KRC Genk en KV Mechelen strijden om PO1

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
11 maart 2020     0 REACTIES

De laatste reguliere match in de Jupiler Pro League betekent voor KRC Genk en KV Mechelen alles of niets. De teams gaan deze zondag onderling uitmaken wie er door mag in PO1 mag uitkomen en wie er veroordeeld wordt tot PO2. Het is misschien wel de mooiste match om dit weekeinde een gokje op te wagen! De Belgische wedkantoren maken het affiche nog mooier, want de odds lopen hoog op. Bereid u via VoetbalGokken.be voor om de juiste voorspelling achter te laten bij uw favoriete bookmaker!

Hannes Wolf: “Het is fiftyfifty”

KRC Genk won voorbije weekeinde de wedstrijd op verplaatsing bij KV Oostende, maar trainer Hannes Wolf was alles behalve tevreden over zijn team. Pas toen de Kustploeg een rode kaart kreeg kon Genk de match over de streep trekken en volgens Wolf is dat geen goed vooruitzicht op de komst van KV Mechelen waarin alles bepaald zal moeten worden. “Ik was boos en dan ben ik eigenlijk nog steeds, ongeacht de opluchting dat we die finale tegen KV Mechelen mogen spelen. Ik heb mijn groep bij de rust gezegd dat ze een wedstrijd kunnen verliezen, maar niet op die manier.”

“Ik zie geen favoriet voor deze match”

Genk moet thuis winnen van KV Mechelen in de laatste wedstrijd voor Play-off 1. “Ik zie geen favoriet voor die wedstrijd”, zegt de Duitse trainer. “Als alles zo dicht bij elkaar ligt is het echt ‘fiftyfifty’. We weten wel hoe belangrijk deze match is”,

Wouter Vrancken: “Uitvechten in een rechtstreekse finale”

De taak voor dit weekend is voor KVM-trainer Wouter Vrancken en zijn team duidelijk. De wedstrijd op verplaatsing bij KRC Genk moet gewonnen worden. Voorbije weekeinde had Malinwa nog een kleine voorsprong op Genk kunnen pakken, maar dat lukte KVM niet. “We winnen en verliezen samen. Ook al hadden we gewonnen, het ging toch aankomen op de laatste match en we gingen nooit in Genk op een punt spelen. Op dat vlak verandert er weinig”, zo zegt de coach van Malinwa.

“Met beide voetjes op de grond blijven”

In Genk gaat het dus een echte finalewedstrijd worden vindt ook Vrancken. “Het moet uitgevochten in een rechtstreekse finale. De groep moet met beide voetjes op de grond blijven. Maar de jongens hebben bewezen dat ze dat kunnen!”, kijkt de coach van KVM met vertrouwen naar de beslissende wedstrijd van zondagmiddag.

Statistieken

Er zijn nog drie ploegen die in PO1 kunnen geraken. KV Mechelen staat nu op die fel begeerde zesde plek, maar heeft zich nog niet definitief kunnen plaatsen. Met 44 punten heeft Malinwa er net zoveel als KRC Genk dat zeven de staat omdat het doelsaldo van KVM hoger ligt.

Mocht het zondag een gelijkspel worden dan maakt zelf de nummer acht RSC Anderlecht nog kans op PO1. De ploeg van trainer Frank Vercauteren speelt op verplaatsing bij Sint-Truiden VV dat zelf al veroordeeld is tot PO2. Winnen in de Luminus Arena is dus voor Genk en KVM van groot belang om de touwtjes in eigen hand te houden.

Head 2 Head

Terugkijkend op de onderlinge ontmoetingen van de laatste jaren tussen Genk en Mechelen in de Luminus Arena, dan hadden de Genkies de beste papieren op zak. Voorbije seizoen won het met 3-0 van Malinwa en het seizoen daarvoor werd het 1-0. Een gelijkspel kwam in 2010 nog eens voor (2-2) en een overwinning van KV Mechelen is nog iets langer geleden. In 2009 wist KVM nog eens te komen winnen (1-2) in Genk.

Huidige vorm KRC Genk

KRC Genk kan aan de laatst gespeelde match een goed gevoel overhouden. Bij KV Oostende slaagden de Genkies erin om een zege uit het vuur te slepen. Er werd met 2-4 gewonnen door de ploeg van trainer Wolf en dat was die week ervoor nog wel anders. Thuis tegen Club Brugge wist Genk niet te zegevieren (1-2). Ook Standard Luik (1-3) en Royal Antwerp (1-1) leverde niet de volle buit op. Tussendoor ging Genk op bezoek bij KV Kortrijk en daar werd wel gewonnen (0-1).

Huidige vorm KV Mechelen

KV Mechelen kenden een lange reeks verslagen wedstrijden, maar heeft de jongste weken aardig aan de weg getimmerd. Thuis werd het voorbije zondag wel een gelijkspel 1-1 tegen KAS Eupen, maar de drie zeges daarvoor maakt in Mechelen een hoop goed. De 2-0 zege tegen RSC Anderlecht, Waasland-Beveren 4-0 en Sint-Truiden VV 0-3 leverde Malinwa in drie wedstrijden negen punten op.

Lappenmand

Voor de laatste reguliere match heeft KRC Genk al zijn spelers niet uit de lappenmand kunnen krijgen. De al lang geblesseerde doelman Danny Vukovic (ingescheurde achillespees) is niet op tijd fit en het is nog maar de vraag of de 34-jarige doelman dit seizoen nog in actie kan komen. Bryan Heynen (gescheurde kuisband) is sinds voorbije jaar november out. Ook Maarten Vandevoordt (elleboog), Jere Uronen (spier) en Kristian Thorstvedt (gebroken voet) kunnen zondag niet aantreden tegen Mechelen.

Bij KV Mechelen is de lijst met geblesseerde spelers niet veel korter. De twee verdedigers Laurent Lemoine (buikspier) en Maxime De Bie (lies) komen beiden niet in actie tegen Genk. Doelman Yannick Thoelen kampt nog met een gescheurde kruisband en spits Gustav Engvall kan er door een gescheurde knieband zondag ook niet bij zijn. Onur Kaya moet op zijn tellen letten wil het de eerste wedstrijd in de play-offs mee kunnen spelen. Kaya heeft al vier gele kaarten en mocht er daar nog een bijkomen betekent dat een schorsing.

Prognose

Onze voorspelling luidt dat het een gelijkspel wordt in de Luminus Arena. Waarom? De druk wordt te groot voor zowel Genk als Mechelen en daarom vullen wij een 0-0 in op het wedstrijdformulier van de Belgische wedkantoren. Bent u het er mee eens of juist niet? Alles is mogelijk in het voetbal en daarom kan uw eigen voorspelling veel meer opleveren. Aarzel dus niet langer en speel alvast mee.

Quoteringen KRC Genk – KV Mechelen

Het belooft een zenuwslopende match te worden tussen Genk en KVM. De Belgische wedkantoren doen daar nog een extra dosis spanning bij bovenop. Een zege en daarmee PO1 voor KV Mechelen betekent voor u x 4.00 keer uw inleg. Een gelijkspel is goed voor een quotering van x 3.80 keer het speelbedrag. Wint Genk de thuiswedstrijd en gaat de huidige landskampioen PO1 spelen, dan wordt uw inleg hierop x 1.77 keer meer waard.

De laatste speelronde van de Jupiler Pro League worden allemaal op zondag 15 maart om 18:00 uur gespeeld. KRC Genk – KV Mechelen starten om die tijd in de Luminus Arena te Genk. Denkt u vooraf te weten welke ploeg er doorstroomd naar PO1 en welke veroordeeld wordt naar PO2? Laat uw voorspelling dan geld waard zijn. Door de juiste voorspelling achter te laten bij de Belgische wedkantoren blijft deze match tot de laatste seconde extra spannend.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN