KRC Genk en Standard Luik spelen om PO1 tickets

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
14 februari 2020     1 REACTIE

Voor KRC Genk en Standard Luik is het zondag van cruciaal belang om de punten binnen te halen. De nummers vijf (Standaard) en zes (Genk) voelen de druk van onderaf maar al te goed. De Belgische wedkantoren hebben de quoteringen dan ook weer straf ingedeeld voor de wedstrijd in de Luminus Arena. VoetbalGokken blikt alvast vooruit, deelt de wedstrijdstatistieken, huidige vorm en begint zoals altijd met enkele voorspellende woorden van beide hoofdtrainers.  

Hannes Wolf: “De druk om PO1 is groot”

KRC Genk moet de komende vijf wedstrijden nog keihard werken om in Play-Off 1 te geraken. Met nog drie thuismatches waaronder de wedstrijd van zondag tegen Standard Luik en twee op verplaatsing heeft coach Hannes Wolf er nog alle vertrouwen in. “De druk is groot, maar dat ben ik gewoon”, zo geeft Wolf aan bij Het Laatste Nieuws. “Zelfs bij de jeugd van Borussia Dortmund móest er gewonnen worden. Met Stuttgart heb ik gevochten om naar de eerste Bundesliga te gaan en nadien om erin te blijven. Ook bij HSV was er veel druk. Dat is bij Genk niet anders.”

KRC Genk wint de wedstrijd
2.46
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.40
Standard Luik wint de wedstrijd
2.62

“Hard voor werken tegen Standaard”

De trainer is er dus ervaren mee en wil dat ook aan zijn spelers doorgeven die er zondagavond weer moeten staan als Standaard het veld van de Luminus Arena betreedt. “Ik vertrouw mijn groep, dat is het belangrijkste. We zullen niet elke match winnen, maar tegen Standard Luik gaan wij er weer hard voor werken. Ik voel gewoon dat dit het begin van iets moois is”, aldus Wolf.

Michel Preud’homme: “Genk is kwalitatief nog steeds sterk”

Ook bij Standard Luik dient de tijd zich aan om de schaapjes op het droge te krijgen voor de play-offs. Trainer Michel Preud’homme wil de komende vijf wedstrijden alles uit de kast trekken om PO1 te halen. De coach weet dat de match in Genk doorslaggevend kan zijn en ook dat het geen makkelijke klus wordt. “Ik houd zeker rekening met hen. Ze hebben een nieuwe coach, moesten andere spelers inpassen. Maar ik zie dat ze aan het groeien zijn. Kwalitatief blijven ze heel sterk”, aldus MPH.

“Wij winnen niet vaak van Genk”

De laatste twee jaar viel er voor de Rouches weinig eer te behalen in Genk en die herinnering zit nog proper in Preud’homme zich gedachten. “We wonnen voorbije jaren geen enkele keer tegen hen. Ze krijgen nu misschien minder publiciteit, maar het is en blijft een moeilijk te bespelen ploeg. Ik houd zeker rekening met hen. Het wordt zondag een moeilijke maar mooie match voor ons”, aldus Preud’homme in HLN.

Statistieken

De spanning is om te snijden onderin het rijtje van de top zes. Waar Club Brugge al zeker is van PO1, moeten Standard Luik en KRC Genk daar nog hard voor werken. De Genkies staan zesde met 38 punten. Zulte Waregem, RSC Anderlecht en Sint-Truiden VV (alle drie 34 punten) zijn de grootste gevaren voor Genk. Standard Luik staat vijfde met 42 punten en kan – met nog vijf wedstrijden en vijftien punten nog te gaan – de plank nog net mis slaan. Eén verliespartij kan al boeken toe betekenen.

Head 2 Head

In de Luminus Arena kan het alle kanten op gaan als Standard Luik langskomt. De laatste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden werd het een 0-0 gelijkspel. Precies een jaar geleden wisten de Genkies in eigen huis de tegenstander uit Luik wel te kloppen (2-0). Ook in 2018 was dat het geval: 1-0 voor Genk. De laatste keer dat Standaard won in Genk was eind 2017. Het werd toen 0-1 in het voordeel van de Rouches.

Huidige vorm KRC Genk

KRC Genk speelde midweeks de inhaalwedstrijd tegen Royal Antwerp. Deze match op verplaatsing was door de storm van zondagmiddag verplaatst naar donderdagavond. De Genkies konden niet tot een overwinning komen in Antwerp. Met 1-1 werd het een gelijkspel. Eerder wist Genk thuis wel te winnen van Sporting Charleroi (1-0) en werd ook Zulte Waregem verslagen (0-3). Tussentijds van KAA Gent winnen, lukten dan weer niet. De ploeg van Wolf kreeg het in Gent zwaar te voorduren toen de Buffalo’s met 4-1 zegevieren in hun eigen arena.

Huidige vorm Standard Luik

Ook Standard Luik had deze week nog een inhaalwedstrijd te spelen. De ploeg van Preud’homme kreeg thuis koploper Club Brugge op bezoek. De Luikenaren wisten de stand op 0-0 gelijkspel te houden op Sclessin. Die week ervoor lukte dat niet toen de Rouches op bezoek gingen bij KV Kortrijk. De Kortrijkers waren met 3-1 te sterk voor het team van MPH. Een week eerder werd KV Oostende wel aan de zegekar geknoopt (2-1).

Lappenmand

Bij Genk blijven Danny Vukovic (ingescheurde achillespees), Bryan Heyen (kruisband gescheurd), Maarten Vandervoort (elleboogblessure) en Mats Möller Daehli (hamstringblessure) door kwetsuren aan de kant. Sébastien Dewaest en Joakim Maehle hebben al vier gele kaarten voor de neus gekregen en moeten dus oppassen voor een prent.

Bij Standard Luik is nog altijd Orlando Sá niet uit de lappenmand te krijgen. De spits kampt al vanaf mei voorbije jaar met een ingescheurde achillespees. Ook Noë Dussenne (kruisband gescheurd) bivakkeert daar al sinds augustus 2019. Middenvelder Merveille Bokadi is ook nog niet van de partij.

Verder is Obbi Oulare geschorst voor de match tegen Genk en moet Mehdi Carcela-González oppassen dat ditzelfde ook bij hem gaat gebeuren.

Prognose

Onze prognose luidt dat deze teams aan elkaar gewaagd zijn en het dus een gelijkspel wordt in de Luminus Arena. Wij vullen een 2-2 in bij de Belgische wedkantoren. Natuurlijk hoeft u dit niet te doen en bent u vrij om uw eigen voorspelling op scherp te zetten. Check onderstaand odds overzicht alvast voor de gemiddelde quoteringen die passen bij uw voorspelling!

Quoteringen KRC Genk – Standard Luik

De Belgische wedkantoren hebben de quoteringen straf ingedeeld voor deze speelronde in de Jupiler Pro League.  In het 1X2 spelsysteem wordt een overwinning van thuisploeg Genk x 2.46 keer uw inleg meer waard. Een gelijkspel krijgt met x 3.40 keer het speelbedrag de hoogste odd van deze match mee. Verwacht u een zege van Standard? Vul dan een 2 in op het wedstrijdformulier van de bookies en ontvang x 2.62 keer de inleg terug als The Rouches zondagavond zegevieren.

De Jupiler Pro League wedstrijd KRC Genk – Standard Luik wordt gespeeld op zondag 16 februari om 18:00 uur in de Luminus Arena te Genk. Hoe verloopt deze wedstrijd volgens u? Wie zegeviert er en welke ploeg komt met lege handen? Wat uw voorspelling ook moge zijn, speel mee via VoetbalGokken.be!


Reacties

hazarddd
18 februari 2020

Had ik nou maar op de Rouches gegokt.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN