 1-1.

Huidige vorm

Charleroi is de voorbije weken wat wisselvallig aan het acteren. De seizoenopener thuis tegen Gent werd 1-1 en ook de match daarop (op verplaatsing bij Kortrijk) kende die eindstand. Vervolgens kwam er de straffe zege op Royal FC Antwerp 2-1, die dan weer gevolgd werd door een nederlaag bij SV Zulte Waregem: 3-1. De 0-4 winst bij Waasland-Beveren zal men graag meenemen naar deze speelronde en daaruit het nodigde vertrouwen putten om het Genk lastig te gaan maken.

Prognose

Afgaande op de statistieken is een gelijkspel de meest voor de hand liggende optie bij deze match. Natuurlijk is Genk in al haar matches favoriet, maar Charleroi heeft een goed record opgebouwd in de H2H en ook de huidige vorm is stijgende. KRC Genk daarentegen lijkt nog altijd zoekende naar de absolute topvorm en dan is Charleroi gewoon een ferme uitmatch waarbij de regerend landskampioen niet zomaar gewonnen spel heeft.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Sporting Charleroi – Racing Genk

De Belgische wedkantoren hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor beide teams gelijkwaardig ingedeeld. De juiste voorspelling wordt sowieso het dubbele waard. Voor een gelijkspel keren de bookmakers met x 3.75 keer de inleg wel de hoogste odd van deze match uit.

Verwacht u een thuisoverwinning van de Zebra’s? Zet dan in op winst van Charleroi en uw inleg wordt x 2.80 keer zoveel waard als de thuisploeg wint. Voor een uitzege van Genk staat een quotering van x 2.25 keer het speelbedrag voor u gereed.

De Jupiler Pro League-match Sporting Charleroi – Racing Genk wordt gespeeld op vrijdag 13 september om 20:30 uur in Stade du Pays de Charleroi. Welke ploeg gaat een plekje hogerop in de ranglijst door de tegenstander van dit weekend uit te schakelen? Zet u in op de Zebra’s of speelt u op de Genkies? Voorspel de wedstrijd vandaag al en speel mee met de bookmakers op VoetbalGokken.be!


Reacties

hansd
11 september 2019

Dit is een leuke match om er een gokje op te wagen ;)

5 jaar geleden

mignole...
11 september 2019

De Zebra's rekenen dit weekend af met de Genkies.

5 jaar geleden

heldenv...
15 september 2019

De Zebra's hebben deze overwinning ook meer dan verdiend.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN